Internet Access Control (Έλεγχος πρόσβασης στο Διαδίκτυο)

Με την επιλογή αυτή μπορείτε να απαγορεύετε την πρόσβαση συγκεκριμένων πελατών στο Διαδίκτυο, για συγκεκριμένες ώρες και ημέρες της εβδομάδας. Αυτό μπορεί να σας είναι χρήσιμο εάν π.χ. έχετε παιδιά στο σπίτι και θέλετε να ελέγχετε την πρόσβασή τους στο Διαδίκτυο ή εάν ένας υπολογιστής της εταιρείας σας χρησιμοποιείται από διαφορετικά άτομα σε διαφορετικές βάρδιες και θέλετε να εμποδίσετε την πρόσβαση συγκεκριμένων υπαλλήλων στο Διαδίκτυο.

Σημείωση: Εάν επιθυμείτε να κάνετε χρήση αυτής της δυνατότητας, θα πρέπει να ρυθμίσετε το δρομολογητή έτσι ώστε να κάνει συγχρονισμό ώρας με τουλάχιστον έναν διακομιστή ώρας (time-of-day server) του Internet. Ανατρέξτε στην ενότητα Συγχρονισμός ώρας για περισσότερες πληροφορίες.

Για λεπτομερή βήματα διαμόρφωσης των δικών σας κανόνων ελέγχου πρόσβασης στο Διαδίκτυο, ανατρέξτε στην ενότητα Ρυθμίσεις γονικού ελέγχου στη σελίδα Εκπαιδευτικές εφαρμογές.

Add an Internet Access Control Rule (Προσθήκη ενός κανόνα ελέγχου πρόσβασης στο Διαδίκτυο)

  1. Κάντε κλικ στο Add (Προσθήκη).

  2. Εισαγάγετε ένα όνομα στο πεδίο Rule name (Όνομα κανόνα).


  3. Επιλέξτε This client device (Αυτή η συσκευή πελάτη) για να δημιουργήσετε τον κανόνα για τη συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο δρομολογητή ή επιλέξτε Other network device (Άλλη συσκευή πελάτη) και εισαγάγετε οι ίδιοι τη διεύθυνση τη διεύθυνση MAC της συσκευής.

  4. Καθορίστε το έυρος ωρών για τις καθημερινές στο πεδίο Daily Time Range.

  5. Καθορίστε το ίδιο για τις εργάσιμες στο πεδίο Weekday.

  6. Αφού καθορίσετε τις ρυθμίσεις αυτές, κάντε κλικ στο Add (Προσθήκη).

  7. Επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 6 για τυχόν επιπλέον καταχωρίσεις.

  8. Αφού τελειώσετε, κάντε κλικ στο Apply (Εφαρμογή) στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

Remove an Internet Access Control Rule (Αφαίρεση ενός κανόνα ελέγχου πρόσβασης στο Διαδίκτυο)

Για να αφαιρέσετε έναν υφιστάμενο ορισμό ελεγχόμενης πρόσβασης από τον πίνακα φίλτρων, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Remove (Αφαίρεση) του επιθυμητού φίλτρου και κάντε κλικ στο κουμπί Remove (Αφαίρεση).

Επιστρέψτε στις επιλογές του μενού Security (Ασφάλεια).