Tartalom:

Tudnivalók a 802.11g Wireless USB Adapterről

Hálózat konfigurációja és tervezése

Az adapter telepítése és konfigurálása Windows 98SE/2000/Me/XP operációs rendszer alatt

Navigálás a konfigurációs segédprogramban

Hibaelhárítás

Szójegyzék >

A 802.11g Wireless USB Adapter termékjellemzői

U.S. Robotics Corporation korlátozott garancia

Szabályzási tudnivalók

802.11g Wireless USB Adapter felhasználói kézikönyv

Szójegyzék

 
Access Point (Csatlakozási pont)Hálózati csatlakoztató eszköz, amely akadálytalan kapcsolatot biztosít a vezetékes és a vezeték nélküli hálózatok között.
Ad HocAz Ad-Hoc vezeték nélküli LAN-hálózat vezeték nélküli adapterekkel felszerelt számítógépekből álló csoport, független vezeték nélküli LAN-hálózatként csatlakoztatva.
AESAz AES az Advanced Encryption System angol rövidítése, amely 128 bites szimmetrikus adattitkosítást használ. A WPA-PSK adatkódolási módszeren belül elérhető lehetőség.
Backbone (Gerinc)A hálózat alapvető infrastruktúrája, a hálózatnak az a része, amely eljuttatja az információt az egyik központi helyről a másikba. Ezután az információt a rendszer a helyi rendszerre tölti le.
Base Station (Bázisállomás)A mobil telekommunikációban a bázisállomás a központi rádió adó-vevő, amely hatótávolságon belül biztosítja a mobil rádiótelefonokkal a kommunikációt. A cellarendszerű és személyes kommunikációs alkalmazásokban minden cella és mikrocella rendelkezik saját bázisállomással; ugyanakkor minden bázisállomás össze van kapcsolva a többi cella bázisával is.
Bridge (Híd)Hálózatösszekapcsoló funkció, amely az OSI hálózati protokollmodell két legalacsonyabb rétegét egyesíti.
BSS (Basic Service Set)A Basic Service Set betűszava, Access Point elem, amely különböző vezeték nélküli állomásokkal áll kapcsolatban.
ESS (Extended Service Set)Az Extended Service Set betűszava, tulajdonképpen egy roaming domain. Több BSS-elemet Extended Service Set-lehetőségként lehet konfigurálni.
Ethernet:Népszerű helyi adatkommunikációs hálózat, amely a számítógépektől és terminálokból fogad adást. Az Ethernet 10 Mbps alapsávú, árnyékolt koaxiális kábelen vagy árnyékolt, sodrott érpárú telefonvezetéken működő átviteli eljárás.
Infrastructure (Infrastruktúra)Integrált vezeték nélküli és vezetékes LAN-konfiguráció. Ebben a kiépítésben a vezeték nélküli hálózat úgy jön létre, hogy a vezeték nélküli adapterek vezeték nélküli útválasztóhoz vagy hozzáférési ponthoz csatlakoznak. A vezeték nélküli hálózat internet-csatlakoztatásához a vezeték nélküli útválasztó vagy hozzáférési pont szélessávú modemhez vagy létező LAN hálózathoz csatlakoztatható.
PSKA PSK a Pre Shared Key (előre megosztott kulcs) angol rövidítése. A WPA titkosítási szabvány eleme.
ROAMINGMobil végpontú rendszer (pl. vezeték nélküli LAN-mobil állomás) mozgatását teszi lehetővé egy domain területen belül (pl. ESS-területen), miközben az állomás folyamatos kapcsolatban marad az infrastruktúrával.
SSIDAz SSID a Service Set Identifier angol rövidítése. Adott vezeték nélküli hálózatot azonosító hálózati név.
TKIP A TKIP a Temporal Key Integrity Protocol angol rövidítése. A TKIP szigorúbb titkosítási módszert használ, és a Message Integrity Code (MIC) módszert magában foglalva nyújt védelmet a hackerek ellen. A WPA-PSK adatkódolási módszeren belüli lehetőség.
WEPA WEP a Wired Equivalent Privacy (vezetékessel egyenértékű titkosságú) angol rövidítése. Olyan titkosítási szabvány, amely a vezetékes LAN hálózatoknál elvárttal egyenértékű biztonsági és titkosítási szintet biztosít.
WPAA WPA a Wi-Fi Protected Access (Wi-Fi védettségű hozzáférés) angol rövidítése. A WEP titkosítási szabvány továbbfejlesztett változata. A WPA továbbfejlesztett titkosítást és felhasználói hitelesítést biztosít.



 



USRobotics USRobotics