Βασική διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων

Αυτή η διαδικασία αναφέρεται σε κάποια συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει το ασύρματο δίκτυό σας:

  1. Ελέγξτε τη φυσική σύνδεση των καλωδίων σας μεταξύ όλων των συσκευών δικτύωσης: σημείο πρόσβασης (εάν υπάρχει), δρομολογητή και μόντεμ.
  2. Βεβαιωθείτε ότι οι πρίζες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις οποίες έχουν συνδεθεί αυτές οι συσκευές δικτύωσης είναι ενεργές.
  3. Ελέγξτε τις ενδεικτικές λυχνίες LED στις συσκευές δικτύωσης για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κανονική παροχή ρεύματος, χωρίς σφάλματα.
  4. Για να λύσετε τυχόν προβλήματα συνδέσεων, επανεκκινήστε το μόντεμ DSL ή το καλωδιακό μόντεμ σας και περιμένετε να σταθεροποιηθούν οι λυχνίες LED. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε το δρομολογητή σας και περιμένετε να σταθεροποιηθούν οι λυχνίες LED και, τέλος, επανεκκινήστε το σημείο πρόσβασης (εάν υπάρχει) και περιμένετε να σταθεροποιηθούν οι λυχνίες LED. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

    Ίσως χρειάζεται να αποκατασταθούν οι συνδέσεις δικτύου τυχόν άλλων συνδεδεμένων στον δρομολογητή συσκευών.

  5. Ορισμένες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως είναι τα τηλέφωνα των 2,4 Ghz - 5,8 GHz και οι φούρνοι μικροκυμάτων, ενδέχεται να προκαλέσουν παρεμβολές στο ασύρματο σήμα και να επηρεάσουν την εμβέλεια και την ποιότητα της ασύρματης σύνδεσής σας. Επιχειρήστε να δημιουργήσετε ασύρματη σύνδεση σε άλλο κανάλι.
  6. Χαμηλή ποιότητα σύνδεσης ή μείωση της εμβέλειας μπορούν να προκύψουν λόγω παρεμβολών από το περιβάλλον, όπως είναι οι βαφές με βάση το μόλυβδο και οι τοίχοι από μπετόν. Επιχειρήστε να μετακινήσετε την κεραία του δρομολογητή ή του σημείου πρόσβασης ή να μετατοπίσετε τον υπολογιστή ή τον προσαρμογέα ασύρματου δικτύου. Εάν είναι δυνατόν, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια μεταξύ του προσαρμογέα ασύρματου δικτύου και του δρομολογητή ή, εάν χρησιμοποιείτε ένα σημείο πρόσβασης, μεταξύ του προσαρμογέα ασύρματου δικτύου και του σημείου πρόσβασης.

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση του προσαρμογέα ασύρματου δικτύου που διαθέτετε, ακολουθήστε από τις παρακάτω διαδικασίες εκείνη που προσεγγίζει περισσότερο το πρόβλημά σας.

Τοποθέτησα τον πριν από το δίσκο εγκατάστασης CD-ROM.

Ο δίσκος CD-ROM Εγκατάστασης της USRobotics , δεν ξεκίνησε αυτόματα με την εισαγωγή του στη μονάδα ανάγνωσης δίσκων.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης έκανα κατά λάθος κλικ στην επιλογή Cancel (Ακύρωση).

Δε μπορώ να συνδεθώ στον ασύρματο δρομολογητή ή σημείο πρόσβασης.

Δεν ήταν δυνατή η σύνδεση του σε έναν δρομολογητή ή σημείο πρόσβασης με χρήση WPS.

Η ασφάλεια είναι ενεργοποιημένη στον ασύρματο δρομολογητή, στο σημείο πρόσβασης ή στο διακομιστή ελέγχου ταυτότητας του δικτύου και ο προσαρμογέας ασύρματου δικτύου μου δεν μπορεί να συνδεθεί.

Το εικονίδιο του βοηθητικού προγράμματος USRobotics Wireless Utility δεν εμφανίζεται στην περιοχή ενημέρωσης.

Ο υπολογιστής μου δεν αναγνωρίζει τον .

Το δεν βρίσκει το ασύρματο δίκτυο στο οποίο θέλω να συνδεθώ.

Δεν μπορώ πλέον να συνδεθώ στο Διαδίκτυο.

Δεν μπορώ να δημιουργήσω συνδέσεις MAXg (125 Mbps) στον Wireless MAXg Router ή σημείο πρόσβασης.

Ο υπολογιστής μου δεν μπορεί να συνδεθεί ασύρματα στον δρομολογητή ή το σημείο πρόσβασης ασύρματου δικτύου αφότου άλλαξα τις ρυθμίσεις.