Toegangsbeheer voor het internet

Met deze optie kunt u bepaalde clients op bepaalde dagen en tijden van de week de toegang tot het internet ontzeggen. Dit kan handig zijn als u kinderen hebt en u hun internetgebruik wilt beperken of als u een klein bedrijf met meerdere medewerkers hebt die deze computer op verschillende tijden gebruiken en u wilt voorkomen dat bepaalde medewerkers toegang tot het internet krijgen.

Opmerking: indien u deze functie wilt gebruiken, dient u de router te configureren om de tijdsinstelling te synchroniseren met minimaal één tijdserver op het internet. Raadpleeg Tijdsynchronisatie voor meer informatie.

Raadpleeg het gedeelte Oudercontrole op de pagina Tutorials voor uitgebreide informatie over het configureren van uw eigen toegangsregels voor het internet.

Een toegangsregel voor het internet toevoegen

1. Klik op Add (Toevoegen).

2. Voer bij Rule name (Naam regel) een naam voor de regel in.

3. Selecteer This client device (Dit client-apparaat) om de regel in te stellen voor het met de router verbonden apparaat of selecteer Other network device (Ander netwerkapparaat) en voer handmatig het MAC-adres van het apparaat in.

4. Voer bij Daily Time Range (Tijdvak voor elke dag) de betreffende waarden in.

5. Voer bij Weekday range (Weekdagen) de betreffende waarden in.

6. Als u deze instellingen hebt opgegeven, klikt u op Add (Toevoegen).

7. Herhaal stap 1 tot en met 6 voor aanvullende vermeldingen.

8. Klik op Apply (Toepassen) onderaan de pagina wanneer u klaar bent.

Een toegangsregel voor het internet verwijderen

Om een bestaande definitie van een toegangsregel uit de tabel met filters te verwijderen, dient u het selectievakje Remove (Verwijderen) naast het filter in te schakelen en op de knop Remove (Verwijderen) te klikken.