Port Triggering (Ενεργοποίηση θύρας)

Η λειτουργία Port triggering (Ενεργοποίηση θύρας) είναι παρόμοια με έναν virtual server (εικονικό διακομιστή) με την εξαίρεση ότι δημιουργεί μια δυναμική ή προσωρινή "οπή" στο τείχος προστασίας. Μπορείτε να την ρυθμίσετε έτσι ώστε όταν κάποιο από τα τοπικά συστήματα χρησιμοποιεί μια καθορισμένη θύρα για να δημιουργήσει μια σύνδεση TCP/UPD προς ένα εξωτερικό σύστημα, σε αυτό το σύστημα παραχωρείται πρόσβαση στο δίκτυό σας μέσω των καθορισμένων θυρών εισόδου. Η λειτουργία ενεργοποίησης θύρας είναι πιο ασφαλής από τη χρήση εικονικού διακομιστή, ωστόσο δεν υποστηρίζει ταυτόχρονη χρήση των ίδιων θυρών από πολλαπλά συστήματα.

Προσθήκη Κανόνα ενεργοποίησης θύρας

  1. Κάντε κλικ στο Add (Προσθήκη) για να ορίσετε ενεργοποίηση θυρών για μια εφαρμογή Internet. Στην επόμενη σελίδα (που φαίνεται παρακάτω), επιλέξτε το όνομα της εφαρμογής με την οποία συμπληρώνονται οι ρυθμίσεις των πεδίων στον παρακάτω πίνακα.


  2. Εάν η εφαρμογή που θέλετε δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο, επιλέξτε Custom application (προσαρμοσμένη εφαρμογή) και εισαγάγετε τιμές στα πεδία Trigger Port Start (Έναρξη θύρας ενεργοποίησης) και Trigger Port End (Λήξη θύρας ενεργοποίησης), επιλέξτε το Protocol (Πρωτόκολλο) και εισαγάγετε το Open Port Start (Έναρξη ανοίγματος θύρας), Open Port End (Λήξη ανοίγματος θύρας) και Open Protocol (Άνοιγμα πρωτοκόλλου). (Ανατρέξτε στην τεκμηρίωση της εφαρμογής για να δείτε τις κατάλληλες ρυθμίσεις.)


  3. Κάντε κλικ στο Apply (Εφαρμογή) για να αποθηκεύσετε την ενεργοποίηση θύρας.

Σημείωση: Μια ενεργοποίηση θύρας διατίθεται σε μία μόνον ενεργή συνεδρία. Δε μπορεί να υποστηρίξει ταυτόχρονα τις ίδιες ενεργοποιήσεις θυρών προς πολλαπλούς πελάτες.

 

Διαγραφή ενός κανόνα ενεργοποίησης θύρας

Για να διαγράψετε μια θύρα ενεργοποίησης, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Remove (Αφαίρεση) που αντιστοιχεί στην κατάλληλη γραμμή του πίνακα και κάντε κλικ στο κουμπί Remove (Αφαίρεση).

 

Επιστρέψτε στις επιλογές του μενού Security (Ασφάλεια).