Ik kan geen verbinding met mijn draadloze router of access point maken.

Mogelijke oplossing:

Alleen voor Windows XP en 2000: controleer of de voor de is geïnstalleerd en of de de detecteert.

Mogelijke oplossing:

Alleen voor Windows XP en 2000: bekijk het pictogram van de in de systeembalk om de status van de verbinding te controleren. Het pictogram is groen of geel als u verbinding met uw draadloze netwerkapparaat hebt. Open als het pictogram rood is de en klik op het tabblad Wireless Networks (Draadloze netwerken). Dubbelklik op het netwerk waarmee u een verbinding tot stand probeert te brengen en volg de aanwijzingen op het scherm op.

Mogelijke oplossing:

Controleer of de netwerknaam (SSID) en de beveiligingsinstellingen van de draadloze adapter overeenkomen met die van de draadloze router of het access point.

Werk indien nodig de instellingen als volgt bij:

Windows Vista

1. Klik in Windows op Start > Verbinding maken met.
  2. Als het draadloze netwerk waarmee u verbinding wilt maken in de lijst staat, dient u dit te selecteren en vervolgens op Verbinding maken te klikken.

Maak als het draadloze netwerk niet in de lijst staat als volgt handmatig een netwerkprofiel aan:

1. Klik op Verbinding of netwerk instellen.
    2. Selecteer Handmatig verbinding met een draadloos netwerk maken.
    3. Klik op Volgende en volg de aanwijzingen op het scherm op om een verbinding tot stand te brengen. Wellicht hebt u de netwerknaam, het beveiligings- en coderingstype en de beveiligingssleutel/coderingstekenreeks van de router of het access point nodig.

Windows XP en 2000

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de Utility in de systeembalk en selecteer Open Utility (Hulpprogramma openen).
  2. Open op het tabblad Wireless Networks (Draadloze netwerken) het menu Add (Toevoegen) en selecteer Use Wizard (Wizard gebruiken). Blader door de lijst met beschikbare draadloze netwerkapparaten en zoek de juiste draadloze router of het juiste access point. Klik als het juiste apparaat niet wordt weergegeven op Refresh (Vernieuwen) om de lijst bij te werken. Dubbelklik op het apparaat. Klik als u het juiste apparaat nog steeds niet ziet op Manually connect to an advanced network (Handmatig verbinding met een geavanceerd netwerk maken). Voer de relevante informatie in. Klik voor meer informatie over het instellen van verbindingsprofielen en beveiligingsfuncties met de rechtermuisknop op het pictogram van de en selecteer Help Files (Helpbestanden).
  3. Controleer als het venster Eigenschappen verschijnt de verbindings- en beveiligingsinformatie voor het draadloze netwerkapparaat en werk deze indien nodig bij. Zorg ervoor dat het vakje naast Dit is een computer-naar-computer netwerk niet is aangevinkt. Als u klaar bent, klikt u op OK.
  4. Klik in het hoofdvenster op Apply (Toepassen). Er wordt nu een verbinding tot stand gebracht.

Mogelijke oplossing:

Windows Vista: verander het kanaal dat door de draadloze router of het access point wordt gebruikt. Klik vervolgens in Windows op Start > Verbinding maken met > Draadloos. Selecteer uw netwerk en klik op Verbinding maken.

Windows XP of 2000: verander het kanaal dat door de draadloze router of het access point wordt gebruikt en controleer of het netwerk op het tabblad Wireless Networks (Draadloze netwerken) wordt weergegeven.

Mogelijke oplossing:

Controleer of MAC-adresfiltering op de draadloze router of op het access point is ingeschakeld. Als MAC-adresfiltering is ingeschakeld, moet het MAC-adres van de in de filtertabel van de draadloze router of het access point worden opgenomen.

Mogelijke oplossing:

Controleer of alle s die u op het draadloze netwerk wilt aansluiten in de op de modus Infrastructure (Infrastructuur) zijn ingesteld. Als uw niet op de modus Infrastructure (Infrastructuur) is ingesteld, kan deze niet met een access point of draadloze router communiceren.

Mogelijke oplossing:

Bepaal het WLAN MAC-adres van de draadloze router of het access point. Het WLAN MAC-adres staat gewoonlijk op een etiket op de draadloze router of het access point. Controleer het WLAN MAC-adres om te bepalen of u verbinding met de juiste draadloze router of het juiste access point hebt gemaakt.