Güvenlik

Security (Güvenlik) sayfasında kablosuz güvenlik ayarları, MAC adres filtreleme seçenekleri ve oturum açma bilgileri de dahil olmak üzere erişim noktasının güvenlik ayarlarını yapılandırabilir ve değiştirebilirsiniz.

Access Point Oturum Açma

Bu bölüm, erişim noktasının yapılandırma sayfalarına erişmek için gereken kullanıcı adı ve parolayı değiştirmenize olanak sağlar. Bu alanları değiştirmek için, yeni kullanıcı adı ve parolayı girdikten sonra sayfanın altındaki Save (Kaydet) seçeneğini tıklatın. Ardından, erişim noktanıza oturum açmak için yeni kullanıcı adı ve parolayı kullanın.

Parola Kuralları:

  1. 15 karakter uzunluğa kadar bir parola belirleyebilirsiniz. En güvenli parolalar genellikle 8 - 15 karakter uzunluğundadır.

  2. Parolanızda boşluk veya başka bir noktalama işareti kullanabilirsiniz.

  3. Büyük harfler (A - Z) ve küçük harfleri (a - z) karışık kullanın.

  4. Parolanıza 0 - 9 arası rakamlar eklemeniz güvenliği artıracaktır.

  5. Parolanızın daha da güvenli olması için ~ ! @ # $ % & ^ * vb. gibi ASCII simgeleri kullanın.

Kablosuz

Bu bölümde kablosuz güvenlik özelliklerini aktif hale getirebilirsiniz. USRobotics, yetkisiz kablosuz cihazların ağınıza erişimini engellemek için kablosuz güvenliğin bir çeşidini etkinleştirmenizi şiddetle önerir.

Kablosuz güvenlik ayarlarınızı yaparken, en güvenli kablosuz ağlar için TKIP and AES (TKIP ve AES) şifreleme kullanılan WPA2 and WPA (PSK) (WPA2 ve WPA (PSK)) ya da 802.1x (RADIUS) with WPA2 and WPA (802.1x (RADIUS) ile WPA2 ve WPA) kablosuz güvenlik yöntemini seçmeniz tavsiye edilir.

Not: Ağa bağlamak istediğiniz tüm kablosuz cihazlar, kullandığınız parola tümce veya anahtar da dahil olmak üzere aynı kablosuz güvenlik ayarlarına sahip olmalıdır.

Kablosuz ağın kullanmasını istediğiniz şifreleme Method (Yöntem) seçimini yapın. Aşağıdaki seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz:

Seçtiğiniz kablosuz güvenlik yöntemine bağlı olarak, farklı şifreleme türleri, parola tümce ve anahtar ayarları söz konusu olmaktadır.

WPA2 ve WPA (PSK) Seçenekleri

  1. Aşağıdaki WPA2 ve WPA seçeneklerinden birini seçin:

  2. Encryption (Şifreleme) türünüzü seçin: TKIP and AES(TKIP ve AES), AES veya TKIP.

    Not: Tüm kablosuz cihazlar WPA (PSK) güvenlik yöntemi kullanılırken AES şifrelemeyi desteklemez. WPA (PSK) ile TKIP şifreleme birçok kablosuz cihaz tarafından desteklenir. TKIP ve AES şifreleme türünü AES ve TKIP cihazların ikisi için de kullanabilirsiniz.

  3. Bir Pass phrase (Parola tümce) girin (aynı zamanda Network key (Ağ anahtarı), WPA key (WPA anahtarı) veya WPA Pre-shared key (WPA Ön paylaşımlı anahtar) olarak da adlandırılır). Parola tümce sekiz ile altmış üç karakter arasında bir uzunlukta olmalıdır. Bu pass phrase (parola tümce) kablosuz ağa bağlı olan her ağda aynı olmalıdır.

  4. Aynı zamanda Key rotation (Anahtar değişimi) süresini dakika olarak ayarlayabilir, seçeneği devre dışı bırakmak için bu alana 0 girebilirsiniz. Anahtar değişimi yayın paketleri ve çoklu paketler için Access Point'in hangi sıklıkla yeni grup anahtarı yaratacağını belirler.

WEP Seçenekleri

  1. Aşağıdaki WEP seçeneklerinden birini seçin:

  2. Key type (Anahtar türü) ayarını 128 bit ASCII, 128 bit hex, 64 bit ASCII veya 64 bit hex olarak belirleyin.
  3. En az bir Key (Anahtar) girin (genellikle Network key (Ağ anahtarı) olarak bilinir).

    Anahtar 128 bit ASCII anahtar türü için 13 karakter, 128 bit hex anahtar türü için 26 karakter, 64 bit ASCII anahtar türü için 5 karakter, 64 bit hex anahtar türü için ise 10 karakter uzunluğunda olmalıdır.

    Birden fazla anahtar girmeniz halinde, kablosuz bağlantılar için kullanılacak Current key (Geçerli anahtar) seçimini yapın.

RADIUS Seçenekleri

RADIUS seçeneğini, sadece bir RADIUS sunucusuna erişiminiz varsa kullanabilirsiniz.

  1. Aşağıdaki RADIUS seçeneklerinden birini seçin.

  2. Encryption (Şifreleme) türünüzü seçin: TKIP and AES (TKIP ve AES), AES veya TKIP.

    Not: Tüm kablosuz cihazlar WPA (PSK) güvenlik yöntemi kullanılırken AES şifrelemeyi desteklemez. WPA (PSK) ile TKIP şifreleme birçok kablosuz cihaz tarafından desteklenir. TKIP and AES (TKIP ve AES) şifreleme türünü AES ve TKIP cihazların ikisi için de kullanabilirsiniz.

  3. RADIUS sunucunuz için RADIUS server (RADIUS sunucusu) IP adresini ve RADIUS Port (RADIUS portu) ayarlarını girin.
  4. RADIUS sunucunuz için RADIUS key (RADIUS anahtarı) girin.
  5. Dakika cinsinden Re-authentication (Yeniden kimlik denetimi) süresini girin.
  6. RADIUS sunucusu bağlantısı için gerekiyorsa, Pre-authentication (Ön kimlik denetimi) seçeneğini seçin. Bu seçenek 802.1x (RADIUS) WPA ile kullanılamaz.

Hiçbiri

None (Hiçbiri) seçeneği, erişim noktasının tüm kablosuz güvenliğini devre dışı bırakır.

Not: None (Hiçbiri) ayarı, herhangi bir şifrelemenin etkin olmamasının sonucu olarak ağınız dışarıdan gelen zararlı saldırılara açık olacağı için önerilmemektedir.

MAC Filtresi

Bu alanda, MAC adreslerine bağlı olarak hangi kablosuz cihazlara erişim noktasına erişim izni verileceği ya da verilmeyeceğini kontrol edebilirsiniz. Kullandığınız kablosuz cihaza bağlı olarak, MAC adresi genellikle harici kablosuz ürünün üzerindeki bir etikette ya da kablosuz cihazın konfigürasyon programında bulunur.

Erişim noktası bağlı olan tüm kablosuz cihazlara erişim hakkı vermek için Allow Current Clients (Geçerli Tüm İstemcilere İzin Ver) düğmesini tıklatabilir veya hangi cihazlara erişim hakkı verileceğini belirlemek için aşağıdaki filtrelerden birini kullanabilirsiniz:

Not: Yeni ayarlarınızı uygulamak için Save (Kaydet) düğmesini tıklatın ve tüm değişikliklerinizi yaptıktan sonra erişim noktasını yeniden başlatın.