Alapvető hibaelhárítási folyamat

Ez az eljárás számos olyan jelenségre kitér, amelyet a vezeték nélküli hálózat használata során esetleg tapasztal:

  1. Ellenőrizze a hálózati eszközök: a hozzáférési pont (ha van), az útválasztó és a modem közötti fizikai kábelkapcsolatokat.
  2. Győződjön meg arról, hogy a hálózati csatlakozókban, amelyekhez a hálózati eszközöket csatlakoztatták, van-e feszültség.
  3. Ellenőrizze a hálózati eszközökön található LED-eket, hogy kiderüljön, kap-e feszültséget és nincsenek hibák.
  4. Csatlakoztatási problémák esetén indítsa újra a DSL- vagy kábelmodemet és várja meg, míg a LED-ek stabilizálódnak, majd indítsa újra az útválasztót és várja meg, míg a LED-ek stabilizálódnak, majd indítsa újra a hozzáférési pontot (ha van) és várja meg, míg a LED-ek stabilizálódnak. Végül indítsa újra a számítógépet.

    Az útválasztóhoz csatlakozó egyéb eszközök esetében szükség lehet a hálózati kapcsolatok helyreállítására.

  5. Egyes elektronikus eszközök (például 2,4–5,8 GHz-es telefon vagy mikrohullámú sütő) zavarhatják a vezeték nélküli kapcsolat rádiójelét, és befolyásolhatják a hatótávolságot és a kapcsolat minőségét. Próbáljon másik csatornán létesíteni vezeték nélküli kapcsolatot.
  6. A gyenge kapcsolati minőséget vagy hatótávolságot környezeti zavarok is előidézhetik, például ólomalapú festék vagy betonfal. Próbálja áthelyezni az útválasztó vagy hozzáférési pont antennáját vagy a számítógépet vagy a vezeték nélküli adaptert. Lehetőleg ne legyen semmilyen akadály a vezeték nélküli adapter és az útválasztó között, vagy ha hozzáférési pontot használ, akkor a vezeték nélküli adapter és a hozzáférési pont között.

Ha még mindig gondjai vannak a vezeték nélküli adapter használatával, kövesse az alábbi eljárások közül azt, mely a legjobban leírja a jelenséget.

A eszközt a telepítő CD-ROM elindítása előtt csatlakoztattam.

A USRobotics telepítő CD-lemez nem indult el automatikusan a CD-ROM behelyezésekor.

Telepítés közben véletlenül rákattintottam a Mégse gombra.

Nem tudok csatlakozni a vezeték nélkül útválasztóhoz vagy hozzáférési ponthoz.

A nem tudott a WPS szolgáltatással a vezeték nélküli útválasztóhoz vagy hozzáférési ponthoz csatlakozni.

Az általam használt vezeték nélküli útválasztó, hozzáférési pont vagy hitelesítőkiszolgáló biztonsági beállításokkal rendelkezik, és nem tudok csatlakozni hozzá a vezeték nélküli adapterrel.

Az USRobotics Wireless Utility segédprogram ikonja nem jelenik meg a rendszertálcán.

A számítógépem nem ismeri föl a eszközt.

A eszköz nem találja a vezeték nélküli hálózatot, amelyhez csatlakozni szeretnék.

Nem tudok csatlakozni az internethez.

Nem tudok elérni MAXg (125 Mbps) sebességű kapcsolatot a Wireless MAXg Router-rel vagy Access Point-tal.

Miután megváltoztattam a beállításokat, a számítógép nem létesít vezeték nélküli kapcsolatot a vezeték nélküli útválasztóval vagy hozzáférési ponttal.