Kablosuz bir Yöneltici yoluyla bir İnternet Bağlantısında Sorun Giderme

  1. Sorun Giderme ana sayfasındaki "Temel Sorun Giderme Prosedürü" bölümünü tamamlayın.
  2. USRobotics Kurulum CD-ROM'undaki Sorun Giderme klasöründeki USRobotics Ağ Testini gerçekleştirin.

    USRobotics Ağ Testini gerçekleştirip yardımcı programdaki talimatları uygulamanıza rağmen İnternet'e hala bağlanamıyorsanız aşağıdaki diğer prosedürleri uygulayın.

  3. Aşağıdaki prosedürler, bilgisayarınız ve İnternet arasındaki her bağlantı için sorun gidermeyi kapsar:
    1. Kablosuz adaptörün yönelticiyle bağlantısını kontrol edin. Eğer kablosuz adaptörünüz yöneltici ile bağlantı kuramıyorsa, bilgisayarınız İnternet'e erişim sağlayamaz.
    2. Yönelticinin Kablolu ya da DSL modemle bağlantısını kontrol edin. Yönelticiniz modemle iletişim kuruyor olmalıdır.
    3. Modemin İnternet bağlantısını kontrol edin. İnternet bağlantınızın düzgün çalışıyor olması gerekir.

Kablosuz Adaptörün Yönelticiyle Bağlantısını Kontrol Edin

  1. Yönelticinin konfigürasyon arayüzüne erişmeyi deneyin. Yönelticinin konfigürasyon sayfalarına erişebiliyorsanız, İnternet'e erişmeyi tekrar deneyin.
  2. Yönelticiyi sıfırlayın. Yönelticinin Reset düğmesi varsa, yönelticiyi sıfırlamak için butonu kullanmakla ilgili üretici talimatlarını izleyin; olmazsa, güç kablosunu çıkarıp tekrar takarak yönelticiyi yeniden başlatın.

    1. Yöneltici üzerindeki LED'lerin sabit şekilde yanmasını bekleyin.
    2. Adaptörün ağ bağlantısını kaldırın ve yenileyin.
  3. Yönelticinin konfigürasyon sayfalarına erişmeyi tekrar deneyin. Yönelticinin konfigürasyon sayfalarına erişebiliyorsanız, İnternet'e erişmeyi tekrar deneyin.
  4. Kablolu bağlantıyla sorun gidermediğiniz sürece, kablosuz adaptörün Ağ Adını (SSID) ve güvenlik ayarlarını yönelticinin varsayılan fabrika ayarlarıyla aynı olacak şekilde ayarlayın.
  5. Yönelticinin konfigürasyon sayfalarına erişmeyi tekrar deneyin.

Yönelticinin Kablolu ya da DSL Modemle Bağlantısını Kontrol Edin.

  1. Modemde güç olduğundan ve İnternet'e bağlı olduğundan emin olmak için kablolu ya da DSL modemin güç ve durum LED'lerini kontrol edin. LED'ler hakkında daha fazla bilgi için modem belgelerine başvurun.
  2. Yönelticinin konfigürasyon sayfalarında, WAN durum bilgilerini bulun ve yönelticinin bir IP adresi (235.42.181.5 gibi) olduğunu doğrulayın. Bu IP adresi, yönelticinin kablolu ya da DSL modemle iletişim kurup kurmadığını gösterir.

Modemin İnternet bağlantısını kontrol edin.

  1. Kablolu ya da DSL modemin İnternet'e bağlı olup olmadığını belirlemek için kablolu ya da DSL modemin LED'lerini kontrol edin. LED'lerle ilgili bilgi için modeminizle birlikte gelen belgelere başvurun.
  2. Kablolu ya da DSL modemin duvardaki sokete bağlı olduğundan emin olun.
  3. Kablolu veya DSL modemi yeniden başlatın. Modemin nasıl başlatılacağı hakkındaki bilgiler için modeminizle birlikte gelen belgelere başvurun.
  4. Modemdeki LED'ler sabitlenince, yönelticiyi sıfırlayın. Yönelticinin Reset düğmesi varsa, yönelticiyi sıfırlamak için butonu kullanmakla ilgili üretici talimatlarını uygulayın; aksi takdirde, güç kablosunu çıkarıp tekrar takarak yönelticiyi yeniden başlatın.
  5. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  6. Yönelticinin ve DSL ya da kablolu modemin LED'leri sabitlendikten sonra, İnternet'e erişmeyi tekrar deneyin.

    İnternet'e hala erişemiyorsanız: Sorun, kablolu ya da DSL modemde ya da İSS'nizdedir. Sorunun modemde mi yoksa İnternet bağlantısında mı olduğunu belirlemek için İSS'nizin müşteri destek departmanıyla iletişim kurun.

 

Sorun giderme sayfasına dön