Installatie met analoge modem of ISDN-modem

Voordat u begint

Controleer voordat u met de installatie van de Broadband Router with USB Print Server begint of u beschikt over het volgende:

Afhankelijk van uw computer en uw internetomgeving, hebt u tijdens de installatie mogelijk nog meer onderdelen nodig. Als u deze onderdelen niet bij de hand hebt, kunt u desondanks met de installatie beginnen en de onderdelen bezorgen wanneer u ze nodig hebt of ze klaarleggen voordat u begint:

Stap 1: de modem aansluiten op de router

  1. Schakel uw pc en modem uit.
  2. Zoek de seriële kabel waarmee de modem is aangesloten op de seriële poort van uw pc en koppel deze los van uw pc. Koppel de kabel niet los van uw modem.
  3. Sluit het vrije uiteinde van de seriële kabel aan op de COM-poort aan de achterzijde van de router.

Stap twee: de router aansluiten op de pc en stroomtoevoer.

  1. Sluit één uiteinde van de meegeleverde Ethernet-kabel aan op de Ethernet-adapter van uw pc.
  2. Sluit het andere uiteinde aan op een van de LAN-poorten van de router.
  3. Schakel uw modem in.
  4. Sluit het meegeleverde netsnoer aan op de 5,0-VDC poort op de router.
  5. Gebruikers in Groot-Brittannië: Vervang de stekker van de voedingsadapter door de standaardstekker voor het Verenigd Koninkrijk. Deze wordt in het USRobotics-pakket meegeleverd. Pas voldoende druk toe om de stekker stevig op zijn plaats te laten klikken.

  6. Sluit het netsnoer aan op een gewoon stopcontact.
  7. Schakel uw pc in.

Stap drie: de standaard verbindingsinstellingen configureren

Opmerking voor Windows-gebruikers: negeer de aanwijzingen op het scherm als Universal Plug and Play wordt gestart.

  1. Start een webbrowser.
  2. Typ in de locatie- of adresregel het adres http://192.168.123.254 en druk op Enter om naar de webinterface van de router te gaan.
  3. Klik op Log in (Aanmelden). Er is geen standaardwachtwoord.
  4. Klik in het Administrator's Main Menu (Hoofdmenu beheerder) op Wizard.

    De Setup Wizard leidt u door de stappen die nodig zijn om een basisconfiguratie op te zetten. De eerste stap is het kiezen van het juiste WAN-type. Kies Dial-up Network (Inbelnetwerk) en klik op Next (Volgende). De Setup Wizard vraagt u daarna om de volgende informatie.

  5. Klik na het invoeren van deze informatie op Next om de configuratie te voltooien. Klik daarna op Reboot (Opnieuw starten) om de configuratie actief te maken.

  6. Controleer de internetverbinding door naar de pagina Status van de webinterface te gaan en op Connect (Verbinden) te klikken. Hierdoor wordt er een inbelsessie met uw ISP tot stand gebracht. Op de pagina Status wordt aangegeven of de verbinding succes had.

Gefeliciteerd! De installatieprocedure is voltooid.