Internet Access Control (İnternet Erişim Kontrolü)

Bu seçenek ile haftanın belirli bazı günleri ve zamanlarında bazı istemcilere İnternet erişimi izni vermeyebilirsiniz. Eğer evinizde çocuklarınız varsa ve İnternet'i kullanmalarını bir düzen altında tutmak istiyorsanız ya da küçük işyerinizde aynı bilgisayarı farklı mesailerde kullanan birden fazla insan varsa ve bazı çalışanların İnternet erişimlerinin olmasını istemiyorsanız, bu seçenek yararlı olabilir.

Not: Bu özelliği kullanmak istiyorsanız, Router'ınin saatini en az bir İnternet saat sunucusuyla senkronize olacak şekilde konfigüre etmeniz gerekir. Daha fazla bilgi için, bkz. Saat senkronizasyonu.

Kendi İnternet Erişim Kontrolü kurallarınızı yapılandırmak hakkında ayrıntılı bilgiler için Tutorials (Kılavuzlar) sayfasında Ebeveyn Kontrolleri bölümüne bakın.

İnternet Erişim Kontrolü Ekleyin

  1. Add (Ekle) seçeneğini tıklatın.

  2. Bir Rule anem (Kural adı) girin.


  3. Router'ine bağlı aygıt için kural oluşturmak üzere This client device (bu istemci aygıtını) seçin veya Other network device (Diğer ağ aygıtını) seçin ve aygıtın MAC adresini manuel olarak girin.

  4. Daily Time Range'i (Günlük Zaman Aralığı) belirleyin.

  5. Weekday (Gün) aralığını belirleyin.

  6. Bu özellikleri belirttikten sonra, Add'i (Ekle) tıklatın.

  7. İlave girişler için 1'den 6'e kadar olan adımları tekrarlayın.

  8. İşleminiz tamamlandığında sayfanın altındaki Apply (Uygula) düğmesini tıklatın.

 

İnternet Erişim Kontrolünü Kaldırın

Var olan bir erişim kontrolü tanımını filtre tablosundan kaldırmak için filtrenin Remove (Kaldır) onay kutusunu işaretleyin ve Remove (Kaldır) düğmesini tıklatın.

Güvenlik menüsü seçeneklerine geri dönün.