Ik kan geen verbinding meer maken met internet.

Wanneer de computer een verbinding maakt met internet, moet een aantal apparaten samenwerken:

Uw verbinding met internet kan mislukken vanwege een probleem bij een van deze apparaten of vanwege de verbinding tussen deze apparaten. U kunt de bron van het probleem opsporen en dit verhelpen met behulp van de instructies in dit gedeelte. Deze bestaan uit drie belangrijke stappen voor het oplossen van problemen:

De lampjes controleren

1. Brandt het lampje voor AAN/UIT (voeding) van de router?
  2. Knippert het System-lampje van de router eenmaal per seconde?
  3. Brandt een van de WAN-lampjes van de router?
  4. Brandt het LAN-lampje van de router dat de LAN-poort aangeeft die is verbonden met uw computer?
  5. Geven het aan-/uit-lampje en het statuslampje van uw modem aan dat er een verbinding is? (Raadpleeg de documentatie bij uw modem voor informatie over de controlelampjes van de modem.)

De router en de verbindingen van de router controleren

In dit gedeelte wordt u stap voor stap begeleid bij het beantwoorden van de vraag of uw probleem is gelegen in een van de volgende segmenten van de verbinding tussen uw computer en internet:

Verbinding van computer met router

Ping de router als volgt:

1. Klik in Windows op Start > Uitvoeren.
  2. In het dialoogvenster Uitvoeren:
  3. Typ Ping 192.168.123.254 en druk op Enter.

Kreeg u een antwoord op de ping?

Router

Zo bepaalt u of de router reageert:

1. Start uw webbrowser.
  2. Typ in de regel Locatie of Adres het adres van de webinterface van de router en druk op Enter. Het standaardadres is http://192.168.123.254.

Verschijnt de webinterface?.

Verbinding van de router met de modem

De uiteinden van de kabel waarmee de router is verbonden met uw modem moeten stevig vast zitten. De modem moet op de voeding zijn aangesloten en zijn aangezet. Als u nog steeds geen toegang tot internet hebt, is het probleem waarschijnlijk gelegen in de modem of de verbinding van de modem met uw Internet Service Provider. Modem en internetverbinding van de modem controleren

Modem en internetverbinding van de modem controleren

1. De modem moet zijn aangesloten op de telefoonaansluiting en de uiteinden van de kabel moeten stevig vast zitten.
  2. Start de modem opnieuw. Uw modem heeft misschien een aan/uit-schakelaar of een resetknop, anders moet u de stekker van de stroomadapter van de modem uit het stopcontact trekken en deze er weer in steken. Raadpleeg voor instructies aangaande het opnieuw starten van de modem de documentatie bij de modem.

Als uw WAN-type dynamisch is:

1. Open de pagina betreffende de status van de webinterface van de router, klik op Release (Vrijgeven) en daarna op Renew (Vernieuwen).
  2. Nadat de router het WAN-IP-adres heeft vernieuwd, moet op de Status-pagina het WAN-IP-adres worden aangegeven.