Sorun Giderme Ping Prosedürü

Ping prosedürü sırasında herhangi bir anda başarılı ping için bir onay mesajı almıyorsanız pinglediğiniz adres kullanılmıyor demektir. Internet Kullanıcı Arayüzündeki adresi kontrol edin ve gerekli düzeltmeleri yapın. Düzeltmeleri yaptıktan sonra, ping prosedürüne devam edin.

  1. Windows Start > Run (Başlat > Çalıştır) üzerine tıklayın.
  2. Run (Çalıştır) iletişim kutusunda
  3. Ping 127.0.0.1 yazın ve Enter tuşuna basın.
  4. 127.0.0.1 yerel ana bilgisayar adresinizdir ve bu adresin pinglenmesi TCP/IP protokolünün kurulu ve düzgün şekilde çalıştığını onaylar. Bu pingi tamamlayamamanız durumunda TCP/IP protokolünü tekrar konfigüre edebilir veya daha fazla bilgi için işletim sistemi belgelerine başvurabilirsiniz.

  5. Ping ve IP adresinizi yazın ve Enter tuşuna basın.
  6. Bu komut bilgisayarınızın taleplere yanıt verip vermediğini kontrol eder. Bu ping işlemini tamamlayamamanız durumunda tüm kabloların düzgün şekilde bağlı olduğundan emin olun.

  7. Ping ve ağ geçidi adresinizi yazın ve Enter tuşuna basın.
  8. Varsayılan ağ geçidi adresi 192.168.123.254'dür. Bu komut, diğer makinelere bağlanıp bağlanmadığınızı ve Broadband Router with USB Print Server'a ulaşıp ulaşamadığını kontrol eder. Yöneltici ile iletişim kurabiliyorsanız Internet Kullanıcı Arayüzüne girebilir ve ayarları yapılandırabilirsiniz. Bu pingi tamamlayamamanız durumunda yönelticinin güç kablosunun takılı ve yönelticinin düzgün şekilde bilgisayara bağlı olduğundan emin olun.

  9. Ping ve arkasından yönelticinizin harici Internet adresini yazın ve Enter tuşuna basın. Bu, servis sağlayıcınız veya harici LAN tarafından sağlanan adrestir.
  10. Bu komut, yönelticinin düzgün şekilde çalışıp çalışmadığı ve trafiğin akmasına izin verip vermediğini kontrol eder.

  11. Ping ve arkasından bilinen DNS sunucu adresinizi yazın ve Enter tuşuna basın.
  12. Bu komut, geçerli ana bilgisayar adlarını IP adreslerine çevirebilmenizi ve Internet'e erişiminiz olduğunu onaylayabilmenizi sağlayacaktır.