Welke andere instellingen van de router kunnen van pas komen?

Naast de instellingen voor de internetverbinding beschikt de Wireless Ndx Router ook over andere geavanceerde instellingen en functies die van pas kunnen komen.

 

Stel de tijd op de router in.

Waarom?

Alleen als de juiste tijd op de router is ingesteld, bevatten de systeemlogboeken nuttige informatie waarmee u inzicht in systeemgebeurtenissen kunt krijgen. Ook als u oudercontrole of firewallregels wilt gebruiken, moet de tijd juist zijn ingesteld om ervoor te zorgen dat de regels juist worden toegepast.

Hoe?

Stel de tijd in onder Time settings (Tijdsinstellingen) op de pagina Device (Apparaat).

 

Maak een back-up van uw routerinstellingen.

Waarom?

Als er een storing optreedt of u de fabrieksinstellingen van de router moet herstellen, kunt u de instellingen op basis van de back-up herstellen zodat u de instellingen niet opnieuw handmatig hoeft in te voeren. Als u oudercontrole of firewallinstellingen voor bepaalde game-apparatuur of toepassingen gebruikt, bespaart u zo flink wat tijd en functioneert uw volledige netwerk binnen de kortste keren weer naar behoren.

Hoe?

Een back-up maken: ga om een back-up van de routerinstellingen te maken naar de pagina Device (Apparaat) en volg de instructies op.

De instellingen op basis van een back-up herstellen: ga om de routerinstellingen op basis van een back-upbestand te herstellen naar de pagina Device (Apparaat) en volg de instructies op.

 

 

Controleer op updates voor de router.

Waarom?

Mogelijk zijn er updates voor de router beschikbaar. Deze firmware-updates voegen nieuwe en bijgewerkte functies aan de router toe en lossen soms zelfs eventuele prestatieproblemen op. Het is verstandig om na de eerste installatie en configuratie op updates voor de router te controleren. Doe dit ook daarna regelmatig.

Hoe?

Ga om te controleren of er updates voor de router beschikbaar zijn naar de pagina Device (Apparaat) en volg de instructies op.

 

Terug naar de pagina Tutorials