Αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης στο Διαδίκτυο μέσω μιας ασύρματης πύλης DSL

Για τους σκοπούς της διαδικασίας αντιμετώπισης ποροβλημάτων, μια ασύρματη πύλη DSL είναι μια συσκευή που συνδυάζει τις λειτουργίες ενός ασύρματου δρομολογητή και τις λειτουργίες ενός μόντεμ DSL.

  1. Ολοκληρώστε την ενότητα "Βασική διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων" στην κεντρική σελίδα Αντιμετώπισης προβλημάτων.
  2. Εκτελέστε τη δοκιμή USRobotics Network Test από το φάκελο Αντιμετώπιση προβλημάτων στο δίσκο CD-ROM εγκατάστασης της USRobotics.

    Εάν εκτελέσετε το πρόγραμμα διαγνωστικού ελέγχου USRobotics Network Test, ακολουθήσετε τις οδηγίες του βοηθητικού προγράμματος και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε με το Διαδίκτυο, ακολουθήστε τις υπόλοιπες διαδικασίες παρακάτω.

  3. Οι παρακάτω διαδικασίες καλύπτουν την αντιμετώπιση προβλημάτων για κάθε μία από τις συνδέσεις του υπολογιστή σας στο Διαδίκτυο:
    1. Επιβεβαιώστε τη σύνδεση του προσαρμογέα ασύρματου δικτύου στην πύλη. Εάν ο προσαρμογέας ασύρματου δικτύου που χρησιμοποιείτε δεν επικοινωνεί με την πύλη, ο υπολογιστής σας είναι αδύνατον να συνδεθεί στο Διαδίκτυο.
    2. Βεβαιωθείτε ότι η πύλη είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο. Η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο πρέπει να είναι ενεργή και σε λειτουργία.

Επιβεβαιώστε τη σύνδεση του προσαρμογέα ασύρματου δικτύου στην πύλη

  1. Δοκιμάστε να προσπελάσετε το περιβάλλον διαμόρφωσης της πύλης Εάν είστε σε θέση να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων της πύλης, δοκιμάστε και πάλι να προσπελάσετε το Διαδίκτυο.
  2. Εκτελέστε επαναφορά/επανεκκίνηση (reset) της πύλης. Εάν η πύλη σας διαθέτει κουμπί Επανεκκίνησης, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή της πύλης για τη χρήση του κουμπιού αυτού για την επανεκκίνηση της πύλης. Διαφορετικά, επανεκκινήστε την πύλη αποσυνδέοντας και επανασυνδέοντας την τροφοδοσία ρεύματος.

    1. Περιμένετε να σταθεροποιηθούν οι λυχνίες LED της πύλης.
    2. Αποδεσμεύστε και ανανεώστε τη σύνδεση δικτύου του προσαρμογέα σας.
  3. Δοκιμάστε να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης της πύλης. Εάν είστε σε θέση να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων της πύλης, δοκιμάστε και πάλι να προσπελάσετε το Διαδίκτυο.
  4. Εκτός εάν κάνετε αντιμετώπιση προβλημάτων με ενσύρματη σύνδεση, ορίστε το Network Name (SSID) (Όνομα δικτύου) και τις ρυθμίσεις ασφαλείας του προσαρμογέα ασύρματου δικτύου, ώστε να αντιστοιχούν με τις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της πύλης.
  5. Δοκιμάστε να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης της πύλης.

Βεβαιωθείτε ότι η πύλη είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο.

Στις σελίδες διαμόρφωσης παραμέτρων της πύλης, ανανεώστε τις πληροφορίες κατάστασης του δικτύου WAN και βεβαιωθείτε ότι η πύλη διαθέτει διεύθυνση WAN IP. Αυτή η διεύθυνση IP υποδεικνύει κατά πόσον η πύλη επικοινωνεί με τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) που χρησιμοποιείτε.

Σημείωση: Εάν ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) που χρησιμοποιείτε χρησιμοποιεί κάποιο στατικό πρωτόκολλο WAN, βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση IP WAN της πύλης είναι η ίδια με αυτή που έχετε από τον πάροχό σας ή ότι ανήκει στο ίδιο υποδίκτυο με τη συσκευή που είναι συνδεδεμένη στη θύρα WAN της πύλης.

Επιστροφή στη σελίδα Αντιμετώπισης προβλημάτων