Nelze se připojit k bezdrátovému routeru nebo přístupovému bodu.

Možné řešení:

Pouze pro operační systém Windows XP a 2000: Ujistěte se, že máte nainstalovanou aplikaci pro zařízení a že aplikace rozpoznává zařízení .

Možné řešení:

Pouze pro operační systém Windows XP a 2000: Ověřte stav připojení kontrolou ikony na hlavním panelu systému. Pokud jste připojeni k zařízení bezdrátové sítě, je ikona zelená nebo žlutá. Pokud je ikona červená, spusťte aplikaci a klepněte na kartu Wireless Networks (Bezdrátové sítě). Poklepejte na síť, k níž se připojujete, a postupujte podle pokynů.

Možné řešení:

Ověřte, zda se síťový název (SSID) bezdrátového adaptéru a nastavení jeho zabezpečení shodují s nastavením bezdrátového routeru nebo přístupového bodu.

V případě potřeby aktualizujte nastavení tímto způsobem:

Windows Vista

  1. V systému Windows klepněte na tlačítko Start > Připojit.
  2. Je-li bezdrátová síť uvedena v seznamu, vyberte síť, ke které se chcete připojit, a klepněte na možnost Připojit.

    Není-li bezdrátová síť uvedena v seznamu, vytvořte síťový profil ručně tímto způsobem:

    1. Klepněte na položku Set up a connection or network (Nastavit připojení nebo síť).
    2. Vyberte možnost Manually connect to a wireless network (Ručně připojit k bezdrátové síti).
    3. Klepněte na tlačítko Next (Další) a postupujte podle pokynů k připojení na obrazovce. V některých případech bude nutné zadat síťový název, typ zabezpečení, typ šifrování a bezpečnostní klíč nebo heslo routeru nebo přístupového bodu.

Windows XP a 2000

  1. Klepněte pravým tlačítkem myši na ikonu nástroje na hlavním panelu systému a klepněte na příkaz Open Utility (Otevřít nástroj).
  2. Na kartě Wireless Networks (Bezdrátové sítě) rozbalte nabídku Add (Přidat) a vyberte položku Use Wizard (Použít průvodce). Procházejte seznam dostupných zařízení bezdrátové sítě a vyhledejte správný bezdrátový router nebo přístupový bod. Pokud v seznamu není správné zařízení zobrazeno, aktualizujte seznam klepnutím na tlačítko Refresh (Aktualizovat). Poklepejte na zařízení. Pokud se stále nezobrazuje správné zařízení, klepněte na položku Manually connect to an advanced network (Ručně se připojit k rozšířené síti) a zadejte příslušné informace pro vytvoření položky. Další informace o nastavení profilů připojení a funkcí zabezpečení získáte tak, že klepnete pravým tlačítkem myši na ikonu a vyberete možnost Help Files (Soubory nápovědy).
  3. Po zobrazení okna Properties (Vlastnosti) zkontrolujte údaje a podle potřeby zadejte příslušné údaje pro připojení a zabezpečení zařízení bezdrátové sítě. Zkontrolujte, zda není zaškrtnuto políčko vedle údaje This is a computer-to-computer (ad hoc) network (Toto je síť počítač-počítač (ad hoc)). Po dokončení klepněte na tlačítko OK.
  4. Na hlavní obrazovce klepněte na tlačítko Apply (Použít). Vytvoří se připojení.

Možné řešení:

Windows Vista: Změňte kanál používaný bezdrátovým routerem nebo přístupovým bodem. Poté klepněte v systému Windows na tlačítko Start > Připojit > Bezdrátová síť. Zvolte svou síť a klepněte na příkaz Připojit.

Windows XP nebo 2000: Změňte kanál používaný bezdrátovým routerem nebo přístupovým bodem a vyhledejte síť na kartě Wireless Networks (Bezdrátové sítě).

Možné řešení:

Ověřte, zda není v bezdrátovém routeru nebo přístupovém bodu povoleno filtrování adres MAC. Pokud povoleno je, musí být adresa MAC zařízení zahrnuta v tabulce filtrování bezdrátového routeru nebo přístupového bodu.

Možné řešení:

Ujistěte se, že každý , který chcete připojit k bezdrátové síti, je v aplikaci nastaven do režimu Infrastruktura. Pokud zařízení není nastaveno na režim Infrastruktura, nebude moci komunikovat s přístupovým bodem nebo bezdrátovým routerem.

Možné řešení:

Určete adresu MAC v síti WLAN požadovaného bezdrátového routeru nebo přístupového bodu. Adresa MAC v síti WLAN se obvykle uvádí na štítku umístěném na bezdrátovém routeru nebo přístupovém bodu. Zkontrolujte adresu MAC v síti WLAN a ověřte, zda se připojujete ke správnému bezdrátovému routeru nebo přístupovému bodu.

Návrat na stránku Řešení problémů