Moje bezdrátová karta nepodporuje režim WPA. Mohu přesto zabezpečit svou síť?

Ano! Zařízení Wireless Ndx Router podporuje následující formy zabezpečení bezdrátového připojení:

Pokud není router dosud nakonfigurován:

  1. Spusťte webový prohlížeč.

  2. Do řádku pro zadávání umístění nebo adresy zadejte adresu IP 192.168.2.1 a stiskněte klávesu ENTER. Tím zpřístupníte stránky s konfigurací routeru.

Poznámka: Výchozí adresa IP routeru je 192.168.2.1.

  1. Klepněte na tlačítko Start. Průvodce nastavením vás provede základní konfigurací routeru.


Poznámka: Pokud se kdykoliv při použití stránek s konfigurací routeru zobrazí chyba „Page Not Found“ (Stránka nenalezena), stiskněte tlačítko Zpět ve webovém prohlížeči nebo obnovte stránku.

  1. Průvodce nastavením se pokusí automaticky detekovat připojení k Internetu.

    Pokud router nedetekuje připojení k Internetu automaticky, ověřte, zda jsou napájecí kabel a všechny kabely Ethernet správně připojeny. Jedná se o kabely, kterými jsou připojeny router, modem a všechny počítače v síti. Ověřte také, zda je připojení k Internetu v provozuschopném stavu. Pak klepejte na tlačítko Detect Connection (Vyhledat připojení), dokud se neobjeví obrazovka „Internet Connection Configured“ (Připojení k Internetu je nakonfigurováno).

    Pokud se router stále nemůže připojit, můžete informace od poskytovatele služeb Internetu zadat ručně.

  2. Klepněte na tlačítko Next (Další).

  3. Proveďte jeden z následujících postupů:

    1. Chcete-li k nastavení zabezpečení bezdrátového připojení použít režim SecureEasySetup, zaškrtněte políčko Set wireless security using SecureEasySetup (Nastavit zabezpečení bezdrátového připojení pomocí SecureEasySetup) a klepněte na tlačítko na obrazovce.

    2. Při ručním nastavení informací o zabezpečení bezdrátového připojení zrušte zaškrtnutí políčka Set wireless security using SecureEasySetup (Nastavit zabezpečení bezdrátového připojení pomocí SecureEasySetup) a zadejte Network Name (SSID) (Síťový název (SSID)), zvolte metodu zabezpečení Method (Metoda) a zadejte informace o zabezpečení bezdrátového připojení pro router. Pak klepněte na tlačítko Continue (Pokračovat).

  4. Zadejte User name (Uživatelské jméno) a Password (Heslo) pro router a klepněte na tlačítko Finish (Dokončit).

 

Pokud je router již nakonfigurován:

  1. Spusťte webový prohlížeč.

  2. Do řádku pro zadávání umístění nebo adresy zadejte: 192.168.2.1 a stiskněte klávesu ENTER. Tím zpřístupníte stránky s konfigurací routeru.

  3. Zadejte uživatelské jméno a heslo a klepněte na tlačítko OK.

  4. Klepněte na kartu Security (Zabezpečení).

  5. V části Wireless (Bezdrátové připojení) zvolte metodu zabezpečení Method (Metoda) a zadejte odpovídající informace o zabezpečení bezdrátového připojení do příslušných polí.

Poznámka: Všichni bezdrátoví klienti, kteří se připojují k routeru, musejí být nakonfigurováni pomocí stejných údajů zabezpečení.

  1. Po dokončení všech změn uložte všechna nová nastavení a restartujte router klepnutím na tlačítko Save (Uložit).

  2. Blahopřejeme! Úspěšně jste zabezpečili svůj router. Nyní mohou k routeru zabezpečeně přistupovat všichni bezdrátoví klienti, kteří mají nastaveny shodné parametry zabezpečení.

Návrat na stránku Řešení problémů