Internetkapcsolat hibaelhárítása Wireless DSL Gateway (vezeték nélküli DSL-átjáró) segítségével

A hibaelhárítási folyamathoz a vezeték nélküli DSL-átjáró egy olyan eszköz, ami egyesíti egy vezeték nélküli útválasztó és egy DSL-modem funkcióit.

  1. Végezze el az „Alapvető hibaelhárítási folyamat” részt a hibaelhárítás főoldalon.
  2. Futtassa az USRobotics Network Test (USRobotics hálózatteszt) programot a Troubleshooting (Hibaelhárítás) könyvtárból, mely az USRobotics telepítő CD-lemezen található.

    Az USRobotics Network Test (USRobotics hálózatteszt) elindítása után kövesse a segédprogram utasításait. Ha még mindig nem tud az internetre csatlakozni, manuálisan végezze el az alábbi eljárásokat is.

  3. Az alábbi eljárásokkal elháríthatja a számítógép és az internet közötti kapcsolat hibáit:
    1. Ellenőrizze a vezeték nélküli adapter és az átjáró közötti kapcsolatot. Ha a vezeték nélküli adapter nem tud kommunikálni az átjáróval, akkor a számítógép nem tud csatlakozni az internetre.
    2. Ellenőrizze az átjáró internetkapcsolatát. Az internetkapcsolatnak meg kell lennie, és működnie kell.

A vezeték nélküli adapter és az átjáró közötti kapcsolat ellenőrzése

  1. Próbálja meg elérni az átjáró konfigurációs felületét. Ha eléri az átjáró konfigurációs oldalait, próbáljon meg újra csatlakozni az internetre.
  2. Indítsa újra az átjárót. Ha az átjárón van Reset (újraindítás) gomb, akkor az átjáró újraindításához kövesse az átjáró gyártójának a gomb használatával kapcsolatos utasításait; egyébként az átjáró újraindításához kapcsolja le, majd kapcsolja vissza annak áramellátását.

    1. Várja meg, míg stabilizálódnak az átjáró LED-jei.
    2. Szüntesse meg és hozza létre újra az adapter hálózati csatlakozását.
  3. Próbálja meg újra elérni az átjáró konfigurációs oldalait. Ha eléri az átjáró konfigurációs oldalait, próbáljon meg újra csatlakozni az internetre.
  4. Hacsak nem vezetékes kapcsolaton keresztül végzi a hibaelhárítást, úgy állítsa be a vezeték nélküli adapter hálózatnevét (SSID) és biztonsági beállításait, hogy azok egyezzenek az átjáró gyári beállításaival.
  5. Próbálja meg újra elérni az átjáró konfigurációs oldalait.

Az átjáró internetkapcsolatának ellenőrzése

Keresse meg az átjáró konfigurációs oldalain a WAN állapotinformációkat, és ellenőrizze, hogy az átjáró rendelkezik-e WAN IP-címmel. Ez az IP-cím jelzi, hogy az átjáró kommunikál az internetszolgáltatóval (ISP).

Megjegyzés: Ha az internetszolgáltatója statikus WAN-protokollal dolgozik, győződjön meg róla, hogy az átjáró WAN IP-címe megegyezik az internetszolgáltatójától kapottal, vagy ugyanabban az alhálózatban van, mint az átjáró WAN-portjához csatlakozó eszköz.

Vissza a Hibaelhárítás oldalra