Kablosuz bir DSL Ağ Geçidi yoluyla bir İnternet Bağlantısında Sorun Giderme

Bu sorun giderme prosedürü kapsamında kablosuz bir DSL ağ geçidi, kablosuz yöneltici ile DSL modem fonksiyonlarını birleştiren bir cihazdır.

  1. Sorun Giderme ana sayfasındaki "Temel Sorun Giderme Prosedürü" bölümünü tamamlayın.
  2. USRobotics Kurulum CD-ROM'undaki Sorun Giderme klasöründeki USRobotics Ağ Testini gerçekleştirin.

    USRobotics Ağ Testini gerçekleştirip yardımcı programdaki talimatları uygulamanıza rağmen İnternet'e hala bağlanamıyorsanız aşağıdaki diğer prosedürleri uygulayın.

  3. Aşağıdaki prosedürler, bilgisayarınız ve İnternet arasındaki her bağlantı için sorun gidermeyi kapsar:
    1. Kablosuz adaptörün ağ geçidiyle bağlantısını kontrol edin. Eğer kablosuz adaptörünüz ağ geçidiyle bağlantı kuramıyorsa, bilgisayarınız İnternet'e erişim sağlayamaz.
    2. Ağ geçidinin İnternet bağlantısını kontrol edin. İnternet bağlantınızın düzgün çalışıyor olması gerekir.

Kablosuz Adaptörün Ağ Geçidiyle Bağlantısını Kontrol Edin.

  1. Ağ geçidinin konfigürasyon arayüzüne erişmeyi deneyin. Ağ geçidinin konfigürasyon sayfalarına erişebiliyorsanız, İnternet'e erişmeyi tekrar deneyin.
  2. Ağ geçidini sıfırlayın. Ağ geçidinin Reset düğmesi varsa, ağ geçidini sıfırlamak için butonu kullanmakla ilgili ağ geçidi üreticisinin talimatlarını uygulayın; aksi takdirde, güç kablosunu çıkarıp tekrar takarak ağ geçidini yeniden başlatın.

    1. Ağ geçidi üzerindeki LED'lerin sabit şekilde yanmasını bekleyin.
    2. Adaptörün ağ bağlantısını kaldırın ve yenileyin.
  3. Ağ geçidinin konfigürasyon sayfalarına erişmeyi tekrar deneyin. Ağ geçidinin konfigürasyon sayfalarına erişebiliyorsanız, İnternet'e erişmeyi tekrar deneyin.
  4. Kablolu bağlantıyla sorun gidermediğiniz sürece, kablosuz adaptörün Ağ Adını (SSID) ve güvenlik ayarlarını ağ geçidinin varsayılan fabrika ayarlarıyla aynı olacak şekilde ayarlayın.
  5. Ağ geçidinin konfigürasyon sayfalarına erişmeyi tekrar deneyin.

Ağ Geçidinin İnternet Bağlantısını Kontrol Edin

Ağ geçidinin konfigürasyon sayfalarında, WAN durum bilgilerini bulun ve ağ geçidinin bir WAN IP adresi olduğunu doğrulayın. Bu IP adresi ağ geçidinin İnternet Servis Sağlayıcısıyla (İSS) iletişim kurup kurmadığını gösterir.

Not: İSS'niz statik WAN protokolü kullanıyorsa, ağ geçidindeki WAN IP adresinin İSS'niz tarafından sağlananlardan biri olduğundan ya da ağ geçidinin WAN portuna bağlı olan cihazla aynı alt ağda bulunduğundan emin olun.

Sorun giderme sayfasına dön