Artık İnternet'e bağlanamıyorum.

Not: Bağlanmak için bir Wireless MAXg Router yoksa, İnternet bağlantıları hakkında daha fazla bilgi için kablosuz yöneltici veya erişim noktası ile birlikte gelen belgelere başvurun.

Bilgisayarınız İnternet'e bağlandığında, çeşitli aygıtların birlikte çalışması gerekir.

  1. Bilgisayarınız Wireless MAXg Router'ınıza kablosuz ya da kablolu bağlantı üzerinden bağlanır.
  2. Wireless MAXg Router'ınız geniş bant kablo/DSL modeminize bir Ethernet kablosu aracılığıyla bağlanır.
  3. Kablo/DSL modeminiz İnternet Servis Sağlayıcınıza (İSS) kablo/telefon şebekesi üzerinden bağlanır.

Bu sorunu çözmenin ilk adımı, sorunun nedenini belirlemektir. Bilgisayarınızın İnternet bağlantısı birçok yerden kesilebilir.

İlk olarak çeşitli aygıtlarınızın gösterge ışıklarını kontrol edin. Bir ya da daha fazla aygıt sorun olduğunu gösteriyorsa, sorunu gidermek için nereye yönelmeniz gerektiğini görmeniz açısından bu bilgiyi kullanabilirsiniz.

  1. Eğer bilgisayarınız yönelticinize kablosuz bağlantı üzerinden bağlanıyorsa, kablosuz yardımcı programı yönelticinize iyi bir bağlantı kurulmuş olduğunu gösteriyor mu?
  2. Eğer bilgisayarınız yöneltici ile bağlantı kuramıyorsa, İnternet'e erişim sağlayamaz.

  3. Wireless MAXg Router’ın güç, kablosuz ve İnternet LED'leri yanıyor mu?
  4. Eğer yöneltici kapalıysa ya da wireless verici çalışmıyorsa veya (kablo/DSL modeminiz üzerinden) İnternet bağlantısı yoksa, bilgisayarınız da İnternet'e erişim sağlayamayacaktır.

  5. Kablo/DSL modeminizin güç ve durum LED'leri bir bağlantı kurulu olduğunu gösteriyor mu? (Durum göstergeleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen modeminizin belgelerine başvurun.)
  6. Eğer modeminiz kapalıysa ya da İnternet servis sağlayıcınızla bağlantı kuramıyorsa, yönelticiniz İnternet'e erişemez.

Şimdi, sırayla çeşitli aygıtları sınayarak hangisinin doğru çalışmadığını anlamaya çalışalım.

1. Adım: Bilgisayarınız Wireless MAXg Router'ınıza bağlanabiliyor mu?

Eğer kablolu bağlantı kullanıyorsanız:

Eğer bilgisayarınız ve Wireless MAXg Router'ınız arasında kablolu bağlantı kullanıyorsanız, Ethernet kablosunun bilgisayarınızın ve yönelticinizin LAN portlarına bağlı olduğundan ve buna karşılık gelen LED'lerin yandığından emin olun.

Eğer kablosuz bağlantı kullanıyorsanız:

Eğer Wireless MAXg Router'a kablosuz olarak bağlanıyorsanız, kablosuz bağlantı yardımcı programınız yönelticinizle başarılı bir bağlantı kurulduğunu gösteriyor mu?

Eğer kablosuz yardımcı programınız başarılı bir kablosuz bağlantı olduğunu görüntülüyorsa, bilgisayarınız kendi yönelticiniz yerine komşu yönelticiye bağlanmış olabilir. Kablosuz yardımcı programını bağlı olunan Ağ adını SSID) öğrenmek için kullanabilirsiniz. Eğer yanlış yönelticiye bağlıysa, yardımcı program aracılığıyla bilgisayarı doğru yönelticiye bağlanmaya zorlayabilirsiniz. (Lütfen kablosuz adaptörünüzün belgelerine başvurun.)

Eğer Wireless MAXg Router'ınız ile bağlantınız yoksa aşağıdaki çözümleri deneyebilirsiniz:

  1. Bilgisayarınızın yönelticiye sinyal alabilecek kadar yakın olduğundan ve mikrodalga fırın ya da beton duvar gibi sinyali engelleyen bir şey olmadığından emin olun.
  2. Eğer yönelticiniz ağ adını yayınlıyorsa, bu adı bulmak için bilgisayarınızın kablosuz yardımcı programını kullanarak tarama yapabilirsiniz. (Buna genel olarak bir "alan araştırması" adı verilir.) Eğer yardımcı program yönelticinizi bulamıyorsa, sinyalde sorun olabilir.

