EasyConfigurator

Met de pagina's in het hulpprogramma EasyConfigurator op de installatie-cd van USRobotics kunt u sommige router-instellingen wijzigen zonder de webinterface te gebruiken. Met EasyConfigurator kunt u uw wachtwoord wijzigen, nieuwe firmware installeren en de status van uw ADSL-verbinding bekijken.

Status (Status): geeft informatie over uw ADSL-verbinding.

Internet (Internet): de instellingen van uw ADSL-verbinding wijzigen.

Login (Aanmelden): het wachtwoord voor toegang tot de webinterface voor de router wijzigen.

Firmware (Firmware): controleren of er updates zijn en nieuwe firmware voor de router installeren.

About (Info): koppelingen naar algemene informatie over USRobotics, onze producten, ondersteuning en apparaatregistratie.

Plaats de installatie-cd van USRobotics in het cd- of dvd-station van de computer en voer een van de onderstaande procedures uit om EasyConfigurator te starten:

Windows:

1. Indien de cd niet automatisch begint, kunt u deze als volgt handmatig starten:

1. Windows Vista: klik op Start. Klik vervolgens op Computer.

Windows XP: klik in Windows op Start > Deze computer.

Windows 2000, Me en 98SE: dubbelklik op Deze computer.

2. En dubbelklik vervolgens op uw cd-station.

2. Klik op Setup. Het kan ongeveer een minuut duren voordat de EasyConfigurator is opgestart.

Macintosh OS X:

Open de cd en dubbelklik op USRobotics EasyConfigurator. Het kan ongeveer een minuut duren voordat de EasyConfigurator is opgestart.

Linux:

Open de cd en dubbelklik op EasyConfigurator linux-script. Het kan ongeveer een minuut duren voordat de EasyConfigurator is opgestart.

Status

Op de pagina Status (Status) staat algemene informatie over uw router en ADSL-verbinding. Klik op Refresh (Vernieuwen) om deze pagina bij te werken met de meest recente informatie.

Internet

Op de pagina Internet (Internet) kunt u de instellingen van uw ADSL-verbinding wijzigen als u van internetprovider verandert. Vraag uw ISP om de volgende informatie:

1. Selecteer uw land en uw Internet Service Provider (ISP) in de vervolgkeuzelijsten op de pagina ADSL (ADSL). Indien uw land of ISP niet in de lijst voorkomt, kunt u Other (Anders) selecteren voor het land en de instellingen van uw ISP handmatig invoeren.

2. Klik op Save (Opslaan).

Aanmelden

Als u het wachtwoord voor uw admin-account wilt wijzigen, dient u het nieuwe wachtwoord in te voeren en op Save (Opslaan) te klikken.

U kunt uw wachtwoord voor de router ook wijzigen door Device Login (Aanmelden bij apparaat) in het menu Security (Beveiliging) in de configuratiepagina's van de router te selecteren.

Firmware

Klik op Check for Firmware (Controleren op firmware) om te zien of er nieuwe firmware voor uw router is. U kunt ook op nieuwe firmware voor uw router controleren op de website van USRobotics op www.usr.com/support.

Klik op Browse (Bladeren) om uw router met de nieuwe firmware bij te werken. Ga vervolgens naar de locatie van het firmware-bestand op uw vaste schijf en selecteer dit bestand.

Klik op Open (Openen) en druk op Upgrade (Upgraden). Het upgraden van uw router met de nieuwe firmware neemt ongeveer twee minuten in beslag. U kunt de EasyConfigurator sluiten als dit proces is voltooid. Het kan zijn dat u de router opnieuw moet configureren.