Installatie

Let op! Indien u de Wireless MAXg Router en een Wireless MAXg PC Card, PCI Adapter of USB Adapter tegelijkertijd wilt installeren, dient u de installatiehandleiding voor de Wireless MAXg PC Card, PCI Adapter of USB Adapter te raadplegen voor aanwijzingen voor gecombineerde installatie. Volg in dat geval niet de installatiestappen in deze handleiding.

Stap 1: de Wireless MAXg Router aansluiten

1. Schakel uw computer uit.
  2. Haal de stekker van uw kabel- of DSL-modem uit het stopcontact.
  3. Haal de netwerkkabel van de modem uit uw computer en sluit deze aan op de WAN-poort van de Wireless MAXg Router.

4. Sluit de meegeleverde Ethernet-kabel aan op de Network Interface Card van uw computer en op een van de LAN-poorten van de Wireless MAXg Router.

5. Sluit de antenne op de Wireless MAXg Router aan als u dat nog niet hebt gedaan.

6. Steek de stekker van uw kabel- of DSL-modem weer in het stopcontact.
    Wacht totdat de lampjes op de modem zonder onderbreking branden. Dit duurt ongeveer 60 seconden.
  7. Opmerking voor gebruikers in Groot-Brittannië: sluit de juiste stekker aan op de netvoedingsadapter.

8. Sluit de netvoedingsadapter aan op de Wireless MAXg Router en op een stopcontact.

9. Schakel uw computer in.

Opmerking: sommige kabel- of DSL-modems kunnen worden aangesloten met behulp van een USB-kabel of een Ethernet-kabel. Om uw kabel- of DSL-modem aan te sluiten op de Wireless MAXg Router, hebt u een Ethernet-kabel nodig.

Stap 2: de Wireless MAXg Router configureren

Ga als volgt te werk als u tegelijkertijd een Wireless MAXg Router en een Wireless MAXg PC Card, PCI Adapter of USB Adapter installeert:

Raadpleeg de installatiehandleiding van uw Wireless MAXg PC Card, PCI Adapter of USB Adapter als u wilt weten hoe u de Wireless MAXg Router en de Wireless MAXg PC Card, PCI Adapter of USB Adapter tegelijkertijd installeert.

Ga als volgt te werk als u alleen een Wireless MAXg Router installeert:

Start een webbrowser.

Opmerking: mogelijk verschijnt er een melding dat de pagina niet is gevonden of een gelijksoortige foutmelding wanneer uw browser uw homepage probeert te vinden. Dat is normaal, omdat u momenteel nog niet met het internet bent verbonden.

Typ http://192.168.2.1 op de locatie- of adresregel van uw webbrowser om toegang te krijgen tot de webinterface. De Setup Wizard (Installatiewizard) wordt nu gestart. Klik op Start om de Setup Wizard te starten.

Wanneer de Setup Wizard start, wordt uw internetverbinding al of niet gedetecteerd. Als de verbinding wordt gedetecteerd, voert u deze instructies uit. Als de verbinding niet wordt gedetecteerd, voert u deze instructies uit.

Verbinding gedetecteerd

1. Afhankelijk van het type verbinding dat u gebruikt, dient u mogelijk uw gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw internetverbinding in te voeren.

Als de router een PPP-server detecteert, wordt u gevraagd om uw User Name (Gebruikersnaam) en het Password (Wachtwoord) voor uw internetverbinding in te voeren.

Klik op Next (Volgende) als de router een Dyamic Host Configuration Protocol (DHCP)-server detecteert.

2. Op deze pagina kunt u de netwerknaam van de Wireless MAXg Router wijzigen. Dit is de naam waarmee de Wireless MAXg Router wordt herkend door draadloze clients op een draadloos netwerk. Gebruik om de beveiliging te verbeteren niet de standaardnaam.
  3. Vervolgens dient u handmatig een Pass phrase (Coderingstekenreeks) voor de beveilingscodering in te voeren. Als u deze tekenreeks handmatig invoert, dient deze tussen de 8 en 63 tekens lang te zijn. Als u klaar bent, klikt u op Next (Volgende).

4. Vul op deze pagina de User name (Gebruikersnaam) en het Password (Wachtwoord) in die u wilt gebruiken om u aan te melden bij de Wireless MAXg Router. Deze velden zijn hoofdlettergevoelig. Wanneer u een gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgegeven, klikt u op Finish (Voltooien) onder aan de pagina.
  5. Klik in het laatste venster op Continue (Doorgaan) om de Setup Wizard te voltooien. Vervolgens wordt u gevraagd om de waarden voor User name en Password op te geven die u hebt ingesteld als aanmeldingsgegevens voor de router. Nadat u de gebruikersnaam en het wachtwoord hebt ingevoerd, wordt de webinterface geopend.

Uw router is nu geconfigureerd. Ga verder met Stap 3.

