Inleiding >

Installatie van de hardware

De 4-Port Broadband Router configureren

Printserver

Reglementaire informatie

Veelvoorkomende Vragen

Beperkte Garantie van USRobotics Corporation

4-Port Broadband Router Gebruikershandleiding (Windows 95, 98, 2000, NT, Me, XP en Macintosh)

Inleiding

Functies

• Het delen van breedbandinternet
  • 4 automatische detectie en overschakelende LAN Ethernet-poorten voor 10/100 Mbps
  • 1 automatische detectie en overschakelende WAN Ethernet-poort voor 10/100 Mbps
  • VPN-ondersteuning: PPTP/IPSec-pass-through
  • gezamenlijk gebruik van de printer
  • Firewall
  • DHCP-server
  • op web gebaseerde configuratiehulpprogramma’s
  • Access Control (Toegangsregeling)
  • Virtual Server (door gebruiker gedefinieerde poort-doorsturing)
  • door gebruiker gedefinieerde "Application Sensing Tunnel"
  • DMZ-host
  • Simple Network Management Protocol (SNMP)
  • Universal Plug and Play (UPnP)

Dit hebt u nodig om te beginnen

• een computer met een geïnstalleerde Ethernet-adapter (NIC)
  • een werkende op Ethernet gebaseerdeerde kabel- of DSL-modem OF een op RS-232 gebaseerde analoge of ISDN-modem
  • de installatie-cd van uw besturingssysteem
  • Internet Explorer 4 of hoger OF Netscape 4 of hoger
  • een RS-232 seriële kabel als u een analoge of ISDN-modem heeft.

De 4-Port Broadband Router ondersteunt vijf typen WAN-netwerkverbindingen: Statisch IP-adres, Dynamisch IP-adres, Dynamisch IP-adres met Road Runner Session Management, PPP over Ethernet, PPTP of Dial-up Network. Als u een statisch of dynamisch IP-adres heeft, gaat u naar het gedeelte Voordat u begint - kabel- of DSL-verbinding hieronder. Als u een PPPoE-verbinding heeft, gaat u naar het gedeelte Voordat u begint - PPPoE-verbinding hieronder. Als u een PPTP-verbinding heeft, gaat u naar het gedeelte Voordat u begint - PPTP-verbinding hieronder. Als u een Inbel-verbinding heeft, gaat u naar het gedeelte Voordat u begint - analoge of ISDN-verbinding hieronder. Vraag uw Internet Service Provider (ISP) om advies als u niet precies weet met welk type netwerkverbinding u werkt.

Vooraanzicht

• LAN LINK/ACT-lampje: Het groene LAN LINK/ACT-lambrandt als er een Ethernet-signaal wordt opgemerkt en knippert als de LAN-poorten gegevens verzenden of ontvangen.
  • LAN 10/100-lampje: Het groene LAN 10/100-lampje brandt als er een 100 Mbps-verbinding tot stand wordt gebracht. Dit lampje gaat uit als er een 10 Mbps-link wordt behaald.
  • WAN LINK-lampje: Het groene WAN LINK-lampje brandt als er een Ethernet-signaal wordt opgemerkt en knippert als de WAN-poort gegevens verzendt of ontvangt.
  • WAN 10/100-lampje: Het groene WAN 10/100-lampje brandt als er een 100 Mbps-verbinding tot stand wordt gebracht. Dit lampje gaat uit als er een 10 Mbps-link wordt behaald.
  • SYSTEM-lampje: Het oranje SYSTEM-lampje knippert voor één seconde als de 4-Port Broadband Router goed werkt.
  • WAN STATUS-lampje: Het oranje WAN STATUS-lampje brandt als er een Wide Area Network (WAN)-verbinding tot stand wordt gebracht en gebruikt wordt.
  • Voedingslampje: Het oranje voedingslampje brandt als het systeem stroom krijgt.

Achteraanzicht

• PRINTER: Deze parallelle poort wordt gebruikt voor het aansluiten van een printer op de LAN.
  • COM: Op deze seriële poort kunt u een analoge modem aansluiten.
  • WAN: De RJ-45 WAN-poort wordt gebruikt om verbinding te maken met een breedbandmodem.
  • LAN-poorten 1-4: Met behulp van de LAN-poorten kunnen apparaten aangesloten worden op het Local Area Network.

Zijkant doos

• 5VDC: Op deze poort dient u de stroomtoevoer naar de 4-Port Broadband Router aan te sluiten.
  • Knop RESET: Haal de stekker uit het stopcontact Druk op de knop RESET. Terwijl u de knop RESET ingedrukt houdt, steekt u de stekker weer in het stopcontact. Als de 4-Port Broadband Router weer stroom krijgt, houdt u de knop RESET ingedrukt totdat het SYSTEM-lampje begint te knipperen. De standaardinstellingen van de 4-Port Broadband Router worden dan weer hersteld.

Opmerking: De USRobotics 4-Port Broadband Router kan probleemloos aangesloten worden op alle op Ethernet-gebaseerde kabel of DSL-modems of op alle op RS-232 gebaseerde analoge of ISDN-modems. U kunt de compatibiliteit controleren door te kijken of uw kabel- of DSL-modem met behulp van een Ethernet-kabel aangesloten is op de netwerkadapter van uw computer. De 4-Port Broadband Router kan niet aangesloten worden op een kabel-, DSL-, analoge of ISDN-modem die alleen een USB-verbinding gebruikt.

Voordat u begint

Voordat u begint - kabel- of DSL-verbinding
Voordat u begint - PPPoE-verbinding
Voordat u begint - PPTP-verbinding

Voordat u begint - analoge of ISDN-verbinding

Voordat u begint - kabel- of DSL-verbinding

In deze Gebruikershandleiding komen de meeste voor dynamische of statische IP-adressen geconfigureerde kabel- en DSL-installaties aan de orde. Er wordt van uitgegaan dat u over een goed functionerende kabel- of DSL-internetservice beschikt.

Opmerking: DSL-gebruikers die via een aanmeldtoepassing toegang krijgen tot het internet, gebruiken waarschijnlijk een PPPoE-verbinding. In het desbetreffende gedeelte in deze Gebruikershandleiding vindt u informatie over het vergaren van uw configuratiegegevens. Als u inbelnetwerken en een VPN-adapter gebruikt, hebt u waarschijnlijk een PPTP-verbinding. In het desbetreffende gedeelte in deze Gebruikershandleiding vindt u informatie over het vergaren van uw configuratiegegevens. Neem contact op met uw internetprovider als u niet precies weet met welk type verbinding u werkt.

Opmerking: Uw kabel- of DSL-modem moet via een RJ-45 Ethernet-verbinding aangesloten zijn op uw computer. De 4-Port Broadband Router is niet compatibel met kabel- of DSL-modems met alleen een USB-verbinding. Er dient een Ethernet-adapter (NIC) geïnstalleerd te zijn op uw computer.

U dient de volgende informatie over uw computer op te vragen bij uw Internet Service Provider (ISP). Neem contact met hen op om deze informatie te achterhalen.

IP-adres:
_______________-_______________-_______________-_______________
Subnet-masker:
_______________-_______________-_______________-_______________
Gateway/Router
_______________-_______________-_______________-_______________
DNS-servers/
Naamservers:

_______________-_______________-_______________-_______________

_______________-_______________-_______________-_______________

Naam host / ID DHCP-client:

______________________________________________________________

Wellicht hebt u niet al deze informatie nodig om de 4-Port Broadband Router. Als uw ISP u deze gegevens niet kan verschaffen, kunt u de volgende stappen uitvoeren om het grootste deel van de vereiste informatie te achterhalen.

A. Deze stappen dienen te worden uitgevoerd op de computer die momenteel is aangesloten op uw kabel- of DSL-modem.

Gebruikers van Windows

1. Alle gebruikers van Windows:
    Klik in Windows op Start, Instellingen en Configuratiescherm.

2. Gebruikers van Windows 95, 98 of Me:
    Dubbelklik op Netwerk.

Gebruikers van Windows 2000 en XP:
    Dubbelklik op Netwerk - en inbelverbindingen.

Gebruikers van Windows NT:
    Dubbelklik op Netwerk en vervolgens op het tabblad Protocollen.

3. Alle gebruikers van Windows:
    Selecteer de optie TCP/IP voor de netwerkadapter waar u uw kabel- of DSL-modem op aangesloten hebt en klik op Eigenschappen. Ga verder met stap B.

Gebruikers van Macintosh

Gebruikers van Macintosh OS 9.x:
Klik op Apple, Regelpanelen en op TCP/IP. Ga verder met stap B.

Gebruikers van Macintosh OS X:
Klik op Apple, Systeemvoorkeuren en vervolgens op Netwerk. Ga verder met stap B.

B. Alle gebruikers van Windows:
Nu wordt het venster TCP/IP-eigenschappen afgebeeld.

• Als de optie Automatisch een IP-adres verkrijgen is geselecteerd, kunt u doorgaan naar het stukje over de installatie van de 4-Port Broadband Router in het gedeelte “Een kabelmodem aansluiten op de 4-Port Broadband Router" in het hoofdstuk "Installatie van de hardware" van deze handleiding.
  • Als deze optie niet geselecteerd is, dient u de vereiste configuratiegegevens te vergaren (als deze niet verschaft worden door uw internetprovider). Afhankelijk van het besturingssysteem kan het nodig zijn meerdere tabbladen in het venster TCP/IP aan te klikken om alle vereiste informatie te verkrijgen. Als u klaar bent, selecteert u Automatisch een IP-adres verkrijgen en klikt u op OK. Klik nogmaals op OK als dat nodig is om de pagina Netwerkeigenschappen te sluiten. Klik op Nee als u gevraagd wordt of u uw computer opnieuw wilt opstarten. U kunt doorgaan naar het stukje over de installatie van de 4-Port Broadband Router in "Een kabelmodem aansluiten op de 4-Port Broadband Router" in het hoofdstuk "Installatie van de hardware" van deze handleiding.

Alle gebruikers van Macintosh:
Stel de optie Verbinden via: in op Verbinden via: Ethernet.

Controleer de instelling van de optie Configureren: en kijk of uw internetprovider gegevens verschaft heeft voor het IP-adres, DHCP Client-ID of Naam servers.

• Als de optie Configure: is ingesteld op Using DHCP, kunt u doorgaan naar het stukje over de installatie van de 4-Port Broadband Router in het gedeelte “Een kabelmodem aansluiten op de 4-Port Broadband Router" in het hoofdstuk "Installatie van de hardware" van deze handleiding.

• Als de optie Configureren: niet ingesteld is op DHCP gebruiken, dient u de vereiste configuratiegegevens te vergaren (als deze niet verschaft worden door uw internetprovider). Het kan nodig zijn meerdere tabbladen aan te klikken in het venster TCP/IP of Netwerk om alle vereiste informatie te verkrijgen Stel de optie Configureren: voor TCP/IP in op DHCP gebruiken. Klik op Opslaan en sluit het venster TCP/IP of Netwerk. U kunt doorgaan naar het stukje over de installatie van de 4-Port Broadband Router in "Een kabelmodem aansluiten op de 4-Port Broadband Router" in het hoofdstuk "Installatie van de hardware" van deze handleiding.

Voordat u begint - PPPoE-verbinding

In deze Gebruikershandleiding komen de meeste voor dynamische of statische IP-adressen geconfigureerde kabel- en DSL-installaties aan de orde. Er wordt van uitgegaan dat u over een goed functionerende kabel- of DSL-internetservice beschikt.

Opmerking: DSL-gebruikers die via een aanmeldtoepassing toegang krijgen tot het internet, gebruiken waarschijnlijk een PPPoE-verbinding. Neem contact op met uw internetprovider als u niet precies weet met welk type verbinding u werkt.

U dient de volgende informatie over uw computer op te vragen bij uw Internet Service Provider (ISP). Bij het opvragen van de vereiste informatie kijkt u eerst in uw aanmeldtoepassing. Als u daar niet alle vereiste informatie vindt, neemt u contact op met uw internetprovider en vraagt u hoe u deze gegevens kunt achterhalen.

IP-adres:
_______________-_______________-_______________-_______________
Subnet-masker:
_______________-_______________-_______________-_______________
Gateway/Router:
_______________-_______________-_______________-_______________
DNS-servers/
Naamservers:

_______________-_______________-_______________-_______________

_______________-_______________-_______________-_______________

Gebruikersnaam:
______________________________________________________________
Wachtwoord:
______________________________________________________________
Naam service (optioneel):

______________________________________________________________

Wellicht hebt u niet al deze informatie nodig om de 4-Port Broadband Router.

Voordat u begint - PPTP-verbinding

Opmerking: Als u inbelnetwerken en een VPN-adapter gebruikt, hebt u waarschijnlijk een PPTP-verbinding. Neem contact op met uw internetprovider als u niet precies weet met welk type verbinding u werkt.

U dient de volgende informatie over uw computer op te vragen bij uw Internet Service Provider (ISP). Bij het opvragen van de vereiste informatie kijkt u eerst in uw aanmeldtoepassing. Als u daar niet alle vereiste informatie vindt, neemt u contact op met uw internetprovider en vraagt u hoe u deze gegevens kunt achterhalen.

PPTP-account (Gebruikersnaam):
______________________________________________________________
PPTP-wachtwoord:
______________________________________________________________
Servicenaam:
______________________________________________________________
IP-adres:
_______________-_______________-_______________-_______________
Subnet-masker:
_______________-_______________-_______________-_______________
IP-adres van server:
_______________-_______________-_______________-_______________
Verbindings-ID:

______________________________________________________________

Wellicht hebt u niet al deze informatie nodig om de 4-Port Broadband Router.

Voordat u begint - analoge of ISDN-verbinding

In deze Gebruikershandleiding komen de meeste voor dynamische of statische IP-adressen geconfigureerde externe of inbelverbindingen aan de orde. Er wordt van uitgegaan dat u over een goed functionerende analoge of ISDN-internetservice beschikt.

Opmerking: Voor de inbelfunctionaliteit van de 4-Port Broadband Router is een externe analoge of ISDN-modem vereist. Uw analoge of ISDN-modem moet via een RS-232 seriële verbinding aangesloten zijn op uw computer. De 4-Port Broadband Router is niet compatibel met kabel- of DSL-modems met alleen een USB-verbinding. Er dient een Ethernet-adapter (NIC) geïnstalleerd te zijn op uw computer.

U dient de volgende gegevens over uw externe of inbelverbinding op te vragen bij uw internetprovider. Neem contact met hen op om deze informatie te achterhalen.

IP-adres:
_______________-_______________-_______________-_______________
Subnet-masker:
_______________-_______________-_______________-_______________
Gateway/Router
_______________-_______________-_______________-_______________
DNS-servers/
Naamservers:

_______________-_______________-_______________-_______________

_______________-_______________-_______________-_______________

Gebruikersnaam*:
______________________________________________________________
Wachtwoord*:
______________________________________________________________
Inbelnummer*:

______________________________________________________________

*Als u Windows gebruikt, vindt u deze informatie bij Inbelnetwerken of in de map Netwerk- en inbelverbindingen. Als u op een Macintosh werkt, vindt u deze informatie door eerst Regelpanelen en daarna Externe toegang te openen.

Wellicht hebt u niet al deze informatie nodig om de 4-Port Broadband Router. Als uw ISP u deze gegevens niet kan verschaffen, kunt u de volgende stappen uitvoeren om het grootste deel van de vereiste informatie te achterhalen.