  3. Kablosuz yardımcı programının doğru ağ adını ve güvenlik ayarlarını kullandığından emin olun.

    Ağ adı, güvenlik yöntemi (WPA, WEP, vs.) ve güvenlik anahtarlarının birbirine uyması gerekir. Eğer yönelticiniz WPA şifreleme yöntemini kullanıyorsa, her kablosuz kart ya da adaptör WPA şifreleme yöntemini desteklemelidir. Eğer WPA şifreleme yöntemini desteklemeyen bir Kablosuz PC Kartı, PCI adaptörü ya da USB adaptörü kullanıyorsanız, Wireless MAXg Router'a bağlanamayacak ve WEP şifreleme yöntemini kullanmanız gerekecektir. Güvenlik ayarlarının değiştirilmesi hakkında bilgi için lütfen Kullanıcı Kılavuzunun Konfigürasyon bölümüne başvurun.
  4. Eğer MAC filtrelemeyi etkinleştirdiyseniz, bu bilgisayarın yönelticinize bağlanması yasaklanmış mı?
  5. MAC filtrelemenin belirli kablosuz adaptörler için kullanılabildiğini lütfen göz önüne alın. Eğer MAC filtreleme kullanıyorsanız ve kablosuz adaptörleri değiştirdiyseniz, yeni kablosuz adaptörün MAC adresini yönelticiye eklemeniz gerekir.

Bazı işlemleri yapabilmek için Wireless MAXg Router'ınıza erişmeniz gerektiğini fark etmiş olmanız gerekir. Bunu bir sonraki adımda yapacağız.

Eğer yukarıdakilerden hiçbiri işe yaramadıysa, bilgisayarınızın LAN portu ve yönelticinizin LAN portu arasında Ethernet kablosuyla bir bağlantı oluşturarak, bilgisayarınız ve yönelticiniz arasında kablolu bağlantıyı deneyebilirsiniz. (İlgili LAN portu LED'lerinin yandığından emin olun.) Eğer kablolu bağlantı işe yaradıysa, sorunun bilgisayarınızın yönelticiyle arasındaki kablosuz bağlantıdan kaynaklandığı hemen hemen kesindir. Bu durumda yukarıdaki adımları tekrar denemeniz gerekir.

2. Adım: Wireless MAXg Router'ınız yanıt veriyor mu?

Eğer Wireless MAXg Router'ınıza kablosuz ya da kablolu bir bağlantınız varsa, Web tarayıcınızı açın ve yönelticinizin http://192.168.2.1 olan adresini girin. (Eğer yönelticinizin LAN IP adresini değiştirdiyseniz yeni bir adres kullanmanız gerekebilir.)

Eğer Wireless MAXg Router’ın İnternet arayüzü görüntülenmiyorsa, bilgisayarınızın yönelticiyle arasındaki bağlantının yeniden kurulması gerekebilir.

  1. Bilgisayarınızın ağ bağlantısını kesin ve yenileyin.
  2. Windows XP, 2000 ve NT kullanıcıları:
    Start (Başlat) düğmesini tıklatın ve Run (Çalıştır) seçeneğini seçin.
    cmd yazın ve ENTER tuşuna basın.
    ipconfig /renew yazın ve ENTER tuşuna basın.
    exit yazın ve ENTER tuşuna basın.

    Windows Me, 98 ve 95 kullanıcıları:
    Start (Başlat) düğmesini tıklatın ve Run (Çalıştır) seçeneğini seçin.
    winipcfg yazın ve ENTER tuşuna basın.
    Release (Bağlantı Kes) düğmesine basın.
    Renew (Yenile) düğmesine basın.
    Uygulamayı kapatın.

    Bilgisayarınızın yönelticiden bir IP adresi (örneğin 192.168.2.5) alması gerekir.

  3. Yönelticinin http://192.168.2.1 olan İnternet adresine erişmeye çalışın

Wireless MAXg Router’ın İnternet arayüzü görüntülenmezse, yönelticinin yeniden başlatılması gerekebilir:

  1. Ataç ya da iğne gibi ince bir cisimle yönelticinin arkasındaki RESET (SIFIRLA) düğmesine kısa bir süre basın. Yönelticiyi sıfırlamak için düğmeyi 1 veya 2 saniye basılı tutun. Eğer RESET (SIFIRLA) düğmesine beş saniyeden daha uzun süre basarsanız, yöneltici fabrika ayarlarına döner.
  2. Yaklaşık 30 saniye bekleyin.
  3. Bilgisayarınızın ağ bağlantısını kesin ve yenileyin. (Ayrıntılar için yukarıdaki açıklamalara bakınız.)
  4. Yönelticinin http://192.168.2.1 olan İnternet adresine erişmeye çalışın.

Wireless MAXg Router'a hala erişemiyorsanız, yönelticinin varsayılan fabrika ayarlarına döndürülmesi gerekebilir. (Yönelticinin tüm kişisel ayarlarını kaybedeceğinizi ve ilk kez kuruyormuş gibi tüm ayarları yeniden yapmanız gerekeceğini lütfen göz önüne alın. Diğer bir seçenek olarak, eğer ayarları yedeklediyseniz, bu ayarları geri yükleyebilirsiniz.)