Geen verbinding gedetecteerd

1. Als uw verbinding niet wordt gedetecteerd, selecteert u het type verbinding. U beschikt over de opties Cable, DSL router, satellite, ISDN, LAN, or other (Kabel, DSL-router, satelliet, ISDN, LAN en overige) of DSL modem (also known as PPPoE) (DSL modem (ook bekend als PPPoE)).
  2. Type internetverbinding
    1. Als u Cable, DSL router, satellite, ISDN, LAN, or other selecteert, moet u mogelijk aanvullende informatie opgeven in de gedeelten Clone MAC Address (MAC-adres kopiëren), Static IP address (Statisch IP-adres) en/of Host Name (Hostnaam). Neem contact op met uw ISP om vast te stellen of u deze informatie nodig hebt. Raadpleeg het gedeelte Webinterface in deze gebruikershandleiding voor meer informatie over de instellingen. Klik op Next als u klaar bent.
    2. Als u geen verbinding tot stand kunt brengen, klikt u op Retry (Opnieuw proberen) om het opnieuw te proberen of klikt u op Continue (Doorgaan) om de verbinding later te configureren en door te gaan naar de volgende pagina van de Setup Wizard.

3. Als u DSL modem (also known as PPPoE) selecteert, moet u ook de velden User Name (Gebruikersnaam) en Password (Wachtwoord) voor uw internetverbinding invullen. Bovendien moet u mogelijk het veld Host Name (Hostnaam) invullen. Neem contact op met uw ISP als u vragen hebt over deze informatie. Klik op Next als u klaar bent.
    4. Als u geen verbinding tot stand kunt brengen, klikt u op Retry (Opnieuw proberen) om het opnieuw te proberen of klikt u op Continue (Doorgaan) om de verbinding later te configureren en door te gaan naar de volgende pagina van de Setup Wizard.

3. Op deze pagina kunt u de netwerknaam van de Wireless MAXg Router wijzigen. Dit is de naam waarmee de Wireless MAXg Router wordt herkend door draadloze clients op een draadloos netwerk. Gebruik om de beveiliging te verbeteren niet de standaardnaam.
  4. Vervolgens dient u handmatig een Pass phrase (Coderingstekenreeks) voor de beveilingscodering in te voeren. Deze tekenreeks dient tussen de 8 en 32 tekens lang te zijn. Klik als u klaar bent op Next (Volgende).

5. Op deze pagina vult u de velden User name (Gebruikersnaam) en Password (Wachtwoord) in om uw aanmeldingsgegevens voor de Wireless MAXg Router in te stellen. Deze velden zijn hoofdlettergevoelig. Wanneer u een gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgegeven, klikt u op Finish (Voltooien) onder aan de pagina.
  6. Klik in het laatste venster op Continue (Doorgaan) om de Setup Wizard te voltooien. Vervolgens wordt u gevraagd om de waarden voor User name en Password op te geven die u hebt ingesteld als aanmeldingsgegevens voor de router. Nadat u de gebruikersnaam en het wachtwoord hebt ingevoerd, wordt de webinterface geopend.

Uw router is nu geconfigureerd. Ga verder met Stap 3.

Opmerking: ga naar het gedeelte Configuratie in deze gebruikershandleiding voor meer informatie over de instellingen. Neem contact op met uw ISP indien u vragen hebt over uw internetverbinding.

PPTP-gebruikers

Indien uw Internet Service Provider (ISP) een PPTP-verbinding gebruikt, dient u de volgende stappen uit te voeren om uw installatie te voltooien en een internetverbinding tot stand te brengen. Neem contact op met uw internetprovider als u vragen hebt over de verbindingsinstellingen.

1. Open een webbrowser zodra de Setup Wizard (Installatiewizard) is voltooid. Typ http://192.168.2.1 op de locatie- of adresregel van uw webbrowser om toegang te krijgen tot de webinterface. Gebruik de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de router om in te loggen.
  2. Klik op het tabblad Internet en schuif naar beneden in het gedeelte PPTP.

3. Selecteer het vakje My ISP uses a PPTP connection (Mijn ISP gebruikt een PPTP-verbinding).
  4. Voer uw domein, gebruikersnaam en wachtwoord in. Indien uw ISP een specifieke verificatiemethode gebruikt, dient u de relevante selectievakjes in of uit te schakelen. Als u van uw ISP waarden voor MTU en MRU hebt ontvangen die van de standaardwaarden verschillen, dient u deze waarden nu in te voeren.

5. Als u klaar bent, drukt u op Save (Opslaan). De router start opnieuw op waarna de internetverbinding beschikbaar zou moeten zijn. Op de pagina Status kunt u informatie over de verbinding vinden.

Uw router is nu geconfigureerd.

Stap 3: de internetverbinding controleren

Als u de standaardverbindingsinstellingen hebt geconfigureerd, behoort u toegang tot het internet te hebben. Om uw verbinding te controleren, opent u een webbrowser en registreert u uw product op www.usr.com/productreg. Als de pagina wordt geladen, is de installatieprocedure voltooid. Als de pagina niet wordt geladen, dient u het gedeelte Problemen oplossen te raadplegen.

Gefeliciteerd!

De installatieprocedure is voltooid. U beschikt nu over veilige en gedeelde toegang tot het internet. Raadpleeg het gedeelte Problemen oplossen in deze handleiding voor gedetailleerde informatie als u op problemen stuit.

Opmerking: nadat u de installatie en configuratie hebt voltooid, moet u een back-upbestand maken van uw instellingen voor het geval u problemen ondervindt en u de instellingen wilt herstellen. Ga als volgt te werk: