Internetkapcsolat hibaelhárítása Access Point (hozzáférési pont) segítségével

  1. Végezze el az „Alapvető hibaelhárítási folyamat” részt a hibaelhárítás főoldalon.
  2. Futtassa az USRobotics Network Test (USRobotics hálózatteszt) programot a Troubleshooting (Hibaelhárítás) könyvtárból, mely az USRobotics telepítő CD-lemezen található.

    Az USRobotics Network Test (USRobotics hálózatteszt) elindítása után kövesse a segédprogram utasításait. Ha még mindig nem tud az internetre csatlakozni, manuálisan végezze el az alábbi eljárásokat is.

  3. Az alábbi eljárásokkal elháríthatja a számítógép és az internet közötti kapcsolat hibáit:

    1. Ellenőrizze a vezeték nélküli adapter és a hozzáférési pont közötti kapcsolatot. Ha az adapter nem tud kommunikálni a hozzáférési ponttal, akkor a számítógép nem tud csatlakozni az internetre.
    2. Ellenőrizze az útválasztó és a kábel-, vagy DSL-modem közötti kapcsolatot. Az útválasztónak kommunikálnia kell a modemmel.
    3. Ellenőrizze a modem internetkapcsolatát. Az internetkapcsolatnak meg kell lennie, és működnie kell.

A vezeték nélküli adapter és a hozzáférési pont közötti kapcsolat ellenőrzése

  1. Próbálja meg elérni a hozzáférési pont konfigurációs felületét. Ha eléri a konfigurációs oldalakat, próbáljon meg újra csatlakozni az internetre.
  2. Indítsa újra a hozzáférési pontot. Ha a hozzáférési ponton van Reset (újraindítás) gomb, akkor a hozzáférési pont újraindításához kövesse a hozzáférési pont gyártójának a gomb használatával kapcsolatos utasításait; egyébként a hozzáférési pont újraindításához kapcsolja le, majd kapcsolja vissza annak áramellátását.
    1. Várja meg, míg stabilizálódnak a hozzáférési pont LED-jei.
    2. Szüntesse meg és hozza létre újra az adapter hálózati csatlakozását.
  3. Próbálja meg újra elérni a hozzáférési pont konfigurációs oldalait. Ha eléri a hozzáférési pont konfigurációs oldalait, próbáljon meg újra csatlakozni az internetre.
  4. Állítsa be a vezeték nélküli adapter hálózatnevét (SSID) és biztonsági beállításait, hogy azok egyezzenek a hozzáférési pont gyári beállításaival.
  5. Próbálja meg újra elérni a hozzáférési pont konfigurációs oldalait. Ha eléri a hozzáférési pont konfigurációs oldalait, próbáljon meg újra csatlakozni az internetre.

Az útválasztó és a kábel-, vagy DSL-modem közötti kapcsolat ellenőrzése

  1. Ellenőrizze a kábel- vagy DSL-modem tápfeszültség és állapot LED-jeit annak megállapításához, hogy a modem feszültség alatt van-e, és kapcsolódik-e az internetre. A modem dokumentációjában talál információkat a LED-ekről.
  2. Keresse meg az útválasztó konfigurációs oldalain a WAN állapotinformációkat, és ellenőrizze, hogy az útválasztó rendelkezik-e IP-címmel (mint például 235.42.181.5). Ez az IP-cím mutatja, hogy az útválasztó kommunikál-e a kábel- vagy DSL-modemmel.

A modem internetkapcsolatának ellenőrzése

  1. Ellenőrizze a LED-eket a kábel- vagy DSL-modemen, így megállapíthatja, hogy a kábel- vagy DSL-modem csatlakozik-e az internetre. A modem dokumentációjában talál információkat a LED-ekről.
  2. Ellenőrizze, hogy a kábel- vagy DSL-modem be van-e dugva a fali aljzatba.
  3. Indítsa újra a kábel- vagy DSL-modemet. A modem dokumentációjában talál információkat arról, hogy hogyan indítsa újra a modemet.
  4. A modem LED-jeinek stabilizálódása után indítsa újra az útválasztót. Ha az útválasztón van Reset (újraindítás) gomb, akkor az útválasztó újraindításához kövesse az útválasztó gyártójának a gomb használatával kapcsolatos utasításait; egyébként az útválasztó újraindításához kapcsolja le, majd kapcsolja vissza annak áramellátását.
  5. Indítsa újra a számítógépet.
  6. Az útválasztó és a DSL- vagy kábel-modem LED-jeinek stabilizálódása után próbáljon meg újra csatlakozni az internetre.

    Ha még mindig nem tud csatlakozni az internetre, akkor a hiba a kábel- vagy DSL-modemben, esetleg az internetszolgáltatójánál van. Forduljon az internetszolgáltatója ügyfélszolgálatához annak kiderítéséhez, hogy van-e probléma a modemmel vagy az internetkapcsolattal.

 

Vissza a Hibaelhárítás oldalra