  1. Ataç ya da iğne gibi ince bir cisimle yönelticinin arkasındaki RESET (SIFIRLA) düğmesine en az beş saniye süreyle basın.
  2. Yaklaşık 30 saniye bekleyin.
  3. Yönelticinin http://192.168.2.1 olan İnternet adresine erişmeye çalışın.

Wireless MAXg Router’ın İnternet arayüzü hala görüntülenmiyorsa, yöneltici bozulmuş olabilir. Lütfen USRobotics Müşteri Destek departmanına başvurun.

Wireless MAXg Router’ın İnternet arayüzü görüntülenirse, sorun kablo/DSL modeminiz ile olan bağlantısından kaynaklanıyor olabilir.

3. Adım: Wireless MAXg Router'ınız kablo/DSL modeminize bağlanabiliyor mu?

Wireless MAXg Router’ınızın İnternet arayüzüne eriştikten sonra Status (Durum) sayfasına gidin.

Sayfanın üstünde yönelticinin İnternet'e bağlı olup olmadığını belirten bir açıklama olması gerekir.

İnternet bağlantısı olan bir yönelticinin Status (Durum) sayfasının ekran görüntüsü

İnternet'e bağlı bir yönelticinin örnek ekran görüntüsü:


İnternet bağlantısı olmayan bir yönelticinin Status (Durum) sayfasının ekran görüntüsü

İnternet'e bağlı olmayan bir yönelticinin örnek ekran görüntüsü:


Yönelticinin bir WAN IP adresi (örneğin 235.42.181.5) olup olmadığını görmek için Status (Durum) sayfasının WAN bölümünü kontrol ederek bu açıklamadan emin olabilirsiniz. Bu IP adresi yönelticinin kablo/DSL modeme bağlı olup olmadığını gösterir.

Yöneltici bir WAN IP adresine sahip değilse, yönelticinin Internet (İnternet) sayfasını seçin ve yönelticinin İnternet bağlantısını ayarlamak için kullanın. (DSL modeminiz varsa, İnternet servis sağlayıcınız tarafından verilen oturum açma bilgilerini girmeniz gerekebilir.)

Wireless MAXg Router hala bir WAN IP adresi alamıyorsa kablo/DSL modeminiz ya da İnternet servis sağlayıcınızda bir sorun olabilir.

4. Adım: Kablo/DSL modeminiz İnternet servis sağlayıcınıza bağlı mı?

Bilgisayarınız Wireless MAXg Router'a bağlıysa ve yönelticinin İnternet bağlantısı doğru ayarlanmış ancak İnternet'e bağlanamıyorsa, kablo/DSL modemin bağlantısını kaybetmiş olması ya da doğru çalışmıyor olması veya İnternet servis sağlayıcınızda bir sorun olması muhtemeldir.

  1. Yönelticinizin WAN portu ve kablo/DSL modeminizin Ethernet portu arasında bir Ethernet kablosunun bağlı olduğundan ve ilgili LED'lerin yandığından emin olun.
  2. Kablo/DSL modeminizin duvardaki sokete bağlı olduğundan emin olun. (Kablo modem koaksiyal, DSL modem RJ-11 kablo kullanır.)
  3. Kablo/DSL modemi yeniden başlatın. (Modemin üzerinde açma/kapama anahtarı ya da sıfırlama butonu bulunabilir veya modemin güç adaptörünün fişini çıkarıp yeniden takmanız gerekebilir. Modem ile birlikte gelen belgelere başvurun.)
  4. Kablo/DSL modem yeniden başlatıldıktan ve İnternet servis sağlayıcınıza bağlandıktan sonra yönelticinizin Device (Aygıt) sayfasındaki Reboot (Yeniden Başlat) düğmesini tıklatın.
  5. Yönelticinin Status (Durum) sayfasındaki Renew (Yenile) düğmesini gösteren ekran görüntüsü.

Bu aşamada, Wireless MAXg Router'ınız İnternet'e bağlandığı ve bir IP adresi aldığı yönünde bir bilgi veriyorsa, İnternet'e erişmeyi deneyin. Eğer İnternet'e hala erişemiyorsanız, sorunun kaynaklandığı yeri tespit etmek için lütfen bu kılavuzun en başından başlayın. (Kablosuz bağlantınızın yeniden kurulması gerekebilir.)

Wireless MAXg Router hala bir IP adresi alamadıysa, sorun kablo/DSL modem ya da İnternet servis sağlayıcınızdan kaynaklanıyor olabilir. Lütfen İnternet servis sağlayıcınızın Müşteri Destek departmanı ile temasa geçin.

Sorun giderme sayfasına dön