Hızlı Kurulum

Hızlı kurulum özelliği, ağ geçidini en önemli ayarlarla konfigüre etmenin basit bir yoludur. Eğer ağ geçidini EasyConfigurator içinde konfigüre etmediyseniz, ağ geçidinin Internet kullanıcı arabirimini ilk kez açtığınızda (192.168.1.1 adresini açarak) aşağıdaki pencere otomatik olarak görüntülenir. Bu pencere ayrıca, ağ geçidini fabrika varsayılan değerlerine resetlediğinizde de görüntülenir:

Hızlı kurulumu başlatmak için, Start'ı (Başlat) tıklatın.

Adım 1. Internet Bağlantısının Konfigüre edilmesi

Bu birinci hızlı kurulum sayfasıdır:

Bu sayfada, ağ geçidinin Internet bağlantısını ayarlayabilirsiniz. En önemli ayarlar bağlantı protokolü, VPI/VCI değerleri ve oturum açma kullanıcı adı ve şifresi gibi bağlantı protokolüne özgü çeşitli parametrelerdir. Internet Servis Sağlayıcınız bu bilgilerin çoğunu size sağlayabilir.

Bu sayfadaki verileri girdiğinizde, Next'i (İleri) tıklatın.

Adım 2. Kablosuz Ağ Adı ve Güvenlik Ayarları

Bu ikinci hızlı kurulum sayfasıdır:

Ağ geçidi, ağ adını sürekli olarak aktaracak şekilde konfigüre edilebilir böylelikle anlamı olan bir adın ayarlanması bilgisayarlarınızla kablosuz iletişim konfigüre ederken size yardımcı olur. Bu sayfanın üst yarısında görünen varsayılan ağ adını muhtemelen değiştirmek isteyeceksiniz.

U.S. Robotics, Secure the gateway... (Ağ geçidini güvenli hale getir...) onay kutusunu işaretlemenizi kuvvetle tavsiye etmektedir. Pass phrase (Şifre cümlesi) ağ geçidi güvenliğini daha ileri düzeyde konfigüre etmek isterseniz girmeniz gereken metindir. Bu bir şifreye benzer ve tahmin edilmesi zor ancak hatırlayabileceğiniz bir cümle olmalıdır. Kablosuz güvenliği hakkında daha fazla bilgi için burayı tıklatın.

Devam etmek için Next'i (İleri) tıklatın.

Adım 3. Ağ Geçidi Oturum Açma

Ağ geçidi ayarlarını değiştirmek için ağ geçidinin Internet Kullanıcı Arabirimini açtığınızda admin kullanıcı adıyla oturum açmanız gerekir. Bu sayfada, admin hesabıyla birlikte kullanmak istediğiniz şifreyi girin.

Bir şifre girin ve Next'i (İleri) tıklatın.

Adım 4. İşlemin Tamamlanması

Hızlı kurulumu tamamlamak üzeresiniz. Konfigürasyonunuzu ağ geçidine kaydetmek için Finish'i (Bitir) tıklatın.