Kılavuz: Bir makinenin Internet'e erişmesini önlemek istiyorum

Bu örnek ağ geçidinin giden filtreleme özelliğini kullanmaktadır. MAC adresi tabanlı bir bilgisayarı filtrelemek için Internet Access Control (İnternet Erişim Kontrolü) özelliğini de kullanabilirsiniz. Giden filtreleme uygulamasının kullanımını göstermek için, aşağıdaki senaryonun konfigürasyonu için gereken adımlar verilmiştir:

Bir şirkette U.S. Robotics Wireless MAXg ADSL Gateway'e bağlı iki bilgisayar bulunmaktadır. Bilgisayarlardan birini ofis çalışanı kullanırken, diğerini şirket sahibi kullanmaktadır. Şirket sahibi, çalışanının Internet kullanımını durdurmak istemektedir. Şirket sahibinin bilgisayarına ağ geçidi tarafından IP adresi olarak 192.168.1.2 atanmıştır. Ofis çalışanının bilgisayarına IP adresi olarak 192.168.1.3 atanmıştır.

  1. Eğer henüz açılmamışsa ağ geçidinin Internet Kullanıcı Arayüzünü açın (nasıl yapılacağını öğrenmek için burayı tıklatın).
  2. Security (Güvenlik) menüsüne gidin ve IP Filtering - Outbound Filters (IP Filtreleme - Giden Filtreleri) seçeneğini seçin.
  3. Add'i (ekle) tıklatın.
  4. Filtre için aşağıdaki bilgileri girin:
  5. Apply'ı (Uygula) tıklattığınızda yeni filtre bu sayfada görünür.

Tebrikler! Giden adres filtreleme tamamlanmıştır. Address Filter (Adres Filtresi) alanına girilen IP adresine sahip bilgisayar ağ geçidinin Internet portuna erişemeyecektir.

Kılavuz sayfasına geri dönün