Kablosuz bir Cihazın Bağlanması

Wi-Fi Protected Setup™ (Wi-Fi Korumalı Kurulum) ile

Kablosuz cihazınızın Wi-Fi Protected Setup (WPS) kullanarak cihazına bağlanıp bağlanmayacağını saptamak için cihazınızla birlikte verilen belgelere bakın. WPS cihazları, ağa bağlanmak için bir düğme ya da PIN kodu kullanır. Cihazın hangi yöntemi kullandığını ve cihaz için düğme ya da PIN kodunun yerini nasıl belirleyeceğinizi saptamak için kablosuz cihazınızın belgelerine bakın.

  1. Kablosuz cihazınızda WPS'i başlatmaya hazır olun.
  2. Erişim noktasının konfigürasyon sayfalarına oturum açın:

  3. Status (Durum) sayfasında, Add wireless device (Kablosuz cihaz ekle) seçeneğini tıklatın.

  4. Aşağıdaki işlemlerden birini gerçekleştirin:

Kablosuz cihaz, erişim noktasının kablosuz güvenlik ayarlarını algılar ve güvenli bir kablosuz ağ bağlantısı oluşturur.

Wi-Fi Korumalı Kurulum olmadan

Kablosuz cihazınız WPS desteği vermiyorsa veya cihazı erişim noktasına manuel olarak bağlamak istiyorsanız, aşağıdaki adımları uygulayın:

  1. Ağa bağlanacak olan kablosuz cihazın altyapı moduna ayarlanmış olduğundan emin olun. Cihazın kablosuz modunun değiştirilmesine dair talimatlar için, cihazın belgelerine göz atın.
  2. Kablosuz cihaz ayarlarındaki ağ adını veya SSID'yi, erişim noktasında kullanılan ağ adı ile aynı yapın. Erişim noktasının ağ adını Status (Durum) sayfasında bulabilirsiniz.
  3. Kablosuz cihazın kablosuz güvenlik ayarlarının, erişim noktasında ayarlamış olduğunuz ayarlar ile aynı olduğundan emin olun. Erişim noktasının kablosuz güvenlik ayarlarını Status (Durum) sayfasında bulabilirsiniz. Cihazın kablosuz ayarlarının değiştirilmesine dair talimatlar için, cihazın belgelerine göz atın.