Αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης στο Διαδίκτυο μέσω ενός σημείου πρόσβασης

  1. Ολοκληρώστε την ενότητα "Βασική διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων" στην κεντρική σελίδα Αντιμετώπισης προβλημάτων.
  2. Εκτελέστε τη δοκιμή USRobotics Network Test από το φάκελο Αντιμετώπιση προβλημάτων στο δίσκο CD-ROM εγκατάστασης της USRobotics.

    Εάν εκτελέσετε το πρόγραμμα διαγνωστικού ελέγχου USRobotics Network Test, ακολουθήσετε τις οδηγίες του βοηθητικού προγράμματος και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε με το Διαδίκτυο, ακολουθήστε τις υπόλοιπες διαδικασίες παρακάτω.

  3. Οι παρακάτω διαδικασίες καλύπτουν την αντιμετώπιση προβλημάτων για κάθε μία από τις συνδέσεις του υπολογιστή σας στο Διαδίκτυο:

    1. Επιβεβαιώστε τη σύνδεση του προσαρμογέα ασύρματου δικτύου στο σημείο πρόσβασης. Εάν ο προσαρμογέας σας δεν επικοινωνεί με το σημείο πρόσβασης, ο υπολογιστής είναι αδύνατον να συνδεθεί στο Διαδίκτυο.
    2. Επιβεβαιώστε τη σύνδεση του δρομολογητή με τη συσκευή καλωδιακού ή DSL μόντεμ που χρησιμοποιείτε. Ο δρομολογητής σας πρέπει να επικοινωνεί με το μόντεμ.
    3. Βεβαιωθείτε ότι το μόντεμ είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο. Η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο πρέπει να είναι ενεργή και σε λειτουργία.

Επιβεβαιώστε τη σύνδεση του προσαρμογέα ασύρματου δικτύου στο σημείο πρόσβασης.

  1. Δοκιμάστε να προσπελάσετε το περιβάλλον διαμόρφωσης του σημείου πρόσβασης. Εάν είστε σε θέση να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων, δοκιμάστε και πάλι να προσπελάσετε το Διαδίκτυο.
  2. Επανεκκινήστε το σημείο πρόσβασης. Εάν το σημείο πρόσβασης διαθέτει κουμπί Επανεκκίνησης, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή του σημείου πρόσβασης για τη χρήση του κουμπιού για την επανεκκίνησή του. Διαφορετικά, επανεκκινήστε το σημείο πρόσβασης αποσυνδέοντας και επανασυνδέοντας την τροφοδοσία ρεύματος.
    1. Περιμένετε να σταθεροποιηθούν οι λυχνίες LED του σημείου πρόσβασης.
    2. Αποδεσμεύστε και ανανεώστε τη σύνδεση δικτύου του προσαρμογέα σας.
  3. Δοκιμάστε να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης του σημείου πρόσβασης. Εάν είστε σε θέση να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων του σημείου πρόσβασης, δοκιμάστε και πάλι να προσπελάσετε το Διαδίκτυο.
  4. Ορίστε το Network Name (SSID) (Όνομα δικτύου) και τις ρυθμίσεις ασφαλείας του προσαρμογέα ασύρματου δικτύου, έτσι ώστε να αντιστοιχούν στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του σημείου πρόσβασης.
  5. Δοκιμάστε να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης του σημείου πρόσβασης. Εάν είστε σε θέση να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων του σημείου πρόσβασης, δοκιμάστε και πάλι να προσπελάσετε το Διαδίκτυο.

Επιβεβαιώστε τη σύνδεση του δρομολογητή με τη συσκευή καλωδιακού ή DSL μόντεμ που χρησιμοποιείτε.

  1. Ελέγξτε την τροφοδοσία και τις ενδεικτικές λυχνίες LED του καλωδιακού ή DSL μόντεμ σας για να βεβαιωθείτε ότι το μόντεμ σας είναι αναμμένο και έχει συνδεθεί στο Διαδίκτυο. Ανατρέξτε στα εγχειρίδια τεκμηρίωσης του μόντεμ σας για να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις ενδεικτικές λυχνίες κατάστασης.
  2. Στις σελίδες διαμόρφωσης του δρομολογητή, εντοπίστε τις πληροφορίες κατάστασης του δικτύου WAN και βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής διαθέτει διεύθυνση IP (όπως 235.42.181.5). Αυτή η διεύθυνση IP υποδεικνύει κατά πόσον ο δρομολογητής επικοινωνεί με το καλωδιακό ή DSL μόντεμ σας.

Βεβαιωθείτε ότι το μόντεμ είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο.

  1. Ελέγξτε τις ενδεικτικές λυχνίες LED στο μόντεμ σας (καλωδιακό ή DSL) για να προσδιορίσετε εάν είναι συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο. Ανατρέξτε στο υλικό τεκμηρίωσης του μόντεμ για πληροφορίες σχετικά με τις ενδεικτικές του λυχνίες LED.
  2. Βεβαιωθείτε ότι το καλωδιακό ή DSL μόντεμ σας είναι συνδεδεμένο στην τηλεφωνική πρίζα.
  3. Επανεκκινήστε το μόντεμ σας (καλωδιακό ή DSL). Ανατρέξτε στο υλικό τεκμηρίωσης του μόντεμ σας για πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να το επανεκκινήσετε.
  4. Μετά τη σταθεροποίηση των λυχνιών LEDs του μόντεμ, επανεκκινήστε το δρομολογητή. Εάν ο δρομολογητής σας διαθέτει κουμπί Επανεκκίνησης, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή του δρομολογητή για τη χρήση του κουμπιού αυτού για την επανεκκίνηση του δρομολογητή. Διαφορετικά, επανεκκινήστε το δρομολογητή αποσυνδέοντας και επανασυνδέοντας την τροφοδοσία ρεύματος.
  5. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.
  6. Μετά τη σταθεροποίηση των ενδεικτικών λυχνιών LED τόσο του δρομολογητή όσο και του μόντεμ σας (καλωδιακού ή DSL), δοκιμάστε και πάλι να προσπελάσετε το Διαδίκτυο.

    Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να προσπελάσετε το Διαδίκτυο: Το πρόβλημα βρίσκεται είτε στο μόντεμ σας είτε στον πάροχό σας. Επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης πελατών του παρόχου υπηρεσιών διαδικτύου για να προσδιορίσετε εάν υπάρχει πρόβλημα με το μόντεμ σας ή τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο.

 

Επιστροφή στη σελίδα Αντιμετώπισης προβλημάτων