A. Deze stappen dienen te worden uitgevoerd op de computer die momenteel is aangesloten op uw analoge of ISDN-modem.

Gebruikers van Windows 95 en 98:
Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en klik op Verkennen. Dubbelklik op Externe toegang. Klik met de rechtermuisknop op uw ISP-verbinding en klik op Eigenschappen. Klik op het tabblad Servertypen en klik op de knop TCP/IP-instellingen. Ga verder met stap B.

Gebruikers van Windows 2000:
Klik in Windows op Start, Instellingen en Configuratiescherm. Dubbelklik op Netwerk - en inbelverbindingen. Klik met de rechtermuisknop op uw ISP-verbinding en klik op Eigenschappen. Klik op het tabblad Netwerken en blader door de lijst met componenten. Selecteer Internet Protocol (TCP/IP) en klik op Eigenschappen. Ga verder met stap B.

Gebruikers van Windows NT:
Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en klik op Verkennen. Dubbelklik op Externe toegang. Selecteer uw ISP-verbinding in het keuzemenu Vermelding in telefoonlijst. Klik op Meer en selecteer Vermelding en modemeigenschappen bewerken. Klik op het tabblad Server en klik op de knop TCP/IP-instellingen. Ga verder met stap B.

Gebruikers van Windows Me:
Klik in Windows op Start, Instellingen en vervolgens op Inbelnetwerken. Klik met de rechtermuisknop op uw ISP-verbinding en klik op Eigenschappen. Klik op het tabblad Netwerken en klik op de knop TCP/IP-instellingen. Ga verder met stap B.

Gebruikers van Windows XP:
Klik in Windows op Start en vervolgens op Configuratiescherm. Dubbelklik op Netwerkverbindingen. Klik met de rechtermuisknop op uw ISP-verbinding en klik op Eigenschappen. Klik op het tabblad Netwerken, selecteer Internet Protocol (TCP/IP) in het menu en klik op Eigenschappen. Ga verder met stap B.

Gebruikers van Macintosh OS 9.x:
Klik op Apple, Regelpanelen en op TCP/IP. Ga verder met stap B.

Gebruikers van Macintosh OS X:
Klik op Apple, Systeemvoorkeuren en vervolgens op Netwerk. Ga verder met stap B.

B. Alle gebruikers van Windows:
Nu wordt het venster TCP/IP-eigenschappen afgebeeld.

Als de opties Door server toegewezen IP-adres en Door server toegewezen naamserveradressen geselecteerd zijn, hebt u een dynamisch IP-adres. Sluit eventuele geopende eigenschappenvensters en ga verder met de installatie van de 4-Port Broadband Router in het gedeelte "Een analoge of ISDN-modem aansluiten op de 4-Port Broadband Router" in het hoofdstuk "Installatie van de hardware" van deze handleiding.

Als deze opties niet geselecteerd zijn, hebt u een statisch IP-adres en dient u de volgende gegevens te controleren: IP-adres, subnet-masker en standaard gateway. U kunt doorgaan naar het stukje over de installatie van de 4-Port Broadband Router in "Een analoge of ISDN-modem aansluiten op de 4-Port Broadband Router" in het hoofdstuk "Installatie van de hardware" van deze handleiding.

Alle gebruikers van Macintosh:

• Als de optie Configure: is ingesteld op Manually (Handmatig), noteer dan de informatie in de vorige tabel. Stel de optie Configureren: in op DHCP-server gebruiken.

• Als er een andere instelling gekozen is bij Configureren:, wijzigt u deze instelling in DHCP-server gebruiken.

Stel de optie Verbinden via: in op Verbinden via: Ethernet.

Klik op Opslaan en sluit het venster TCP/IP of Netwerk. U kunt doorgaan naar het stukje over de installatie van de 4-Port Broadband Router in "Een analoge of ISDN-modem aansluiten op de 4-Port Broadband Router" in het hoofdstuk "Installatie van de hardware" van deze handleiding.

top of page