Hibaelhárító pingművelet.

Ha a pingeljárás során nem kap a művelet sikerességét jelző válaszüzenetet, akkor a vizsgált cím nem érhető el. Ellenőrizze a címet a webes felhasználói felületen, és hajtsa végre a szükséges változtatásokat. Ezután folytassa a pingeljárást.

  1. Válassza a Start menü Futtatás parancsát.
  2. A Futtatás párbeszédpanelen
  3. Írja be a Ping 127.0.0.1 parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.
  4. A 127.0.0.1 a helyi gazdagép címe, és ennek lekérdezésével a TCP/IP protokoll megfelelő telepítése és működése ellenőrizhető. Ha nem fejezhető be sikeresen ez a pingművelet, módosítania kell a TCP/IP protokoll beállításait, illetve az operációs rendszer dokumentációjában nézheti meg a további tennivalókat.

  5. Írja be a Ping parancsot, majd saját IP-címét, és nyomja meg az Enter billentyűt.
  6. Ez a parancs azt vizsgálja, hogy a számítógép válaszol-e a kérelmekre. Ha nem fejezhető be sikeresen ez a pingművelet, ellenőrizze a kábelek megfelelő csatlakoztatását.

  7. Írja be a Ping parancsot, majd az átjáró címét, és nyomja meg az Enter billentyűt.
  8. Az átjáró alapértelmezett címe: 192.168.123.254. Ez a parancs azt ellenőrzi, hogy képes-e csatlakozni más számítógépekhez, és eléri-e a Broadband Router with USB Print Server útválasztót. Ha kommunikálni tud az útválasztóval, hozzáférhet a webes felhasználói felülethez, és konfigurálhatja a beállításokat. Ha nem fejezhető be sikeresen ez a pingművelet, ellenőrizze az útválasztó tápellátását, valamint az útválasztó és a számítógép közötti megfelelő összeköttetést.

  9. Írja be a Ping parancsot, majd az útválasztó külső internetcímét, és nyomja meg az Enter billentyűt. Ez az az IP-cím, amelyet az internetszolgáltatótól vagy a külső hálózattól kapott.
  10. Ez a parancs az útválasztó megfelelő működését és azt ellenőrzi, hogy átengedi-e az adatforgalmat.

  11. Írja be a Ping parancsot, majd a DNS kiszolgáló címét, és nyomja meg az Enter billentyűt.
  12. Ez a parancs lehetővé teszi érvényes internetes gazdanevek leképezését IP-címekre, valamint ellenőrzi az internetelérést.