Instalace s analogovým modemem nebo modemem ISDN

Dříve než začnete

Chcete-li nainstalovat širokopásmový router Broadband Router with USB Print Server, zkontrolujte, zda máte k dispozici následující položky:

Během procesu instalace budete u některých kroků pravděpodobně potřebovat další položky v závislosti na počítačovém a internetovém prostředí. Můžete spustit instalaci a obstarat si tyto položky, pouze pokud je budete potřebovat, nebo si je můžete připravit dříve, než začnete:

Krok 1: Připojte modem k routeru.

  1. Vypněte počítač a modem.
  2. Vyhledejte sériový kabel připojující modem k sériovému portu v počítači a odpojte jej pouze od počítače. Neodpojujte kabel od modemu.
  3. Připojte volný konec sériového kabelu k portu COM na zadní straně routeru.

Krok 2: Připojte router k počítači a ke zdroji napájení.

  1. Připojte jeden konec dodaného kabelu Ethernet k adaptéru Ethernet v počítači.
  2. Připojte druhý konec kabelu k jednomu z portů LAN.
  3. Zapněte modem.
  4. Připojte dodaný napájecí kabel k portu 5.0 VDC na routeru.
  5. Poznámka pro uživatele ve Velké Británii: Nahraďte zástrčku adaptéru napájení standardní zástrčkou pro Velkou Británii dodanou v balíčku USRobotics. Použijte dostatečný tlak, aby nová zástrčka zapadla pevně na své místo.

  6. Připojte napájecí kabel do standardní síťové zásuvky.
  7. Zapněte počítač.

Krok 3: Konfigurujte základní nastavení připojení.

Poznámka pro uživatele systému Windows: pokud se spustí zařízení Universal Plug and Play, ignorujte pokyny na obrazovce.

  1. Spusťte webový prohlížeč.
  2. Do řádku umístění nebo adresy zadejte http://192.168.123.254 a stisknutím klávesy ENTER přejděte do webového uživatelského rozhraní routeru.
  3. Klepněte na tlačítko Log in (Přihlásit) – není nastaveno žádné výchozí heslo.
  4. V Administrator's Main Menu (Hlavní nabídce správce) klepněte na možnost Wizard (Průvodce).

    Průvodce nastavením vás provede postupem pro nastavení základní konfigurace. Jako první musíte vybrat typ sítě WAN. Vyberte možnost Dial-up Network (Telefonická síť) a pak klepněte na tlačítko Next (Další). Průvodce nastavením zobrazí výzvu k zadání následujících informací:

  5. Po zadání informací dokončete nastavení klepnutím na tlačítko Next (Další). Pak klepněte na možnost Reboot (Restartovat), aby konfigurace začala platit.

  6. Ověřte připojení k Internetu na stránce Status (Stav) webového uživatelského rozhraní a pak klepněte na tlačítko Connect (Připojit). Touto akcí spustíte telefonickou relaci s poskytovatelem služeb internetu a na stránce Status se zobrazí informace, zda bylo volání úspěšné.

Blahopřejeme! Dokončili jste instalační postup.