Ρυθμίσεις ασφαλείας

Η σελίδα Security (Ασφάλεια) σάς επιτρέπει να διαμορφώνετε και να αλλάζετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας του δρομολογητή, περιλαμβανομένων και των ρυθμίσεων για την ασφάλεια ασύρματου δικτύου, τις επιλογές φίλτρων για τις διευθύνσεις MAC, καθώς και τα στοιχεία εισόδου για τη σύνδεση εξουσιοδοτημένων χρηστών.

Σύνδεση δρομολογητή

Προβάλλει το τρέχον User name (Όνομα χρήστη) και Password (Κωδικός πρόσβασης) που έχουν εκχωρηθεί στο δρομολογητή. Για να αλλάξετε το όνομα χρήστη ή/και τον κωδικό, πληκτρολογήστε τα νέα επιθυμητά στοιχεία και κάντε κλικ στο Save (Αποθήκευση), στο κάτω μέρος της σελίδας. Θα πρέπει κατόπιν να συνδεθείτε στο δρομολογητή σας με το νέο όνομα χρήστη και το νέο κωδικό.

Κανόνες για τους κωδικούς:

Ασύρματη σύνδεση

Στην ενότητα αυτή μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα χαρακτηριστικά ασφάλειας του ασύρματου δικτύου. Η USRobotics σάς συνιστά ιδιαίτερα να ενεργοποιήσετε κάποια μέθοδο ασφάλειας ασύρματου δικτύου, ώστε να εμποδίσετε την πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένων πελατών στο δίκτυό σας. Όλες οι ασύρματες συσκευές που επιθυμείτε να συνδέσετε στο δίκτυο θα πρέπει να διαθέτουν τις ίδιες ρυθμίσεις ασφαλείας ασύρματου δικτύου περιλαμβανομένης της κωδικής φράσης πρόσβασης ή του κλειδιού που χρησιμοποιείτε για την προστασία του ασύρματου δικτύου σας.

Σημείωση: Για τις ρυθμίσεις ασφαλείας του ασύρματου δικτύου σας, συνιστάται η επιλογή της μεθόδου WPA2 and WPA (PSK) ή της WPA2 and WPA with 802.1x (RADIUS) με χρήση κρυπτογράφησης TKIP and AES για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια του ασύρματου δικτύου.


Επιλέξτε τη μέθοδο κρυπτογράφησης (Method) που επιθυμείτε να χρησιμοποιεί το ασύρματο δίκτυό σας. Μπορείτε να επιλέξετε μια από τις ακόλουθες μεθόδους και να εισαγάγετε την κωδική φράση πρόσβασης ή τον κωδικό:

Σημείωση: Η κρυπτογράφηση AES με τη μέθοδο ασφαλείας WPA (PSK) δεν υποστηρίζεται από όλους τους πελάτες ασύρματου δικτύου. Η κρυπτογράφηση TKIP με τη μέθοδο WPA (PSK) υποστηρίζεται από τους περισσότερους πελάτες ασύρματου δικτύου. Μπορείτε να ρυθμίσετε το δρομολογητή έτσι ώστε η μέθοδος προστασίας WPA (PSK) με κρυπτογράφηση TKIP and AES να ισχύει για πελάτες συμβατούς τόσο με AES όσο και TKIP.

Σημείωση: Η κρυπτογράφηση AES με τη μέθοδο ασφαλείας WPA (PSK) δεν υποστηρίζεται από όλους τους πελάτες ασύρματου δικτύου. Η κρυπτογράφηση TKIP με τη μέθοδο WPA (PSK) υποστηρίζεται από τους περισσότερους πελάτες ασύρματου δικτύου.

Σημείωση: Η επιλογή None δεν συνιστάται, καθώς το δίκτυό σας θα είναι ευπρόσβλητο σε εξωτερικές επιθέσεις εάν δεν ενεργοποιήσετε καμία κρυπτογράφηση.

MAC Filter (Φίλτρο MAC)

Στην περιοχή αυτή μπορείτε να ορίσετε τις ασύρματες συσκευές που θα έχουν πρόσβαση στο δρομολογητή ανάλογα με τη διεύθυνση MAC τους. Η διεύθυνση MAC συνήθως αναγράφεται είτε σε μια ετικέτα, επάνω στα εξωτερικά ασύρματα προϊόντα, είτε στο βοηθητικό πρόγραμμα διαμόρφωσης του ασύρματου πελάτη, ανάλογα με την ασύρματη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Οι σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων του δρομολογητή σάς επιτρέπουν να ρυθμίσετε την πρόσβαση στο δρομολογητή σας βάσει των διευθύνσεων MAC από το κουμπί Allow Current Clients (Να επιτρέπεται η σύνδεση τρεχόντων πελατών) ή να καθορίσετε ένα επίπεδο φίλτρου που επιθυμείτε να εφαρμοστεί:

Σημείωση: Αφού ολοκληρώσετε όλες τις αλλαγές, χρειάζεται να κάνετε κλικ στο Save (Αποθήκευση) για να αποθηκευτούν όλες οι νέες ρυθμίσεις και να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή.