Windows Vista Ortamında USB Yazıcı Kurulumu

Internet Baskı Protokolü (IPP) tabanlı bir yazıcıdan baskı almayı destekleyen bir işletim sistemi kullanıyorsanız ağ geçidine, bir USB yazıcı bağlanabilir ve bir ağ yazıcısı olarak kullanılabilir. Windows Vista, XP, ve 2000, bu fonksiyon için dahili desteğe sahiptir.

1. Adım: Yerel Yazıcı Kurulumu

Not: Yazıcı ağa bağlandıktan sonra onu kullanacak her bilgisayarda zaten kuruluysa Adım İki: Yazdırma Sunucunuzun Bilgilerini Alın adımına geçin.

Yazıcınızı yazdırma sunucusuna bağlamadan önce, yazıcı üreticisi tarafından sağlanan sürücülerin yazıcıyı kullanacak her bilgisayara kurulması önemlidir.

  1. USB yazıcıyı bilgisayarınızdaki USB portlarından birine takın.

  2. Yazıcıyı, birlikte verilen kurulum talimatlarına göre kurun.

  3. Yazıcının düzgün bir biçimde çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için bir test sayfası yazdırın.

  4. Yazıcıyı kapatın.

Adım İki: Yazdırma Sunucunuzun Bilgilerini Alın

  1. Yazıcının bilgisayarınızla olan bağlantısını kesin ve USB kablosunun ince, dikdörtgen ucunu ağ geçidindeki USB portuna takın.

  1. Güç kaynağını yazıcınıza bağlayın ve yazıcınızı açın.

  2. Bir Internet tarayıcı açın. Konum veya adres satırına 192.168.1.1 yazın ve ENTER tuşuna basın.

Not: Eğer ağ geçidinizin IP adresini değiştirdiyseniz, 192.168.1.1 yerine yeni adresi girin.

  1. Kullanıcı adı ve parola penceresi görüntülendiğinde, yaratmış olduğunuz kullanıcı adını ve parolayı yazın. Ağ geçidinin kurulum sayfasını yüklemek için Tamam düğmesine basın.

    Not: Ağ geçidi konfigürasyon sayfalarına ilk kez bağlandığınızda sizden oturum açmanız istenmez. Kurulum Sihirbazı prosedürü sırasında ağ geçidine oturum açmak için kullanıcı adı ve parola yaratmış olacaksınız. Ağ geçidine her bağlandığınızda bunları kullanmanız gerekecektir. Kullanıcı adı ve parola büyük-küçük harf duyarlıdır.

  2. Device (Aygıt) menüsünden Print Server (Baskı Sunucusu) seçeneğini seçin ve Printer status (Yazıcı durumu) ve yazıcı konumu bilgilerini arayın.

    Yazıcı konumu adresini not alın. Ağınıza bağlı ve yazıcıya erişmesini istediğiniz bilgisayarlarda yazıcı ayarlarını yapmak için bu adrese ihtiyacınız olacaktır.

Adım Üç: İstemcileri Kablosuz USB Yazdırma Sunucusuna Bağlayın

Not: Bu prosedürü, ağ geçidi üzerindeki yazdırma sunucusunu kullanmalarını sağlamak için ağınızdaki bütün bilgisayarlarda uygulamalısınız.

  1. Windows Start (Başlat) > Control Panel (Denetim Masası) > Hardware and Sound (Donanım ve Ses) > Printers (Yazıcılar) seçeneklerini tıklatın.

  2. Yazıcı Ekle seçeneğini tıklatın.

  3. Add a network, wireless or Bluetooth printer (Bir ağ ekle, kablosuz veya Bluetooth yazıcısı) yazılı seçenek düğmesini seçin. Next (İleri) düğmesini tıklatın.

  4. The Printer That I Want Isn’t Listed (İstediğim Yazıcı Listede Yok) seçeneğini seçin.

  5. Select a shared printer by name (Paylaşılan bir yazıcıyı adına göre seç) seçeneğini seçin ve URL alanına Adım İki'de kaydedilen yazıcı konumu adresini girin. Next (İleri) düğmesini tıklatın.

    Not: URL bilgileri büyük-küçük harf duyarlıdır ve aynen ağ geçidinin Status (Durum) sayfası Printer Location (Yazıcı konumu) bölümünde listelendiği gibi girilmelidir. Eğer ağ geçidinizin IP adresini değiştirdiyseniz, bu durumda 192.168.1.1 yerine ağ geçidinizin yeni adresini kullanın.

  6. Yazıcınızın markasını ve modelini seçin.

  7. Kurmakta olduğunuz yazıcının ismini girin ve Next'e (İleri) tıklayın. İstendiğinde, bir deneme sayfası basıp basmayacağınızı seçebilirsiniz.

  8. Kurulumu tamamlamak için Finish'i (Son) tıklatın.

 


Not: Eğer test sayfası yazdırılamazsa, ek bilgi için bu kılavuzun Sorun Giderme bölümündeki Windows Vista, XP ya da 2000 ortamında ağ geçidime bağlanmış ağ yazıcısıyla baskı alamıyorum maddesine başvurun.