Inleiding >

De hardware installeren

Overzicht van het web-managementprogramma

De Connection Wizard gebruiken

Beveiliging

Webfilters

Geavanceerd

Systeemtoezicht

Reglementaire informatie

Veelvoorkomende vragen

Verklarende woordenlijst

Gebruikershandleiding USR8200 Firewall/VPN/NAS

Inleiding

Functies van de USR8200 Firewall/VPN/NAS

Thuisnetwerken
De USR8200 Firewall/VPN/NAS biedt een volledige thuisnetwerkoplossing. Een breedbandverbinding kan tussen verschillende pc's , laptops, PDA's en netwerktoepassingen worden verdeeld. Randapparatuur zoals een printer kan worden gedeeld en bestanden kunnen zonder opslagapparaten tussen pc's worden overgebracht. De USR8200 Firewall/VPN/NAS ondersteunt gamen met meerdere computers.

Netwerkbeveiliging
De USR8200 Firewall/VPN/NAS zorgt voor de netwerkbeveiliging met een Stateful Packet Inspection-firewall (SPI).

Virtual Private Network
Via de USR8200 Firewall/VPN/NAS kunt u op een veilige manier communiceren via het internet. Via standaard coderings-, verificatie- en sleutelbeheerschema's hebt u toegang tot externe computers en sites. De USR8200 Firewall/VPN/NAS is compatibel met toonaangevende VPN-technologieën als IPSec en PPTP.

Eenvoud
De USR8200 Firewall/VPN/NAS is zorgvuldig ontworpen om naadloze verbindingen te bieden met een minimale gebruikersconfiguratie. Dankzij Auto-learning DNS is er communicatie mogelijk tussen LAN-computers via de hostnamen in plaats van via de IP-adressen. DHCP Client/server automatiseert de verbindingsprocedure met het netwerk. Met de Connection Wizard kunt u eenvoudig geavanceerde verbindingen tot stand brengen en configureren.

Ondersteuning voor Universal Plug and Play-apparaten
De USR8200 Firewall/VPN/NAS functioneert als universele Plug and Play-server. UPnP-computers kunnen onmiddellijk op het netwerk worden aangesloten, een IP-adres krijgen, firewall-functies configureren en informatie uitwisselen over de mogelijkheden van de computers op het netwerk.

Controle en bepalingen
Een intuïtief web-managementprogramma biedt een uitvoerige controle van de USR8200 Firewall/VPN/NAS. Beheerders die SNMP-web-managementprogramma's of telnet-protocollen gebruiken, kunnen op afstand toegang krijgen tot de USR8200 Firewall/VPN/NAS.

Met het oog op de toekomst
De upgradefuncties van de firmware verzekeren dat de USR8200 Firewall/VPN/NAS altijd de nieuwste functies en technologie biedt.

Vooraanzicht

POWER Groen - Aan Normale werking
Rood - Aan Er is een fout opgetreden
WAN Groen - Aan WAN aangesloten
Groen - Knippert Verzendt en ontvangt WAN-gegevens

USB1
en
USB2

Groen - Aan USB-opslagapparaat aangesloten
Groen - Knippert Verzendt en ontvangt gegevens
Uit Geen verbinding
1394 Groen - Aan FireWire-opslagapparaat aangesloten
Groen - Knippert Verzendt en ontvangt gegevens
Uit Geen verbinding
LAN 1-4 Groen - Aan 100 Mbps LAN link
Groen - Knippert Ontvangt en verzendt gegevens met een snelheid van 100 Mbps
Oranje - Aan 10 Mbps LAN link
Oranje - Knippert Ontvangt en verzendt gegevens met een snelheid van 10 Mbps

Achteraanzicht

Reset

De RESET-knop start de USR8200 Firewall/VPN/NAS opnieuw op of start opnieuw op met herstelde standaardinstellingen. De knop bevindt zich verborgen aan de achterzijde van de router om onopzettelijk gebruik te vermijden. U hebt een paperclip of een ander voorwerp met een dunne punt nodig om de knop te bereiken.

Om de router opnieuw te starten, drukt u op de RESET-knop.

Indien u de router opnieuw wilt opstarten en de standaardinstellingen wilt herstellen, drukt u op de knop RESET aan de achterzijde van de USR8200 Firewall/VPN/NAS. Het voedingslampje wordt dan rood, het WAN-lampje knippert en de USB1-, USB2- en 1394-lampjes zullen afwisselend aan- en uitgaan. Als de USB1-, USB2- en 1394-lampjes allemaal groen oplichten, dan laat u de reset-knop los. U kunt zo de standaardinstellingen van de USR8200 Firewall/VPN/NAS herstellen.

