Problemen oplossen met de ping-procedure

Als u tijdens de ping-procedure geen antwoordbericht ontvangt over een geslaagde ping, is het adres dat u pingt niet beschikbaar. Controleer het adres in de webinterface en breng de nodige correcties aan. Ga na het aanbrengen van deze correcties verder met de ping-procedure.

  1. Klik in Windows op Start > Uitvoeren.
  2. In het dialoogvenster Uitvoeren:
  3. Typ Ping 127.0.0.1 en druk op Enter.
  4. 127.0.0.1 is het adres van de lokale host en door te pingen controleert u of het TCP/IP-protocol is geïnstalleerd en naar behoren werkt. Als u deze ping niet kunt voltooien, kunt u uw TCP/IP-protocol opnieuw configureren of raadpleeg de documentatie voor uw besturingssysteem voor meer informatie.

  5. Typ Ping gevolgd door uw IP-adres en druk op Enter.
  6. Met deze opdracht controleert u of uw PC op verzoeken reageert. Als u deze ping niet kunt voltooien, controleer dan of alle kabels goed zijn aangesloten.

  7. Typ Ping gevolgd door uw gateway-adres en druk op Enter.
  8. Het standaard gateway-adres is 192.168.123.254. Met deze opdracht controleert u of u een verbinding kunt maken met andere apparaten en met de Broadband Router with USB Print Server. Als u verbinding kunt maken met de router, hebt u toegang tot de webinterface en kunt u de instellingen configureren. Als u deze ping niet kunt voltooien, moet u controleren of de stekker van de router in het stopcontact zit en dat de router goed is aangesloten op uw computer.

  9. Typ Ping gevolgd door het externe internetadres van uw router en druk daarna op Enter. Dit is het adres dat wordt geleverd door uw internetprovider of door de externe LAN.
  10. Met deze opdracht controleert u of uw router naar behoren werkt en verkeer door laat.

  11. Typ Ping gevolgd door uw bekende DNS-serveradres en druk daarna op Enter.
  12. Met deze opdracht kunt u geldige internet-hostnamen omzetten in IP-adressen en controleren of u verbinding hebt met internet.