In deze procedure komt een aantal problemen met de router en draadloze verbindingen aan bod:

1. Controleer de fysieke kabelverbindingen tussen de router, de computer en de modem.

2. Controleer het stopcontact waarop de router is aangesloten.

3. Raadpleeg de beschrijvingen van de lampjes en controleer vervolgens de lampjes op de router om na te gaan of de apparaten stroom ontvangen en of alle poorten functioneren.

4. In geval van problemen met de verbinding: start de router opnieuw op, wacht totdat alle lampjes zonder onderbreking en start vervolgens de computer opnieuw op.

Mogelijk moeten de andere apparaten die op de router zijn aangesloten de netwerkverbinding opnieuw tot stand brengen.

5. Sommige elektronische apparaten, zoals 2,4 en 5,8 GHz-telefoons en magnetrons, kunnen invloed hebben op het draadloze signaal en daarmee op het draadloze bereik en de kwaliteit van de verbinding. Probeer een draadloze verbinding op een ander kanaal tot stand te brengen.

6. Een slechte verbindingskwaliteit en een klein bereik kunnen worden veroorzaakt door storingen in de omgeving, bijvoorbeeld loodverf of betonnen muren. Verplaats de antenne van de router of de draadloze clients om de kwaliteit van de verbinding te verbeteren. Zorg er indien mogelijk voor dat er geen obstakels tussen de draadloze clients en de router zijn.

7. Ga naar de configuratiepagina Status (Status) en gebruik Network Test (Ping) (Netwerk testen (Ping)) om de communicatie tussen de computer, de router en het internet te controleren.

Volg als u nog steeds problemen met de printserver hebt de procedure hieronder op die het beste met uw probleem overeenkomt.

De router installeren en configureren

De installatiewizard detecteert mijn internetverbinding niet.

Mijn draadloze kaart biedt geen ondersteuning voor WPA. Kan ik mijn netwerk nog steeds beveiligen?

Ik ben mij draadloze beveiligingsinstellingen vergeten.

Ik weet niet of het IP-adres van mijn ISP een statisch of een dynamisch adres is.

Ik kan geen verbinding met de configuratiepagina's van de router maken.

De configuratiepagina's van de router reageren niet, maar ik heb wel verbinding met het internet.

Mijn router reageert niet nadat ik de firmware heb bijgewerkt.

Ik heb per ongeluk de toegang van alle draadloze apparaten tot de router geblokkeerd.

Problemen met de ping-procedure oplossen.

Internet- en draadloze verbindingen

SecureEasySetup kan de draadloze client niet configureren.

Ik kan geen verbinding meer met het internet maken.

Mijn draadloze adapter kan geen verbinding met de router maken.

Ik kan geen 125 Mbps verbinding met de Wireless MAXg Router maken.

Mijn router wordt niet in de lijst weergegeven als mijn draadloze adapter ernaar zoekt.

Ik krijg toegang tot het internet, maar ik heb geen toegang tot bepaalde speciale toepassingen.

Na op mijn computer een VPN-verbinding te hebben ingeschakeld, kan ik niet geen verbinding meer maken met lokale computers op mijn netwerk om bestanden te delen of af te drukken.

De kwaliteit van de draadloze verbinding is slecht.

Afdrukken

Ik kan in Windows Vista, XP of 2000 niet afdrukken op een netwerkprinter die op mijn router is aangesloten.

Ik kan in Windows Me of 98SE niet afdrukken op een netwerkprinter die op mijn router is aangesloten.

Ik kan in Macintosh OS 9 of lager niet afdrukken op een netwerkprinter die op mijn router is aangesloten.

Documenten die via de printserver op de router worden afgedrukt, worden niet onmiddellijk afgedrukt en soms duurt het meer dan een minuut voordat het afdrukken begint.

Mijn scanner functioneert niet.