Artık İnternet'e bağlanamıyorum.

  1. Artık İnternet'e erişemiyorsanız, ilk olarak ana Sorun Giderme sayfasındaki "Temel Sorun Giderme Prosedürü" bölümüne göz atın.
  2. Windows işletim sistemi olan bir bilgisayar kullanıyorsanız, USRobotics Kurulum CD-ROM'undaki Sorun Giderme klasöründen USRobotics Ağ Testini başlatın.

    USRobotics Ağ Testini gerçekleştirip yardımcı programdaki talimatları uygulamanıza rağmen İnternet'e hala bağlanamıyorsanız aşağıdaki diğer prosedürleri uygulayın.

  3. Aşağıdaki prosedür, ağ sorunlarının nerede olduğunu tespit etme amacıyla ağ ve yönelticinizdeki bağlantıların sorunlarını gidereceğimiz alanları kapsar:
  1. Kablolu adaptörün yönelticiyle bağlantısını kontrol edin. Eğer adaptörünüz yöneltici ile bağlantı kuramıyorsa, bilgisayarınız İnternet'e erişemez.
  2. Yönelticinin İnternet bağlantısını kontrol edin. İnternet bağlantınızın düzgün çalışıyor olması gerekir.

Kablolu Adaptörün Yönelticiyle Bağlantısını Kontrol Edin

  1. Bir İnternet tarayıcı açın. Konum veya adres satırına 192.168.1.1 yazın ve ENTER tuşuna basın. Yönelticinin konfigürasyon sayfalarına erişebiliyorsanız, İnternet'e erişmeyi tekrar deneyin.

Not: Eğer yönelticinin IP adresini değiştirdiyseniz, 192.168.1.1 yerine yeni adresi girin.

  1. Adaptörünüzün ağ bağlantısını kesin ve yenileyin.
  1. 192.168.1.1 adresindeki yöneltici konfigürasyon sayfalarına erişmeyi deneyin. Yönelticinin konfigürasyon sayfalarına erişebiliyorsanız, İnternet'e erişmeyi tekrar deneyin.
  2. 192.168.1.1 adresindeki yöneltici konfigürasyon sayfalarına erişmeyi deneyin. Yönelticinin konfigürasyon sayfalarına erişebiliyorsanız, İnternet'e erişmeyi tekrar deneyin.
  3. 192.168.1.1 adresindeki yöneltici konfigürasyon sayfalarına erişmeyi deneyin.

Yönelticinin İnternet Bağlantısını Kontrol Edin.

  1. Yönelticinin İnternet'e bağlı olup olmadığını belirlemek için yönelticinizdeki LED'leri kontrol edin.
  2. Yönelticinizin duvardaki sokete bağlı olduğundan emin olun.
  3. İnternet'e hala erişemiyorsanız, Internet (İnternet) menüsünden WAN Setup (WAN Kurulumu) sekmesini tıklatın ve bu sayfayı kullanarak yönelticinin İnternet bağlantısını yapılandırın. (DSL modeminiz varsa, İnternet servis sağlayıcınız tarafından verilen oturum açma bilgilerini girmeniz gerekebilir.)

    Note: WAN protokolü statikse, yönelticinin WAN IP adresinin geçerli bir statik IP adresi olduğundan emin olmanız gerekir. Geçerli bir statik IP adresi, İnternet servis sağlayıcınız tarafından sağlanan ya da yönelticinin LAN portuna bağlanmış olan cihazla aynı alt ağda bulunan adrestir.

  4. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  5. İnternet'e erişmeyi tekrar deneyin.

İnternet'e hala erişemiyorsanız: Sorun İSS'nizdedir. Modeminizle ya da İnternet bağlantınızda bir sorun olup olmadığını belirlemek için İSS'nizin Müşteri Destek departmanıyla temasa geçin.

 

Sorun giderme sayfasına dön