Διαμόρφωση ρυθμίσεων του τοπικού δικτύου LAN

Στο περιβάλλον χρήσης Ιστού, κάντε κλικ στην καρτέλα LAN (Τοπικό δίκτυο). Στην ενότητα αυτή μπορείτε να διαμορφώσετε και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις τοπικού δικτύου (LAN) του Wireless MAXg Range Extender. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν μόνον το τοπικό σας δίκτυο.

Διεύθυνση IP

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να δείτε και να αλλάξετε την τρέχουσα IP address σε δυναμική ή στατική. Εάν επιλέξετε Dynamic (Δυναμική), δεν θα χρειαστούν άλλες πληροφορίες.

Εάν επιλέξετε Static (Στατική), θα πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνση IP, τη μάσκα υποδικτύου, την πύλη και τον διακομιστή DNS. Η διεύθυνση IP είναι η διεύθυνση αναγνώρισης του Wireless MAXg Range Extender στο δίκτυο, την οποία θα πρέπει να πληκτρολογήσετε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, για να προσπελάσετε το περιβάλλον χρήσης Ιστού του Range Extender. Η μάσκα υποδικτύου αναγνωρίζει το εύρος των διεύθυνσεων IP του τοπικού σας δικτύου για το Range Extender. Θα χρειαστεί να αλλάξετε τις ρυθμίσεις αυτές μόνον εάν έχετε συνδέσει κάποια άλλη συσκευή δικτύου, η οποία εμφανίζει διένεξη με το Wireless MAXg Range Extender. Η νέα διεύθυνση IP που εισαγάγατε θα πρέπει να ανήκει στο ίδιο υποδίκτυο με την υπάρχουσα συσκευή δικτύωσης.

Εάν αλλάξετε τη διεύθυνση IP του Range Extender, θα πρέπει να εισάγαγετε τη νέα διεύθυνση IP στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης Web, ώστε να έχετε πρόσβαση στο περιβάλλον χρήσης Ιστού.

802,1d

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό αυτό, μέσω του πλαισίου επιλογής, πλάι στη ρύθμιση 802,1d spanning tree protocol (πρωτόκολλο δέντρου επέκτασης 802,1d). Το πρωτόκολλο αυτό είναι ένα πρωτόκολλο διαχείρισης συνδέσμων, το οποίο παρέχει πλεονάζουσες διαδρομές σύνδεσης και εμποδίζει τη δημιουργία ανεπιθύμητων βρόχων στα δίκτυα όπου χρησιμοποιούνται πολλαπλά Range Extender. Μεταξύ ενός πελάτη και του Range Extender πρέπει να υπάρχει μία μόνον ενεργή διαδρομή. Εάν δημιουργηθούν βρόχοι, τότε ενδέχεται να σταλούν πολλαπλά αντίγραφα των μηνυμάτων του πελάτη, με αποτέλεσμα ο Range Extender να απαντήσει ή να προωθήσει πληροφορίες πολλές φορές. Η επιλογή αυτή δεν είναι ενεργοποιημένη ως προεπιλογή.