Řešení problémů s připojením k Internetu pomocí bezdrátového routeru

  1. Proveďte pokyny v části Základní postup při řešení problémů na stránce Řešení problémů.
  2. Spusťte test sítě USRobotics Network Test ze složky Troubleshooting (Řešení problémů) na instalačním disku CD-ROM společnosti USRobotics.

    Pokud se po spuštění testu sítě USRobotics Network Test a provedení pokynů v nástroji stále nemůžete připojit k Internetu, proveďte ručně následující kroky.

  3. Následující postupy nabízejí řešení potíží pro každé z připojení mezi počítačem a sítí Internet:
    1. Zkontrolujte připojení bezdrátového adaptéru k routeru. Nemůže-li bezdrátový adaptér komunikovat s routerem, počítač se nemůže připojit k Internetu.
    2. Zkontrolujte připojení routeru ke kabelovému modemu nebo modemu DSL. Router musí komunikovat s modemem.
    3. Zkontrolujte připojení modemu k Internetu. Připojení k Internetu musí být funkční.

Kontrola připojení bezdrátového adaptéru k routeru

  1. Zkuste otevřít rozhraní konfigurace routeru. Můžete-li otevřít stránky konfigurace routeru, zkuste se znovu připojit k Internetu.
  2. Resetujte router. Je-li na routeru tlačítko Reset, použijte ho k resetování routeru podle pokynů výrobce. V opačném případě router restartujte odpojením a opětovným připojením napájení.

    1. Počkejte, až se kontrolky LED na routeru stabilizují.
    2. Ukončete a obnovte síťové připojení adaptéru.
  3. Zkuste znovu otevřít stránky konfigurace routeru. Můžete-li otevřít stránky konfigurace routeru, zkuste se znovu připojit k Internetu.
  4. Pokud neřešíte problémy s klasickým připojením, nastavte síťový název (SSID) a zabezpečení připojení bezdrátového adaptéru tak, aby odpovídaly výchozímu nastavení routeru od výrobce.
  5. Zkuste znovu otevřít stránky konfigurace routeru.

Kontrola připojení routeru ke kabelovému modemu nebo modemu DSL

  1. Zkontrolujte indikátory LED napájení a stavu na kabelovém modemu nebo modemu DSL a ověřte, zda je modem napájen a zda je připojen k Internetu. Informace o indikátorech LED najdete v dokumentaci k modemu.
  2. Na stránkách konfigurace routeru vyhledejte informace o stavu sítě WAN a zkontrolujte, zda má router adresu IP (např. 235.42.181.5). Tato adresa IP určuje, zda router komunikuje s kabelovým modemem nebo modemem DSL.

Kontrola připojení modemu k Internetu

  1. Zkontrolujte indikátory LED na kabelovém modemu nebo na modemu DSL a určete, zda je modem připojený k Internetu. Informace o indikátorech LED najdete v dokumentaci k modemu.
  2. Zkontrolujte, zda je kabelový modem nebo modem DSL zapojen do zásuvky ve zdi.
  3. Restartujte kabelový modem nebo modem DSL. Informace o tom, jak modem restartovat, najdete v jeho dokumentaci.
  4. Jakmile se indikátory LED na modemu stabilizují, router resetujte. Je-li na routeru tlačítko Reset, použijte ho k resetování routeru podle pokynů výrobce. V opačném případě router restartujte odpojením a opětovným připojením napájení.
  5. Restartujte počítač.
  6. Jakmile se indikátory LED na routeru a na modemu DSL nebo na kabelovém modemu stabilizují, zkuste se znovu připojit k Internetu.

    Pokud stále nemůžete získat přístup k Internetu: Problém je pravděpodobně v kabelovém modemu nebo modemu DSL nebo u poskytovatele služeb Internetu (ISP). Požádejte oddělení zákaznické podpory svého poskytovatele služeb Internetu (ISP), aby zjistilo, zda jde o problém s modemem nebo internetovým připojením.

 

Návrat na stránku Řešení problémů