Güvenlik Ayarları

Security (Güvenlik) sayfasında kablosuz güvenlik ayarları, MAC adres filtreleme seçenekleri ve oturum açma bilgileri de dahil olmak üzere yönelticinizin güvenlik ayarlarını yapılandırabilir ve değiştirebilirsiniz.

Yöneltici Oturum Açma

Yönelticiye atanmış olan geçerli Kullanıcı Adını ve Parolayı görüntüler. Kullanıcı adını ve/veya şifreyi değiştirmek için yeni kullanıcı adı ve şifreyi girin ve sayfanın altında bulunan Save (Kaydet) düğmesini tıklatın. Yönelticinize yeni kullanıcı adınız ve şifrenizle bağlanmanız gerekecektir.

Şifre Kuralları:

Kablosuz

Bu bölümde kablosuz güvenlik özelliklerini aktif hale getirebilirsiniz. USRobotics, yetkisiz istemcilerin ağınıza erişimini engellemek için kablosuz güvenliğin bir çeşidini etkinleştirmenizi şiddetle önerir. Ağa bağlamak istediğiniz tüm kablosuz aygıtlar, kablosuz ağınızı güvene almak için kullandığınız parola tümce ya da anahtar da dahil olmak üzere, aynı güvenlik ayarlarına sahip olmalıdır.

Not: Kablosuz güvenlik ayarlarınızı yaparken, en güvenli kablosuz ağlar için TKIP ve AES şifreleme kullanılan WPA2 ve WPA (PSK) ya da 802.1x (RADIUS) ile WPA2 ve WPA kablosuz güvenlik yöntemini seçmeniz tavsiye edilir.


Kablosuz ağın kullanmasını istediğiniz şifreleme Method (Yöntem) seçimini yapın. Aşağıdaki yöntemlerden birini seçerek parola tümce ya da anahtarı girebilirsiniz:

Not: Tüm kablosuz istemciler WPA (PSK) güvenlik yöntemi kullanılırken AES şifrelemeyi desteklemez. WPA (PSK) ile TKIP şifreleme birçok kablosuz istemci tarafından desteklenir. Yöneltici WPA (PSK) güvenliğini TKIP ve AES şifreleme ile AES ve TKIP istemcileri kapsayacak şekilde atayabilirsiniz.

Not: Tüm kablosuz istemciler WPA (PSK) güvenlik yöntemi kullanılırken AES şifrelemeyi desteklemez. WPA ile TKIP şifreleme birçok kablosuz istemci tarafından desteklenir.

Not: None (Yok) ayarı, herhangi bir şifrelemenin etkin olmamasının sonucu olarak ağınız dışarıdan gelen zararlı saldırılara açık olacağı için tavsiye edilmez.

MAC Filtresi

Bu alanda, MAC adreslerine bağlı olarak hangi kablosuz aygıtlara yönelticiye erişim izni verileceği ya da verilmeyeceğini kontrol edebilirsiniz. Kullandığınız kablosuz cihaza bağlı olarak, MAC adresi genellikle harici kablosuz ürünün üzerindeki bir etikette ya da kablosuz istemcinin konfigürasyon programında bulunur.

Yöneltici yapılandırma sayfaları ile, Allow Current Clients (Şu Andaki İstemcilere İzin Ver) düğmesini kullanarak veya uygulanacak bir filtre belirleyerek, MAC adreslerine göre yönelticiye erişimi yapılandırabilirsiniz:

Not: Yeni ayarlarınızı kaydetmek için Save (Kaydet) düğmesini tıklatın ve tüm değişikliklerinizi yaptıktan sonra yönelticiyi yeniden başlatın.