Řešení potíží s připojením k Internetu prostřednictvím přístupového bodu

  1. Proveďte pokyny v části Základní postup při řešení problémů na stránce Řešení problémů.
  2. Spusťte test sítě USRobotics Network Test ze složky Troubleshooting (Řešení problémů) na instalačním disku CD-ROM společnosti USRobotics.

    Pokud se po spuštění testu sítě USRobotics Network Test a provedení pokynů v nástroji stále nemůžete připojit k Internetu, proveďte ručně následující kroky.

  3. Následující postupy nabízejí řešení potíží pro každé z připojení mezi počítačem a sítí Internet:

    1. Zkontrolujte připojení bezdrátového adaptéru k přístupovému bodu. Pokud adaptér nemůže komunikovat s přístupovým bodem, nelze se pomocí tohoto počítače připojit k Internetu.
    2. Zkontrolujte připojení routeru ke kabelovému modemu nebo modemu DSL. Router musí komunikovat s modemem.
    3. Zkontrolujte připojení modemu k Internetu. Připojení k Internetu musí být funkční.

Kontrola připojení bezdrátového adaptéru k přístupovému bodu

  1. Zkuste otevřít rozhraní konfigurace přístupového bodu. Můžete-li otevřít stránky konfigurace, zkuste se znovu připojit k Internetu.
  2. Resetujte přístupový bod. Je-li na přístupovém bodu tlačítko Reset, použijte ho k resetování přístupového bodu podle pokynů výrobce. V opačném případě přístupový bod restartujte odpojením a opětovným připojením napájení.
    1. Počkejte, až se kontrolky LED na přístupovém bodu stabilizují.
    2. Ukončete a obnovte síťové připojení adaptéru.
  3. Zkuste znovu otevřít stránky konfigurace přístupového bodu. Můžete-li otevřít stránky konfigurace přístupového bodu, zkuste se znovu připojit k Internetu.
  4. Nastavte síťový název (SSID) a zabezpečení připojení bezdrátového adaptéru tak, aby odpovídaly výchozímu nastavení přístupového bodu od výrobce.
  5. Zkuste znovu otevřít stránky konfigurace přístupového bodu. Můžete-li otevřít stránky konfigurace přístupového bodu, zkuste se znovu připojit k Internetu.

Kontrola připojení routeru ke kabelovému modemu nebo modemu DSL

  1. Zkontrolujte indikátory LED napájení a stavu na kabelovém modemu nebo modemu DSL a ověřte, zda je modem napájen a zda je připojen k Internetu. Informace o indikátorech LED najdete v dokumentaci k modemu.
  2. Na stránkách konfigurace routeru vyhledejte informace o stavu sítě WAN a zkontrolujte, zda má router adresu IP (např. 235.42.181.5). Tato adresa IP určuje, zda router komunikuje s kabelovým modemem nebo modemem DSL.

Kontrola připojení modemu k Internetu

  1. Zkontrolujte indikátory LED na kabelovém modemu nebo na modemu DSL a určete, zda je modem připojený k Internetu. Informace o indikátorech LED najdete v dokumentaci k modemu.
  2. Zkontrolujte, zda je kabelový modem nebo modem DSL zapojen do zásuvky ve zdi.
  3. Kabelový modem nebo modem DSL restartujte. Informace o tom, jak modem restartovat, najdete v jeho dokumentaci.
  4. Jakmile se indikátory LED na modemu stabilizují, router resetujte. Je-li na routeru tlačítko Reset, použijte ho k resetování routeru podle pokynů výrobce. V opačném případě router restartujte odpojením a opětovným připojením napájení.
  5. Restartujte počítač.
  6. Jakmile se indikátory LED na routeru a na modemu DSL nebo na kabelovém modemu stabilizují, zkuste se znovu připojit k Internetu.

    Pokud stále nemůžete získat přístup k Internetu: Problém je pravděpodobně v kabelovém modemu nebo modemu DSL nebo u poskytovatele služeb Internetu (ISP). Požádejte oddělení zákaznické podpory svého poskytovatele služeb Internetu (ISP), aby zjistilo, zda jde o problém s modemem nebo internetovým připojením.

 

Návrat na stránku Řešení problémů