Internetkapcsolat hibaelhárítása Wireless Router (vezeték nélküli útválasztó) segítségével

  1. Végezze el az „Alapvető hibaelhárítási folyamat” részt a hibaelhárítás főoldalon.
  2. Futtassa az USRobotics Network Test (USRobotics hálózatteszt) programot a Troubleshooting (Hibaelhárítás) könyvtárból, mely az USRobotics telepítő CD-lemezen található.

    Az USRobotics Network Test (USRobotics hálózatteszt) elindítása után kövesse a segédprogram utasításait. Ha még mindig nem tud az internetre csatlakozni, manuálisan végezze el az alábbi eljárásokat is.

  3. Az alábbi eljárásokkal elháríthatja a számítógép és az internet közötti kapcsolat hibáit:
    1. Ellenőrizze a vezeték nélküli adapter és az útválasztó közötti kapcsolatot. Ha a vezeték nélküli adapter nem tud kommunikálni az útválasztóval, akkor a számítógép nem tud csatlakozni az internetre.
    2. Ellenőrizze az útválasztó és a kábel-, vagy DSL-modem közötti kapcsolatot. Az útválasztónak kommunikálnia kell a modemmel.
    3. Ellenőrizze a modem internetkapcsolatát. Az internetkapcsolatnak meg kell lennie, és működnie kell.

A vezeték nélküli adapter és az útválasztó közötti kapcsolat ellenőrzése

  1. Próbálja meg elérni az útválasztó konfigurációs felületét. Ha eléri az útválasztó konfigurációs oldalait, próbáljon meg újra csatlakozni az internetre.
  2. Indítsa újra az útválasztót. Ha az útválasztón van Reset (újraindítás) gomb, akkor az útválasztó újraindításához kövesse az útválasztó gyártójának a gomb használatával kapcsolatos utasításait; egyébként az útválasztó újraindításához kapcsolja le, majd kapcsolja vissza annak áramellátását.

    1. Várja meg, míg stabilizálódnak az útválasztó LED-jei.
    2. Szüntesse meg és hozza létre újra az adapter hálózati csatlakozását.
  3. Próbálja meg újra elérni az útválasztó konfigurációs oldalait. Ha eléri az útválasztó konfigurációs oldalait, próbáljon meg újra csatlakozni az internetre.
  4. Hacsak nem vezetékes kapcsolaton keresztül végzi a hibaelhárítást, úgy állítsa be a vezeték nélküli adapter hálózatnevét (SSID) és biztonsági beállításait, hogy azok egyezzenek az útválasztó gyári beállításaival.
  5. Próbálja meg újra elérni az útválasztó konfigurációs oldalait.

Az útválasztó és a kábel-, vagy DSL-modem közötti kapcsolat ellenőrzése

  1. Ellenőrizze a kábel- vagy DSL-modem tápfeszültség és állapot LED-jeit annak megállapításához, hogy a modem feszültség alatt van-e, és kapcsolódik-e az internetre. A modem dokumentációjában talál információkat a LED-ekről.
  2. Keresse meg az útválasztó konfigurációs oldalain a WAN állapotinformációkat, és ellenőrizze, hogy az útválasztó rendelkezik-e IP-címmel (mint például 235.42.181.5). Ez az IP-cím mutatja, hogy az útválasztó kommunikál-e a kábel- vagy DSL-modemmel.

A modem internetkapcsolatának ellenőrzése

  1. Ellenőrizze a LED-eket a kábel- vagy DSL-modemen, így megállapíthatja, hogy a kábel- vagy DSL-modem csatlakozik-e az internetre. A modem dokumentációjában talál információkat a LED-ekről.
  2. Ellenőrizze, hogy a kábel- vagy DSL-modem be van-e dugva a fali aljzatba.
  3. Indítsa újra a kábel- vagy DSL-modemet. A modem dokumentációjában talál információkat arról, hogy hogyan indítsa újra a modemet.
  4. A modem LED-jeinek stabilizálódása után indítsa újra az útválasztót. Ha az útválasztón van Reset (újraindítás) gomb, akkor az útválasztó újraindításához kövesse az útválasztó gyártójának a gomb használatával kapcsolatos utasításait; egyébként az útválasztó újraindításához kapcsolja le, majd kapcsolja vissza annak áramellátását.
  5. Indítsa újra a számítógépet.
  6. Az útválasztó és a DSL- vagy kábel-modem LED-jeinek stabilizálódása után próbáljon meg újra csatlakozni az internetre.

    Ha még mindig nem tud csatlakozni az internetre, akkor a hiba a kábel- vagy DSL-modemben, esetleg az internetszolgáltatójánál van. Forduljon az internetszolgáltatója ügyfélszolgálatához annak kiderítéséhez, hogy van-e probléma a modemmel vagy az internetkapcsolattal.

 

Vissza a Hibaelhárítás oldalra