Kablosuz yönelticime veya erişim noktama bağlanamıyorum.

Olası Çözüm:

Sadece Windows XP ve 2000 için: 'nın ürünü için takılmış olduğundan ve 'nın ürününü algıladığından emin olun.

Olası Çözüm:

Sadece Windows XP ve 2000 için: bağlantı durumunu onaylamak için sistem tepsisindeki simgesini kontrol edin. Eğer kablosuz yönelticinize bağlıysanız simge yeşil veya sarı olacaktır. Simge kırmızı ise, açın ve Wireless Networks (Kablosuz Ağlar) sekmesini tıklatın. Bağlanmakta olduğunuz ağı çift tıklatın ve talimatları uygulayın.

Olası Çözüm:

Kablosuz adaptördeki ağ adı (SSID) ve güvenlik ayarlarının, kablosuz yöneltici veya erişim noktası ile aynı olduğundan emin olun.

Gerekirse ayarları aşağıdaki şekilde güncelleyin:

Windows Vista

  1. Windows'ta Başlat > Bağlan seçeneklerini tıklatın.
  2. Kablosuz ağ listede görünüyorsa, bağlanmak istediğiniz ağı seçin ve Connect (Bağlan) düğmesini tıklatın.

    Kablosuz ağ listede yoksa, aşağıdaki şekilde manuel olarak bir ağ profili oluşturun:

    1. Set up a connection or network (Bir bağlantı veya ağ kur) seçeneğini tıklatın.
    2. Manually connect to a wireless network (Bir kablosuz ağa manuel olarak bağlan) seçeneğini seçin.
    3. Next (İleri) düğmesini tıklatın ve ekrandaki talimatları izleyin. Yöneltici veya erişim noktası için Ağ adı, Güvenlik türü, Şifreleme türü ve Güvenlik Anahtarı/Parola Tümce bilgileri gerekebilir.

Windows XP ve 2000

  1. Sistem tepsisindeki Utility (Yardımcı Program) simgesini sağ tıklatın ve Open Utility (Yardımcı Programı Aç) seçeneğini seçin.
  2. Wireless Networks (Kablosuz Ağlar) sekmesinde, Add (Ekle) menüsünü açın ve Use Wizard (Sihirbaz Kullan ) seçeneğini seçin. Mevcut kablosuz ağ aygıtları listesine göz atın ve doğru kablosuz yöneltici veya erişim noktasının yerini tespit edin. Aradığınız aygıt listede yoksa, listeyi güncellemek için Refresh (Yenile) seçeneğini tıklatın. Aygıtı çift tıklatın. Doğru aygıt hala görüntülenmiyorsa, Manually connect to an advanced network (bir gelişmiş ağa manuel olarak bağlan) seçeneğini tıklatın ve giriş oluşturmak için uygun bilgileri girin. Bağlantı profilleri ve güvenlik özelliklerini kurma hakkında daha fazla bilgi için, simgesini sağ tıklatın ve Yardım Dosyalarını seçin.
  3. Properties (Özellikler) penceresi ekrana geldiğinde, kablosuz ağ aygıtı için uygun bağlantı ve güvenlik bilgilerini doğrulayın ve gerekirse güncelleyin. This is a computer-to-computer (ad hoc) network (Bu bilgisayarlar arası (anlık) bir ağdır) seçeneğinin yanındaki onay kutusunun seçili olmadığından emin olun. İşleminiz tamamlandığında OK (Tamam) düğmesini tıklatın.
  4. Ana ekranda Apply (Uygula) düğmesini tıklattığınızda bir bağlantı kurulmuş olacaktır.

Olası Çözüm:

Windows Vista: Kablosuz yöneltici veya erişim noktasının kullandığı kanalı değiştirin. Ardından Windows'ta sırasıyla Başlat > Bağlan > Kablosuz seçeneklerini tıklatın. Ağınızı seçin ve Bağlan düğmesini tıklatın.

Windows XP veya 2000: Kablosuz yöneltici veya erişim noktası tarafından kullanılan kanalı değiştirin ve Wireless Networks (Kablosuz Ağlar) sekmesinde ağı kontrol edin.

Olası Çözüm:

Kablosuz yönelticinizde veya erişim noktanızda MAC adres filtreleme özelliğinin etkinleştirilmemiş olduğundan emin olun. MAC adres filtreleme özelliği etkinleştirilirse, aygıtının MAC adresi, kablosuz yönelticinin veya erişim noktasının filtreleme tablosuna eklenmelidir.

Olası Çözüm:

Kablosuz ağa bağlamak istediğiniz her bir için altındaki ayarın Infrastructure (Altyapı) modu olduğundan emin olun. ürünleriniz Infrastructure (Altyapı) moduna ayarlı değilse, bir erişim noktası veya kablosuz yöneltici ile iletişim kuramazlar.

Olası Çözüm:

İstediğiniz kablosuz yöneltici veya erişim noktasının WLAN MAC adresini belirleyin. WLAN MAC adresi genellikle kablosuz yöneltici ve erişim noktalarının üzerindeki etikette bulunur. WLAN MAC adresini kontrol edin ve doğru kablosuz yöneltici veya erişim noktasına bağlandığınızı doğrulayın.

Sorun giderme sayfasına dön