1394 Een FireWire-vaste schijf aansluiten
USB 1-2 Maximaal twee USB-harde schijfven aansluiten
LAN-poorten 1-4 Met behulp van de LAN-poorten kunt u apparaten aansluiten op het Local Area Network.
WAN RJ-45 De RJ-45 WAN-poort wordt gebruikt om verbinding te maken met een breedbandmodem.
12VDC Stroomaansluiting

Voordat u begint

Voordat u begint - kabel- of DSL-verbinding
Voordat u begint - PPPoE-verbinding
Voordat u begint - PPTP-verbinding

Voordat u begint - kabel- of DSL-verbinding

In deze gebruikershandleiding komen de meeste voor dynamische of statische IP-adressen geconfigureerde kabel- en DSL-installaties aan de orde. Er wordt van uitgegaan dat u over een goed functionerende kabel- of DSL-internetservice beschikt.

Opmerking: DSL-gebruikers die via een aanmeldtoepassing toegang krijgen tot het internet, gebruiken waarschijnlijk een PPPoE-verbinding. In het desbetreffende gedeelte in deze gebruikershandleiding vindt u informatie over het verkrijgen van uw configuratiegegevens. Als u inbelnetwerken en een VPN-adapter gebruikt, hebt u waarschijnlijk een PPTP-verbinding. In het desbetreffende gedeelte in deze gebruikershandleiding vindt u informatie over het verkrijgen van uw configuratiegegevens. Neem contact op met uw internetprovider als u niet precies weet met welk type verbinding u werkt.

Opmerking: uw kabel- of DSL-modem moet via een RJ-45 Ethernet-verbinding aangesloten zijn op uw computer. Een kabel of een DSL-modem die met een USB-kabel op de computer is aangesloten, kan niet op de USR8200 Firewall/VPN/NAS worden aangesloten.

U dient de volgende informatie over uw computer op te vragen bij uw ISP. Neem contact op met uw ISP om deze informatie te achterhalen.

IP-adres:
____________-_____________-______________-____________
Subnet-masker:
____________-_____________-______________-____________
Gateway/Router:
____________-_____________-______________-____________
DNS-servers/
Naamservers:

____________-_____________-______________-____________

____________-_____________-______________-____________

Naam host / ID DHCP-client:

_____________________________________________________

Wellicht hebt u niet al deze informatie nodig om de USR8200 Firewall/VPN/NAS te kunnen installeren. Als uw ISP u deze gegevens niet kan verschaffen, kunt u de volgende stappen uitvoeren om het grootste deel van de vereiste informatie te achterhalen.

A. Deze stappen dienen te worden uitgevoerd op de computer die momenteel is aangesloten op uw kabel- of DSL-modem.

Gebruikers van Windows

Opmerking: het kan zijn dat u tijdens de installatie de cd van uw Windows-besturingssysteem nodig hebt. Zorg er dus voor dat u deze bij de hand hebt.

1. Alle gebruikers van Windows:
    Klik in Windows op Start, Instellingen en Configuratiescherm.

2. Gebruikers van Windows 95, 98 of Me:
    Dubbelklik op Netwerk.

Gebruikers van Windows 2000 en XP:
    Dubbelklik op Netwerk- en inbelverbindingen.

Gebruikers van Windows NT:
    Dubbelklik op Netwerk en vervolgens op het tabblad Protocollen.

3. Alle gebruikers van Windows:
    Selecteer de optie TCP/IP voor de netwerkadapter waar u uw kabel- of DSL-modem op aangesloten hebt en klik op Eigenschappen. Ga verder met stap B.

Gebruikers van Macintosh

Gebruikers van Macintosh OS 9.x:
Klik op Apple, Regelpanelen en op TCP/IP. Ga verder met stap B.

Gebruikers van Macintosh OS X:
Klik op Apple, Systeemvoorkeuren en vervolgens op Netwerk. Ga verder met stap B.

Gebruikers van Linux

Zorg dat u bent aangemeld met root/su-voorrechten. Typ ifconfig.

