Grundläggande felsökningsprocedur

I den här proceduren uppmärksammas ett antal symptom som du kan råka ut för när du använder routern och trådlös anslutning:

1. Kontrollera de fysiska kabelanslutningarna mellan routern, datorn och modemet.

2. Kontrollera att eluttaget, som routern är ansluten till, är strömförande.

3. Läs avsnittet Beskrivning av lampor och kontrollera sedan lamporna på routern för att försäkra dig om att den får ström och att inga fel föreligger.

4. Starta om routern för att uppdatera din Internet-anslutningsinformation.

5. Vissa elektroniska enheter, t.ex. 2,4–5,8 GHz-telefoner och mikrovågsugnar kan störa den trådlösa signalen och påverka räckvidden och länkkvaliteten. Försök skapa en trådlös anslutning på en annan kanal.

6. Dålig länkkvalitet eller räckvidd kan orsakas av störningar i omgivningarna, t.ex. blybaserad färg och betongväggar. Försök flytta routerns antenn eller flytta de trådlösa klienterna och se om länkkvaliteten förbättras. Om det går kontrollerar du att det inte finns några hinder mellan de trådlösa klienterna och routern.

7. Gå till sidan Status på konfigurationssidorna och använd Network Test (Ping) (nätverkstest (ping)) för att kontrollera kommunikationen mellan datorn, routern och Internet.

Om du fortfarande har problem med att använda routern följer du den procedur nedan som bäst beskriver symptomen.

Installera och konfigurera routern

Installationsguiden kunde inte upptäcka min Internet-anslutning.

Mitt trådlösa kort stöder inte WPA. Kan jag fortfarande säkra mitt nätverk?

Jag kommer inte ihåg mina trådlösa säkerhetsinställningar.

Jag vet inte om IP-adressen jag fått av Internet-leverantören är statisk eller dynamisk.

Jag kan inte ansluta till routerns konfigurationssidor.

Routerns konfigurationssidor svarar inte men jag kan trots det ansluta till Internet.

Routern svarar inte när jag uppgraderat fabriksprogramvaran.

Jag har av misstag spärrat alla trådlösa klienter från åtkomst till routern.

Felsöka pingoperation.

Internet och trådlösa anslutningar

Den trådlösa klienten kunde inte konfigureras med SecureEasySetup .

Jag kan inte längre ansluta till Internet.

Det går inte att ansluta en trådlös adapter till routern.

Jag kan inte upprätta anslutningar på 125 Mbit/s till Wireless MAXg Router.

Routern visas inte i listan när jag söker efter den med den trådlösa adaptern.

Jag kommer ut på Internet genom routern men kan inte använda vissa särskilda tillämpningar.

När jag har aktiverat VPN kan jag inte ansluta till lokala datorer på mitt nätverk och dela filer eller utskriftsfunktioner.

Den trådlösa länkkvaliteten är dålig.

Skriva ut

Jag kan inte skriva ut på den nätverksskrivare som är ansluten till routern i Windows Vista, XP eller 2000.

Jag kan inte skriva ut på den nätverksskrivare som är ansluten till routern i Windows Me eller 98SE.

Jag kan inte skriva ut på den nätverksskrivare som är ansluten till routern i Mac OS 9 eller tidigare.

Dokument som skrivs ut med skrivarservern i routern påbörjas inte omedelbart, utan det tar ibland en minut eller mer innan utskriften påbörjas.

Min skanner fungerar inte.