System Log (Günlük Bilgileri)

Bu günlükte, ağ geçidine yönlendirilen TCP/UDP LAN ve WAN arayüz trafiği gösterilir. Bu, ağınıza yetkisiz erişim girişimi olup olmadığını tespit etmenize yardımcı olur.

Refresh (Yenile) düğmesini tıklattığınızda, en güncel bilgiler gösterilecek şekilde günlük güncellenir.

Configure (Konfigüre et) butonu, günlükte ne tip verilerin görüntülenmesini istediğinizi belirlemek içindir:

  1. Aşağıdaki sayfayı açmak için Configure'ı (Konfigüre et) tıklatın:

  2. Günlüğe giriş yapma ve günlüğü görüntüleme seçeneklerini seçin: Disable log (Günlüğü devre dışı bırak) / Enable log (Günlüğü etkinleştir)

  3. Log Level (Günlük seviyenizi) seçin. Günlük Seviyesi, hangi tip olayların günlüğe kaydedileceğini konfigüre etmenizi sağlar. Farklı şekillerde görüntülenen birkaç günlük olayı seviyesi vardır:

    Ağ geçidi, seçili seviye ve üzerindeki tüm günlük olaylarını kaydeder. Örneğin, kayıt seviyesini Critical (Kritik) olarak ayarlarsanız tüm kritik, alarm ve acil olaylar kaydedilir ancak diğerlerinin hiçbiri kaydedilmez.

  4. Günlük için Display level (Görüntüleme seviyesi) seçin. Bu, önceki System Log (Sistem Günlüğü) sayfasında görüntülenecek olay seviyesini seçmenizi sağlar. Bu öğe, yukarıdaki Kayıt Seviyesinde tanımlanan olay seviyelerinin aynısını kullanır, ama bunları olayların kaydı için değil WUI'de görüntülenen olaylar için uygular.

  5. Ağ geçidinin yerel belleğinde bulunan günlüğün bir uzak sunucuya gönderilmesi veya her ikisinin de aynı anda gerçekleşmesi için Mode'u (Mod) seçin. Remote (Uzaktan) seçeneğini seçerseniz sistem günlüğü, uzaktan sunucuda kaydedilen olayları göstermeyecektir. Uzaktan sunucu, ayarlamanız gereken bir syslog cihazı olabilir.

  6. Uzak günlük sunucusunun Server IP address (Sunucu IP adresini) girin.

  7. Uzak günlük sunucusunun Server UDP port (Sunucu UDP portunu) girin. Genel olarak 514 port numarası kullanılır bununla birlikte istediğiniz port numarasını girebilirsiniz.

  8. Ayarlarınızı kaydetmek ve günlüğü yeni ayarlarla görüntülemek için Apply (Uygula) düğmesini tıklatın.

     

Durum menüsü seçeneklerine geri dönün.