B. Alle gebruikers van Windows:
Nu wordt het scherm TCP/IP-eigenschappen afgebeeld.

• Als de optie Automatisch een IP-adres verkrijgen is geselecteerd, kunt u doorgaan naar het stukje over de installatie van de USR8200 Firewall/VPN/NAS in het gedeelte Een kabel- of DSL-modem aansluiten op de USR8200 Firewall/VPN/NAS in het hoofdstuk De installatie van de hardware van deze handleiding.
  • Als deze optie niet geselecteerd is, dient u de vereiste configuratie-informatie te vergaren (als deze niet wordt verschaft door uw internetprovider). Afhankelijk van het besturingssysteem kan het nodig zijn meerdere tabbladen in het scherm TCP/IP aan te klikken om alle vereiste informatie te verkrijgen. Als u klaar bent, selecteert u Automatisch een IP-adres verkrijgen en klikt u op OK. Klik nogmaals op OK als dat nodig is om de pagina Netwerkeigenschappen te sluiten. Klik op Nee als u gevraagd wordt of u uw computer opnieuw wilt opstarten. U kunt doorgaan naar het stukje over de installatie van de USR8200 Firewall/VPN/NAS in het gedeelte Een kabel- of DSL-modem aansluiten op de USR8200 Firewall/VPN/NAS in het hoofdstuk De installatie van de hardware van deze handleiding.

Alle gebruikers van Macintosh:
Stel de optie Verbinden via: in op Verbinden via: Ethernet.

Controleer de instelling van de optie Configureren: en kijk of uw internetprovider gegevens verschaft heeft voor het IP-adres, DHCP Client-ID of Naam servers.

• Als de optie Configureren: is ingesteld op DHCP gebruiken, kunt u doorgaan naar het stukje over de installatie van de USR8200 Firewall/VPN/NAS in het gedeelte Een kabel- of DSL-modem aansluiten op de USR8200 Firewall/VPN/NAS in het hoofdstuk De hardware installeren van deze handleiding.

• Als de optie Configureren: niet is ingesteld op DHCP gebruiken, dient u de vereiste configuratiegegevens te vergaren (als deze niet verschaft worden door uw internetprovider). Het kan nodig zijn meerdere tabbladen aan te klikken in het scherm TCP/IP of Netwerk om alle vereiste informatie te verkrijgen. Stel de optie Configureren: voor TCP/IP in op DHCP gebruiken. Klik op Opslaan en sluit het scherm TCP/IP of Netwerk. U kunt doorgaan naar het stukje over de installatie van de USR8200 Firewall/VPN/NAS in het gedeelte Een kabel- of DSL-modem aansluiten op de USR8200 Firewall/VPN/NAS in het hoofdstuk De installatie van de hardware van deze handleiding.

Voordat u begint – PPPoE-verbinding

In deze gebruikershandleiding komen de meeste voor dynamische of statische IP-adressen geconfigureerde kabel- en DSL-installaties aan de orde. Er wordt van uitgegaan dat u over een goed functionerende kabel- of DSL-internetservice beschikt.

Opmerking: DSL-gebruikers die via een aanmeldtoepassing toegang krijgen tot het internet, gebruiken waarschijnlijk een PPPoE-verbinding. Neem contact op met uw internetprovider als u niet precies weet met welk type verbinding u werkt.

U dient de volgende informatie over uw computer op te vragen bij uw ISP. Kijk voor deze informatie eerst in uw aanmeldtoepassing. Als u daar niet alle vereiste informatie vindt, kunt u contact opnemen met uw ISP.

IP-adres:
____________-_____________-______________-____________
Subnet-masker:
____________-_____________-______________-____________
Gateway/Router:
____________-_____________-______________-____________
DNS-servers/
Naam servers:

____________-_____________-______________-____________

____________-_____________-______________-____________

Gebruikersnaam:
_____________________________________________________
Wachtwoord:
_____________________________________________________
Naam service (optioneel):

_____________________________________________________

Wellicht hebt u niet al deze informatie nodig om de USR8200 Firewall/VPN/NAS te kunnen installeren.

Voordat u begint – PPTP-verbinding

Opmerking: als u inbelnetwerken en een VPN-adapter gebruikt, hebt u waarschijnlijk een PPTP-verbinding. Neem contact op met uw internetprovider als u niet precies weet met welk type verbinding u werkt.

U dient de volgende informatie over uw computer op te vragen bij uw ISP. Kijk voor deze informatie eerst in uw aanmeldtoepassing. Als u daar niet alle vereiste informatie vindt, kunt u contact opnemen met uw ISP.

PPTP-account (User Name):
_____________________________________________________
PPTP-wachtwoord:
_____________________________________________________
Servicenaam:
_____________________________________________________
IP-adres:
____________-_____________-______________-____________
Subnet-masker:
____________-_____________-______________-____________
IP-adres van server:
____________-_____________-______________-____________
Verbindings-ID:

_____________________________________________________

Wellicht hebt u niet al deze informatie nodig om de USR8200 Firewall/VPN/NAS te kunnen installeren.

top of page

ver. 4

R46.0782.00