Δε μπορώ να συνδεθώ στον ασύρματο δρομολογητή ή σημείο πρόσβασης.

Πιθανή λύση:

Σε Windows XP και 2000 μόνον: βεβαιωθείτε πως το για το είναι εγκατεστημένο και πως το έχει ανιχνεύσει το .

Πιθανή λύση:

Μόνον για τα Windows XP και 2000: ελέγξτε το εικονίδιο του στην περιοχή ενημέρωσης για την επιβεβαίωση της κατάστασης της σύνδεσης. Εάν είστε συνδεδεμένος με τη συσκευή ασύρματου δικτύου, το εικονίδιο είναι πράσινο ή κίτρινο. Εάν το εικονίδιο εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα, ανοίξτε το και κάντε κλικ στην καρτέλα Wireless Networks (Ασύρματα δίκτυα). Κάντε διπλό κλικ στο δίκτυο που επιχειρείτε να συνδεθείτε και ακολουθήστε τα μηνύματα προτροπής που εμφανίζονται στην οθόνη.

Πιθανή λύση:

Επαληθεύστε ότι το όνομα δικτύου (SSID) και οι ρυθμίσεις ασφάλειας του προσαρμογέα ασύρματου δικτύου που επιλέξατε για την ασύρματη σύνδεση αντιστοιχούν σε εκείνες του ασύρματου δρομολογητή ή του σημείου πρόσβασης.

Αν είναι απαραίτητο, ενημερώσετε τις ρυθμίσεις όπως φαίνεται παρακάτω:

Windows Vista

  1. Κάντε κλικ στο μενού των Windows Start (Έναρξη) > Connect To (Σύνδεση με).
  2. Εάν το ασύρματο δίκτυο εμφανίζεται στη λίστα, επιλέξτε αυτό στο οποίο θέλετε να συνδεθείτε και κάντε κλικ στο Connect (Σύνδεση).

    Εάν το ασύρματο δίκτυο δεν εμφανίζεται στη λίστα, δημιουργήστε εσείς ένα προφίλ δικτύου, όπως φαίνεται παρακάτω:

    1. Κάντε κλικ στο Set up a connection or network (Ρύθμιση σύνδεσης ή δικτύου).
    2. Επιλέξτε Manually connect to a wireless network (Μη αυτόματη σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο).
    3. Κάντε κλικ στο Next (Επόμενο) και ακολουθήστε τις οδηγίες επί της οθόνης για να συνδεθείτε. Ενδέχεται να χρειαστείτε το Όνομα δικτύου, τον Τύπο ασφαλείας, τον Τύπο κρυπτογράφησης και το Κλειδί ασφαλείας/Κωδική φράση του δρομολογητή ή του σημείου πρόσβασης.

Windows XP και 2000

  1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του βοηθητικού προγράμματος στην περιοχή ενημέρωσης της λωρίδας συστήματος και επιλέξτε Open Utility (Εκτέλεση βοηθητικού προγράμματος).
  2. Στην καρτέλα Wireless Networks (Ασύρματα δίκτυα), ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού Add (Προσθήκη) και επιλέξτε Use Wizard (Mε τη χρήση οδηγού). Προβάλλετε τη λίστα των διαθέσιμων συσκευών ασύρματων δικτύων και εντοπίστε το σωστό ασύρματο δρομολογητή ή το σημείο πρόσβασης. Εάν δεν βλέπετε τη σωστή συσκευή, κάντε κλικ στην επιλογή Refresh (Ανανέωση) για να ανανεωθεί η λίστα. Κάντε διπλό κλικ στη συσκευή. Εάν η σωστή συσκευή εξακολουθεί να μην εμφανίζεται, κάντε κλικ στο Manually connect to an advanced network και εισαγάγετε τις κατάλληλες πληροφορίες για την καταχώριση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση προφίλ συνδέσεων και χαρακτηριστικών ασφαλείας, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του και επιλέξτε Help Files (Αρχεία βοήθειας).
  3. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο των ιδιοτήτων, επιβεβαιώστε, και αν είναι αναγκαίο, συμπληρώστε τις κατάλληλες πληροφορίες σύνδεσης και ασφάλειας για τη συσκευή ασύρματου δικτύου. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι επιλεγμένο το πλαίσιο ελέγχου This is a computer-to-computer (ad hoc) network (Αυτό είναι ένα δίκτυο από υπολογιστή σε υπολογιστή). Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στην επιλογή OK.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Apply (Εφαρμογή) στη βασική οθόνη και η σύνδεση θα επιτευχθεί.

Πιθανή λύση:

Windows Vista: Αλλάξτε το κανάλι που χρησιμοποιεί ο ασύματος δρομολογητής ή σημείο πρόσβασης. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο μενού των Windows Start (Έναρξη) > Connect to (Σύνδεση με) > Wireless (Ασύρματο δίκτυο). Επιλέξτε το δίκτυό σας και κάντε κλικ στο Connect (Σύνδεση).

Windows XP ή 2000: Αλλάξτε το κανάλι που χρησιμοποιεί ο δρομολογητής ή το σημείο πρόσβασης ασύρματου δικτύου και και ελέγξτε για το δίκτυο στην καρτέλα Wireless Networks (Ασύρματα δίκτυα).

Πιθανή λύση:

Επιβεβεβαιώστε ότι το φιλτράρισμα διευθύνσεων MAC δεν είναι ενεργοποιημένο στον ασύρματο δρομολογητή ή στο σημείο πρόσβασης που χρησιμοποιείτε. Εάν το φιλτράρισμα διευθύνσεων MAC είναι ενεργοποιημένο, η διεύθυνση MAC του πρέπει να συμπεριληφθεί στον πίνακα φίλτρων του ασύρματου δρομολογητή ή σημείου πρόσβασης.

Πιθανή λύση:

Βεβαιωθείτε πως κάθε που θέλετε να συνδέσετε στο ασύρματο δίκτυο, έχει ρυθμιστεί σε λειτουργία Infrastructure (Υποδομής) στο . Εάν ο δεν είναι ρυθμισμένος σε λειτουργία Infrastructure, δεν θα είναι σε θέση να συνδεθεί με κάποιο σημείο πρόσβασης ή με κάποιον ασύρματο δρομολογητή.

Πιθανή λύση:

Πληροφορηθείτε τη διεύθυνση WLAN MAC του επιθυμητού ασύρματου δρομολογητή ή σημείου πρόσβασης. Η διεύθυνση WLAN MAC συνήθως βρίσκεται στην ετικέτα των ασύρματων δρομολογητών και των σημείων πρόσβασης. Ελέγξτε τη διεύθυνση WLAN MAC και βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί στο σωστό ασύρματο δρομολογητή ή σημείο πρόσβασης.

Επιστροφή στη σελίδα Αντιμετώπισης προβλημάτων