Odstraňování chyb při používání příkazu Ping

Pokud kdykoliv během používání příkazu ping neobdržíte odpověď s hlášením o úspěšném provedení příkazu, znamená to, že adresa, kterou se pokoušíte kontaktovat, není k dispozici. Ověřte si adresu ve webovém uživatelském rozhraní a proveďte potřebné úpravy. Po provedení úprav pokračujte v postupu příkazu ping.

  1. V systému Windows klepněte na tlačítko Start > Spustit.
  2. V dialogovém okně Spustit
  3. Zadejte příkaz Ping 127.0.0.1 a stiskněte klávesu ENTER.
  4. 127.0.0.1 je adresa místního hostitele a tento příkaz ověří, zda je v počítači nainstalován protokol TCP/IP a zda správně funguje. Jestliže tento příkaz ping nelze provést, můžete překonfigurovat protokol TCP/IP nebo vyhledat další informace v dokumentaci k operačnímu systému.

  5. Zadejte příkaz Ping s vaší adresou IP a stiskněte klávesu ENTER.
  6. Tento příkaz ověří, zda počítač odpovídá na požadavky. Pokud nelze teto příkaz ping dokončit, zkontrolujte, zda jsou všechny kabely pevně připojeny.

  7. Zadejte příkaz Ping s vaší adresou brány a stiskněte klávesu ENTER.
  8. Výchozí adresa brány je 192.168.123.254. Tento příkaz ověří, zda se můžete připojit k jiným počítačům a zda můžete získat přístup k širokopásmovému routeru Broadband Router with USB Print Server. Pokud lze navázat komunikaci s routerem, můžete získat přístup k webovému uživatelskému rozhraní a konfigurovat nastavení. Pokud tento příkaz ping nelze dokončit, zkontrolujte, zda je napájecí kabel routeru zapojen a zda je router správně připojen k počítači.

  9. Zadejte příkaz Ping s vnější internetovou adresou routeru a pak stiskněte klávesu ENTER. Tuto adresu vám poskytne buď ISP nebo vnější síť LAN.
  10. Tento příkaz ověří, zda router správně funguje a umožňuje průchod komunikace.

  11. Zadejte příkaz Ping s vaší známou adresou serveru DNS a stiskněte klávesu ENTER.
  12. Tento příkaz umožňuje překládat platné názvy hostitelů v Internetu na adresy IP a ověřit, že máte přístup k Internetu.