Windows Vista, XP ya da 2000 ortamında, yönelticiye eklenmiş ağ yazıcısından baskı alamıyorum.

Çözüm 1:

Yazıcının uygun şekilde kurulduğundan ve açık olduğundan emin olun.

Çözüm 2:

Yazıcıda yeterli mürekkep ve kağıt bulunup bulunmadığını kontrol edin. Yazıcı sunucusuna bağlanmış bir yazıcı, bilgisayarınıza durumuyla ilgili bilgi gönderemez.

Çözüm 3:

Güç kablosunu çıkararak yönelticiyi yeniden başlatın. Kabloyu tekrar takmadan önce en az 30 saniye bekleyin. Bu, baskı sırasını temizleyecektir.

Çözüm 4:

Yazıcı konumu URL adresini doğru girdiğinizden emin olun (URL bilgileri büyük-küçük harf duyarlıdır ve Status (Durum) sayfasında Printer location (Yazıcı konumu) bölümünde listelendiği şekilde girilmelidir).

Çözüm 5:

PC güvenlik duvarınızın Yerel Alan Ağınıza (LAN) güvenecek şekilde yapılandırıldığından ya da devre dışı olduğundan emin olun.

Çözüm 6:

  1. Aşağıdaki işlemlerden birini gerçekleştirin:

    Windows Vista Kullanıcıları: Windows Start (Başlat) > Control Panel (Denetim Masası) > Hardware and Sound (Donanım ve Ses) > Printers (Yazıcılar) seçeneklerini tıklatın.

    Windows XP Kullanıcıları: Windows Başlat > Yazıcılar ve Fakslar seçeneklerini tıklatın.

    Windows 2000 kullanıcıları: Başlat > Ayarlar > Yazıcılar seçeneklerini tıklatın.

  2. Aşağıdaki işlemlerden birini gerçekleştirin:

    Windows Vista kullanıcıları: My_Printer on http://192.168.2.1:1631 üzerinde sağ tıklatın ve Run as administrator > Properties'i (Özellikler) tıklatın.

    Windows XP ya da 2000 kullanıcıları: My_Printer on http://192.168.2.1:1631 üzerinde sağ tıklatın ve Properties'i (Özellikler) tıklatın.

  3. Advanced (Gelişmiş) sekmesini tıklatın, Enable advanced printing features (Gelişmiş yazdırma özelliklerini etkinleştir) seçeneğinin devre dışı olduğundan emin olun ve Print Processor'ı (Baskı İşlemcisi) tıklatın.

  4. Varsayılan veri türü olarak RAW seçeneğini seçin ve OK'i tıklatın.

  5. Apply'a (Uygula) ve OK'e (Tamam) tıklatın.

 

Sorun giderme sayfasına dön