Hoe stel ik mijn router op de Modus Bridge in?

Met de Bridge Mode (Modus Bridge) worden twee geïsoleerde netwerken draadloos verbonden. Als deze functie is ingeschakeld, kunnen draadloze clients geen verbinding met de router maken. Een bridge wordt gebruikt als u probeert twee netwerken of twee groepen bekabelde clients te verbinden die beide over een eigen router of een eigen draadloos access point beschikken en die te ver van elkaar zijn verwijderd om met een Ethernet-kabel te worden verbonden. Een voorbeeld van deze situatie bestaat uit twee huizen die netwerkbronnen willen delen zonder kabels door hun tuin te leggen.

Opmerking: in de Bridge Mode (Modus Bridge) ondersteunt de Wireless Ndx Router Wi-Fi Multimedia (WMM) niet.

  1. Open een webbrowser om naar de configuratiepagina's van de router te gaan. Voer 192.168.2.1 in en druk op ENTER.

  2. Voer als u daar om wordt gevraagd uw aanmeldingsgegevens en wachtwoord in en druk op OK.

  3. Klik op het tabblad Wireless (Draadloos).

  4. Blader naar het gedeelte Bridge Mode (Modus Bridge).


  5. Selecteer Bridge Mode (Modus Bridge).

  6. Blader om draadloze clients toe te staan verbinding met het netwerk te maken als de router in de Bridge Mode (Modus Bridge) staat naar het gedeelte over WDS-beperkingen.

  7. Selecteer Enable WDS restrictions (WDS-beperkingen inschakelen).

  8. Voer het MAC-adres van de draadloze routers of access points die verbinding met deze router mogen maken in en klik op Add (Toevoegen).

    Als uw router met een van de volgende beveiligingsmethoden en coderingstypen is geconfigureerd, dienen alle WDS-verbindingen naar de router WPA-PSK (TKIP) (WPA-PSK (TKIP)) te gebruiken:

    Als uw router met een van de volgende beveiligingsmethoden en coderingstypen is geconfigureerd, dienen alle WDS-verbindingen naar de router WPA-PSK (AES) (WPA-PSK (AES)) te gebruiken:

    In beide gevallen wordt de Pass phrase (Coderingstekenreeks, ook vaak netwerksleutel, sleutel of persoonlijke gedeelde sleutel genoemd) die u voor de draadloze beveiliging op uw router hebt ingevoerd ook als de persoonlijke gedeelde sleutel (PSK) voor WDS-verbindingen gebruikt. Desalniettemin moeten alle draadloze clients die verbinding met de router maken dezelfde beveiligingsmethode en hetzelfde coderingstype gebruiken als u op de router hebt geconfigureerd.

  9. Klik op Save (Opslaan) om alle nieuwe instellingen toe te passen en de router opnieuw op te starten.

     

Terug naar de pagina Tutorials