Grundläggande felsökningsprocedur

Den här proceduren uppmärksammar en del symptom som du kan råka ut för när du använder ditt PC Card eller din PCI Adapter, din trådlösa anslutning och din Internet-anslutning:

1. Kontrollera de fysiska kabelanslutningarna mellan din trådlösa router eller åtkomstpunkt och datorn och modemet.
  2. Kontrollera att eluttaget, som routern är ansluten till, är strömförande.
  3. Läs i dokumentationen till routern och kontrollera sedan lysdioderna eller indikatorerna på routern för att se om du har en strömanslutning och om några fel har uppstått.
  4. Starta om routern för att uppdatera din Internet-anslutningsinformation.
  5. Vissa elektroniska enheter, t.ex. 2,4–5,8 GHz-telefoner och mikrovågsugnar kan störa den trådlösa signalen och påverka räckvidden och länkkvaliteten. Försök skapa en trådlös anslutning på en annan kanal.
  6. Dålig länkkvalitet eller räckvidd kan orsakas av störningar i omgivningarna, t.ex. blybaserad färg och betongväggar. Försök flytta routerns antenn eller flytta de trådlösa klienterna och se om länkkvaliteten förbättras. Om det går kontrollerar du att det inte finns några hinder mellan de trådlösa klienterna och routern.
  7. Läs i dokumentationen till routern och kontrollera kommunikationen mellan din dator, din router och Internet.

Om du fortfarande har problem med att använda ditt PC Card eller din PCI Adapter följer du den procedur nedan som bäst beskriver dina symptom.

Jag kan inte längre ansluta till Internet.

Jag kan inte ansluta min trådlösa router eller accesspunkt.

Den trådlösa länkkvaliteten är dålig.

Datorn hittar inte Wireless Ndx PC Card eller PCI Adapter.

Installations-cd-skivan från U.S. Robotics startade inte automatiskt när jag satte i installationsskivan.

Jag råkade klicka på Avbryt under programvaruinstallationen av Wireless Ndx PC Card eller PCI Adapter.

Det trådlösa nätverk som jag vill ansluta till visas inte i listan Available Networks (tillgängliga nätverk) i konfigurationsverktyget.

Wireless PCI Card (adaptern) fungerar inte på rätt sätt och jag måste kanske avinstallera enheten.

Konfigurationsverktygsikonen för USRobotics Ndx visas inte i systemfältet.

De trådlösa klienterna ser ut att kommunicera, men de visas inte på skärmen Den här datorn eller på skärmen Mina nätverksplatser.

Datorn upprättar inte någon trådlös anslutning till Wireless Ndx Router när jag har ändrat inställningarna.