Yönelticim, bellenim güncellemesi yaptıktan sonra yanıt vermiyor.

Çözüm 1:

Yöneltici yapılandırma sayfalarına erişmeye çalıştığınız için güncelleme işlemi tamamlanmamış olabilir. İki dakika bekleyin ve yöneltici yapılandırma sayfalarına erişmeyi tekrar deneyin.

Çözüm 2:

ASDL2+ Ethernet/USB Modem/Router'ın güç kaynağı kablosunu çekin ve yeniden takın. Bu işlem, ASDL2+ Ethernet/USB Modem/Router'ı yeniden başlatacaktır. ASDL2+ Ethernet/USB Modem/Router konfigürasyon sayfalarına erişmeye çalışmadan önce 30 saniye bekleyin.

Çözüm 3:

Reset (Sıfırla) düğmesine basın ve 10 saniye basılı tutun. Böylece ASDL2+ Ethernet/USB Modem/Router varsayılan fabrika ayarlarına sıfırlanır. Herhangi bir kişisel konfigürasyon uyguladıysanız, bu değişiklikleri tekrar yapmanız gerekecektir.

Çözüm 4:

Bilgisayarınız ile yönelticiniz arasındaki bağlantıyı kapatıp yenilemeniz gerekebilir.

Çözüm 5:

Yazılım güncellemesi sırasında bir güç arızası meydana gelirse, flaş görüntü bozulabilir. ADSL2+ Ethernet/USB Modem/Router, bozulan flaş görüntünün düzeltilmesi için bir Flash Crash Recovery mekanizması ile donatılmıştır.

Düzeltme Prosedürü:

  1. Yönelticinin arka tarafındaki Reset (Sıfırla) düğmesine basın ve 40-50 saniye basılı tutun. Yöneltici yeniden başlamalı ve bir kurtarma görüntüsü yüklemelidir.
  2. Bilgisayarınıza, yönelticinin IP adresi ile aynı alt ağda bulunan bir statik IP adresi atayın ve aynı alt ağ maskesini kullanın. Wireless ASDL2+ Router'ın varsayılan IP adresi 192.168.1.1 ve varsayılan alt ağ maskesi 255.255.255.0'dır. Örneğin, bilgisayarınıza 192.168.1.5 Statik IP Adresini ve 255.255.255.0 alt ağ maskesini atayın.

    Bilgisayarınıza nasıl Statik IP Adresi atanacağı hakkında bilgi almak için işletim sistemi ile ilgili belgelere başvurun.

  3. İnternet tarayıcınızı açın. Yöneltici konfigürasyon sayfalarına erişmek için yer veya adres satırına 192.168.1.1 yazın ve ENTER tuşuna basın.
  4. Device (Cihaz) menüsünden Upgrade (Güncelle) seçeneğini seçin.
  5. Browse (Gözat) düğmesini tıklatarak yeni bellenim dosyasını bulun ve seçin.

  6. Güncelleme işlemini başlatmak için Update (Güncelle) seçeneğini tıklatın.

  7. Yöneltici yeniden başladıktan sonra, bilgisayarınızı tekrar Dinamik IP Adresi kullanmak üzere ayarlayabilir ve yönelticiyi yeniden konfigüre edebilirsiniz.

    Bilgisayarınıza nasıl Dinamik IP Adresi atanacağı hakkında bilgi almak için işletim sistemi ile ilgili belgelere başvurun.

 

Sorun giderme sayfasına dön